דילמות....

נשקיני

New member
דילמות....

קודם כל רק רציתי לציין שאני כבר הרבה זמן קוראת את הפורום בסמוי ומאוד נהנת.... דבר שני - זה הולך להיות ארוך, אז אני מתנצלת מראש! אני כבר שנתיים גרה באותה דירה שכורה בתל אביב, עם עוד שני שותפים (אנחנו שלושה בדירה), בסה"כ זה בסדר, כלומר התרגלתי... אני גם לומדת וגם עובדת, כך שמרבית היום אני לא בבית, אך שני השותפים שלי לא עובדים, אלא רק לומדים, וכעת בחופשת הקיץ - הם גם לא לומדים... מה שאומר שבכל רגע נתון יש מישהו בדירה. עכשיו, אני לא רוצה שזה יישמע מגעיל או סוציומטי או כל דבר שלילי אחר... אבל לפעמים בא לי לחזור לבית ריק ולהיות קצת עם עצמי בשקט.ואצלי בדירה זה לא קורה, אין לי את האפשרות הזו. ולכן הדילמה - מצד אחד לעזוב את הדירה לא כדאי לי כי הדירה פשוט מעולה!!! מבחינת הכל - קירבה לאוניברסיטה ולמקום העבודה שלי, מיקום בעיר, בילויים, חנייה, ריהוט וכו' וכו' מצד שני גם קצת נמאס לי לגור שלושה בדירה אחת... אין לי הרבה אופציות - לגור לבד בדירה זה לא אפשרי מבחינה כלכלית, לעבור עם שותפים חדשים - זה די לקחת סיכון ואני לא מאלו שמסתכנים יותר מידי חשבתי אולי לחפש בקיבוצים או במושבים - מישהו מכיר משהו? ממליץ על משהו? כמובן שמעבר ליישוב מסוג זה מרחיק אותי מהלימודים ומהעבודה - אבל לכל דבר יש חסרונות תודה למי שקרא עד הלום... אשמח לשמוע מה דעתכם, ואם גם אתם הייתם במצב דומה. ת - ו - ד - ה!!!

NightElf

New member
מממ... ומה לגבי למצוא "פינה" שקטה

אבל לא בבית? נניח בפארק או בים אם מתאפשר? או לחילופין, פשוט לסגור את הדלת, או לבקש מהשותפ\ים להיות בשקט מידי פעם. לגור לבד זה לא עסק זול, וגם לעבור דירה זה לא עסק קל, זה הרבה כאב ראש. לדעתי כדאי לחשוב טוב טוב בקשר לזה, והאם זה שווה את זה.

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

אם לומר את האמת, ממה שאת מתארת, נשמע שדווקא אין כ"כ דילמה
אין לי מידע לגבי קיבוצים או מושבים באיזור המרכז, אבל אני כן יודעת שזה נחשב דבר מבוקש מאוד - והמחירים, במיוחד במושבים שם יש גם "איכות חיים" (שקט, ירוק) בנוסף לקרבה למרכז - הם לא מהזולים. אם לגור לבד לא אפשרי מבחינה כלכלית, מה עם לגור רק עם עוד אדם אחד? זה אמנם עדיין עם שותפים, אבל בכל זאת פחות אנשים.

המחירים במושבים/קיבוצים במרכז

נעים בסביבות 400$ ל-500$ לחדר עד שני חדרים. אני גרה במושב במרכז, הביקוש לדירות קטנות ויחידות דיור הוא עצום, ולמרות המחיר מאוד קשה למצוא דירות פנויות. אנשים מוכנים לשלם גם 500$ בשביל לגור בתוך מקום שקט וירוק, ולא נדיר למצוא כאן אנשים שגרים שש ושבע שנים ברציפות באותה דירה. פשוט לא עוזבים את המקום. אגב, בתחילת ספטמבר מתפנה בית לידי, בן שני חדרים, ובעלת הבית שלי כבר מחפשת דיירים. אז אם מישהו מתעניין, המקום מקסים, המושב באזור השרון, והמחיר נו, כן, 500$. אבל שווה כל גרוש.

נשקיני

New member
../images/Emo51.gif לכל העונים והעוזרים...

מה בדיוק כולל המחיר במושב הזה? חשמל, מים, ארנונה וכו' או שמדובר רק בשכ"ד? יעל - שלחתי לך גם מסר... תודה!

למעלה