דילמת אנטנה?

yamigo

New member
דילמת אנטנה?

שלום? אנטנה בעל בסיס מפח של 40/40 ס"מ לטובת הצבתה במרפסת הבית, לקליטת שידורי מד"א.האם אתם מכירים ?שווה את ההוצאה?

mot264

New member
תשובה

בדרך כלל הגודל שציית אכן זהו סטנדרט נוח למרות שזה לא אידאלי. ההבדל בגודל הריאלי ישפר מעט את התקשורת אך לא משמעותי. מהידך: אנטנות שיש להם משטח הארקה נוטים לקבל קרינה אפקטיבי הטובה בזוית מוגבהת. לדוגמא: אנטנה ברכב המותקנת בגג. הקרינה אפקטיבי יכולה להיות כ20-45 מעלות כלפי השמיים מדוע? בגלל שזהו הסיכום הוקטוריאלי של המוליכים. אם משטח הארכה יהיה קטן מהאופטימאלי אז הזוית תרד לכיוון האופק אך אף פעם תגיע אליו בגלל הצורה. ככון שהתקשורת תיהיה קיימת אך אם הצורך בתקשורת לאופק אז, משתמשים באנטנות מסוג אחר וכמובן יקרות יותר. למוצר שלך: בדרך כלל משתמשים במשטח מאלומיניום אשר עמיד יותר לזמן מאשר פח. אם יש לך מקום להספקת אלומיניום אז מאד מעניין את המקום, לפעמים גם אני צריך אך איני יודע איפה לקנות. העובי המקובל 1.5- 2 מ"מ. בהצלחה

RLFD

New member
אני אנצל"ש כי גם לי יש שאלה כזאת..

רק שזה לא מד"א,אלא תדרי AIRBAND... במרפסת קומה שניה מעוניין לקלוט טוב יותר מאנטנת ה PRO83 שיש לי.. ניסיתי לעשות "אנטנה" שמתחברת לרוב ברזלי המרפסת עם כבלי BNC+האנטנה עצמה של המכשיר..לא עובד משהו.. למישהו יש עצה?

כל חלק ממעגל הקליטה צריך להיות יעיל ותקין כלומר: אנטנה לתחוםהנקלט. כבל אנטנה מתאים. מחברים מתאימים. רק צריך להבין היכן פיזית נמצאים ומה ומהיכן רוצים לקלוט?

RLFD

New member
בעקרון מה שאני רוצה לשמוע

זה את הפקחים,עם המטוסים יש לי קו בלי שום הפרעה.. לב"ג נגיד יש לי עיר שלמה ויותר שמשבשים לי את הקליטה ואני צריך שיהיה מזג אוויר מצוין כדי לשמוע בקושי את הפקח..

בתדרי התעופה אכן נדרש קו ראיה ולכן כדי לשמוע פקח שמשדר מאנטנה קרקעית נדרש להרים את אנטנת הקליטה. אם הרמת אנטנת הקליטה מרחיקה אותה מהמקלט עצמו, נדרש לחבר ביניהם כבל קואסיאלי מתאים עם מינימום הפסדים אחרת האות יונחת בדרכו מהאנטנה למקלט.

RLFD

New member
ניסיתי לבדוק את זה

עם חיבור הסורק עם כבל BNC ליציאת הרדיו שיש לי בקיר בבית.. כנראה שהאנטנה שעל גג הבניין לא מחוברת טוב כי שמעתי פחות טוב מה"אנטנה" שעשיתי... יש דרך לבדוק אם אני אוכל בעצמי לסדר את האנטנה שעל גג הבניין?

mot264

New member
שמעת פחות טוב ?

לא פלא המחברים שיש להם סימון FM מיועדים לקלוט ערוצי רדיו המכונים BROADCAST לקהל הרחב ותחום התדרים 88 עד 108 מה"ץ לא יועדו לתפקיד אחר. יש מקרים שגם אין אנטנות או האביזרים הנוספים כדי להעביר אותות אלו. אם הנך רוצה לקלוט מחוץ תחום זה עליך להתקין אנטנה יעודית עם כבל מהאנטנה עד לדירה שלך. יש דרך לבדוק...? זה מאד תלוי אם השכנים לא יביאו התנגדויות הקמה אשר בזמן האחרון זה מאד קורה. בהצלחה

RLFD

New member
את האמת לא כתוב עליהם FM

כתוב פשוט RADIO,ויש לי 2 כאלה וניסיתי בשניהם...אבל כנראה שאתה צודק... זאת קצת בעיה לעשות דבר כזה,ולא מבחינת השכנים,אלא זה שאני גר בקומה 2 בבנין של 12 קומות ככה שזה לא ממש קל.. אם אני אנסה לבנות אנטנה זה יכול לעזור לי לקלוט יותר טוב אם אני אשים אותה במרפסת?

mot264

New member
זאת בעיה

יש כאלו שמחליפים בית כדי לפתור בעיה זו. יש מגורים כדי לגור ויש מגורים שרוצים גם להנות מתחביבים. שניהם לפעמים זו בעיה. לגבי אנטנה: לתקשורת בתדרים אלו יש משמעות לקוטביות: ישנם ערוצי FM כמו גל ב' או ג' שהקיטוב שלהם אופקי. גלי צהל ותחנות הרדיו האזורי משדרים בדרך כלל אנכי. זה בא כדי לאפשר האזנה באותו תדר לפעמים בתחנות אזוריות לדוגמה: בחלוקת תדרים בין מדינות (לרוב קפריסין וישראל) טוב, זה דיון ארוך... לעניין רשתות התעופה: הקיטוב אנכי נבחר בגלל המבנה הכלל כיווני הרצוי בתחנות הקיימים במטוסים, אין זה הגיוני במטוס לעבוד אופקי בגלל שאז יש צורך באנטנות מסובכות שתפקידם כלל כיווני ואז התנגדות לרוח היא גבוהה. מוט 264

mot264

New member
אם אתה רוצה לשמוע את פקחי הטיסה

אם אתה רוצה לשמוע טוב את פקחי הטיסה של בן גוריון אני ממצליץ לך לעלות במגדל, לדפוק בדלת ושיתנו לך להכנס (-:

קישור לבניית אנטנה לתחום האווירי כולל דוגמה ספציפית וחישוב אנטנת דייפול כללי: http://www.crypticide.com/alecm/radio/ar8k-dipole.html

למעלה