דילמות

שבלולה2

New member
דילמות

טוב אני פעם ראשונה פה אבל בטח לא אחרונה. אני ממש מפחדת להחליט מה אני רוצה ללמוד. ברורות לי כמה עובדות: אין לי כסף ללימודים מיותרים רצוי להתחיל השנה כל עוד יש לי מלגת אמת לוחם אני צריכה מקצוע אקטיבי (לא "משרדי מדיי") הרעיונות שהיו לי עד עכשיו היו בעיקר בתחום החינוך: -מורה לחינוך גופני- הבעיה העיקרית היא כל נושא הפיסיולוגי שאני לא ממש חזקה בתחומים מדעיים... -מורה לתיאטרון- ידוע לי רק על מקום אחד שמסמיך למקצוע זה (סמינר הקיבוצים) ואני חוששת שהמקצוע הזה לא בעל רמת ביקוש גבוהה בשוק העבודה. חוץ מזה מעניינים אותי כל מיניי תחומים יותר כלליים שאין לי ממש רקע בהם כמו:תקשורת, יחסים בין לאומיים, צילום הכיוון העיקרי כרגע זה הוראת תיאטרון ואם לא אז חנ"ג אבל אני לא בטוחה ממש ואני גם חוששת שזה לא בטוח צעד חכם... מה עושים?

דילמות

דוקא מי שאומר כמוך "אין לי כסף ללימודים מיותרים " צריך לשקול פניה ליעוץ תעסוקתי כדי להמנע מבחירה שגויה. הוראת תיאטרון- עליך להביא בחשבון שכיון שזהו מקצוע בחירה, בד"כ מורים לתיאטרון חייבים ללמד מספר כתות ביותר מבי"ס אחד כדי להגיע למדרה מלאה. פיצול בין כתות ובתי ספר מגדיל את העומס מבחינת אספות הורים/מורים רבות וכו'. באשר לחינוך גופני (שהוא כן מקצוע חובה אבל בהיקף שעות שבועיות נמוך יחסית) לא נראה לי שהחלק הפיזיולוגי צריך להוות מכשול, הוא קיים אך אינו מרכזי. באשר לתחומים נוספים כדאי לקרא במרכז מידע ולהכיר את התחומים טוב יותר. אם את חיילת משוחררת תוכלי להעזר חינם בלשכות לבכוונת חיילים משוחררים.

את רוצה להיות מורה?

כי אם לא אז אולי תלמדי עכשיו לימודי תעודה למקצוע שיש לו ביקוש בתחום העיניין שלך ואז תעבדי בו ותממני לימודים נרחבים ומעמיקים במה שתרצי? לאור הנושאים שהעלית - למה שלא תעשי הסמכה להדרכה באירובי או חדרי כושר? - יהיה לך מקצוע ביד ותגלי אם את באמת אוהבת את התחום (אוף - אני קוראת שוב ונראה לי שאני ממש חצופה, אבל לא יודעת איך לנסח בנימוס - אז נשאר פשוט לקוות שאני לא פוגעת באף אחד ואתכם הסליחה.)

שבלולה2

New member
חצופה?

חצופה למה? ממש לא כל תגובה היא משהו חיובי מבחינתי ובאמת באמת תודה!

למעלה