דילמת בעלת בית...

דילמת בעלת בית...

הבית שבו אני גרה מוצע למכירה. אין אם זה בעייה.
מידי פעם מגיעים אנשים לראות את הדירה וככה הכל מסתדר.
התקשרה בעלת הבית כי היא מעוניינת לתת לתיווך את המפתח לדירה במקרה שלא נהיה בבית.
לא הסכמתי והסברתי לה היטב שאני מעדיפה שיהיה מפתח אצל ידידי ולא אצל התיווך שירשה לעצמו להכנס.
היא טענה שהתיווך ניסה להשיג אותנו שבועיים ולא ענינו לו- טענתי שזה לא נכון ועובדה היום הוא התקשר ומיד תיאמתי איתו.

אז- מה הבעייה? אני חוששת שהמפתח יגיע למתווך. איך אני יכולה להיות בטוחה במאת האחוזים?!
בעייה נוספת- היא מעוניינת לשפץ את הדירה ואני לא מוכנה שזה יקרה בתקופה בה אני נמצאת (עד אוקטובר) מכיוון שאני עסוקה בעבודות גמר לאוני'.

אני חשבתי להציע לה שמכיוון שהחוזה עד אוקטובר והלימודים מתחילים בסוף אוקטובר שתעשה את זה על חשבון הדיירים הבאים. בעייה- היא טוענת שהיא לא תצליח למכור/להשכיר את הדירה ככה.

זו בעיה שלה ולא שלך

את לא צריכה לחיות בבית שמשפצים וגם אם כן- רק בתמורה לפיצוי כספי (נניח שחודש השיפוצים יהיה בחינם). אין שום סיבה שתסכימי שישפצו את הדירה בעודך גרה ומשלמת עליה, גם אני לא הייתי מסכימה.

לגבי התיווך מנסיון- אל תסכימי. אצלי היתה סיטואציה כזאת פעם והמתווך אפילו לא היה מתקשר, הוא פשוט היה צץ עם אנשים כל הזמן! כמה פעמים חזרתי הביתה ומצאתי אותו שם, או שפתאום הדלת נפתחה... אבל השיא היה כשיום אחד ישנתי לי בחדרי ופתאום הדלת של החדר נפתחה... ובפתח המתווך וקונים פוטנציאלים... הוא רצה להראות להם את החדר! מאוד הגיוני כשאני ישנה!

אז הייתי צעירה וחסרת נסיון. הבנתי שזה לא בסדר אבל לא הבנתי עד כמה לא נהוג... היום הייתי מבהירה טוב טוב שאין מצב, נכנסים לדירה רק בתיאום איתי ורק כשאני שם ולכן אין למתווך שום צורך במפתח.

airplain

New member
כשאת בבית והמפתח בתוך הדלת.. אף אחד לא נכנס

מה הבעיה לעשות את זה?
ככה אף אחד לא יטריד אותך פתאום

יש בזה משהו

אישית לא התאים לי כי זאת היתה דירת שותפים אבל לכותבת ההודעה זה אולי יתאים.
כמובן שנשארת הבעיה שמישהו נכנס לך לבית ולחדר כשאתה לא שם...

SleeplessBeauty

New member
כמו שאופוסום אמרה - אל תסכימי!

בטח לא שלמתווך יהיה מפתח, ובשום פנים ואופן לא לשיפוץ!
גם אם השיפוץ יהיה תמורת פיצוי כספי - אם את סטודנטית עדיף שתשבי ללמוד בשקט מאשר שתקבלי חודש שכירות חינם (ככה נראה לי לפחות).

בכל מקרה - תבהירי לה שאת לא מוכנה לזה ותבדקי - כנראה שהם גם מנוגדים לחוזה שחתמת איתה (לפחות בחוזים סטנדרטיים).

Jazz Jackrabbit

New member
אין פה בכלל דילמה

את שילמת לה שכר דירה עד אוקטובר. היא לא משפצת כשאת שם (אלא אם הסכמת לכך בחוזה).
מפתח לתיווך - אין סיבה. מנסיון, הם תמיד יאמרו ש"הדיירים לא עונים".
יותר מזה - בזמנו, הוקצו למתווכים על ידינו ימים ושבועות קבועים. אחרת - זה תוהו ובוהו ואי אפשר לחיות. זה היה עם הרבה עצבים בהתחלה, אבל בסוף לא הייתה להם ברירה. צריך להסביר בנעימות את המצב גם לבעלת הבית (שוב, בהיעדר סעיף שמורה אחרת בהסכם בינך ובין בעלת הדירה).

בעלת הדירה שיפצה את הדירה מיד כשיצאנו, והשכירה אותה אחכ (בסכום גבוה יותר ב-80% ממה ששילמנו....). היא הסכימה לשאת ולתת על פיצוי תמורת יציאה מוקדמת שלנו, אבל לא התאפשר לנו.

בכל מקרה - אני לא הסכמתי וגם לא הייתי מסכים היום לתת מפתח למתווך. אם לא הייתי סומך על בעלת הבית - הייתי מחליף צילינדר. גם אם זה לפרק זמן קצר.

הבהרתי לה את זה בבירור

שאני לא מוכנה שהמפתח לבית יסתובב אצל כל מיני אנשים והסיבה שיש לה מפתח זה כי החוזה מחייב.
אין סיבה שלמתווך יהיה מפתח כי הוא לא יכנס לדירה בלי שיהיה פה מישהו.
ולגבי השיפוץ- אם הנושא שוב יעלה אני אגיד שאני לא מוכנה כל עוד אני בדירה. ולא אכפת לי אם היא תצליח למכור או לא. (הדירה גם להשכרה ולמכירה) ותעשה מה שהיא רוצה אחרי שאני אצא מפה.

im mitzi

New member
כתוב לך משהו בחוזה?

אצלי בחוזה מצויין כי כניסה של בעל הדירה או אדם מטעמו יהיה רק לאחר תיאום מראש

למעלה