דילמות מוקדמות....

מ ו ק ו

New member
דילמות מוקדמות....

מקווה שאני שואלת במקום הנכון.... אני בחודש שישי, הריון ראשון, עובדת ולומדת במקביל. אחרי הלידה, אין לי אפשרות להיות בחופשת לידה בכלל ( על פי חוקי המכללה, מותר לי להיעדר רק למשך שבועיים ולאחר שיחה עם המרצה, הובהר לי שלא ניתן להתגמש גם אם מדובר באישה שרק ילדה...). אני חייבת לסיים את הלימודים השנה כי אני לא רוצה להגיע למצב ששנה הבאה לא אוכל לקבל עבודה. אני לומדת יומיים בשבוע כאשר יום אחד אני אהיה מחוץ לבית 5 שעות וביום השני 12 שעות.... אני חוששת מאוד שלא אוכל לעמוד בזה ( עייפות, לילות בלי שינה, שאיבות חלב מחוץ לבית כל כמה שעות... ) יש לציין, שמדובר רק ביומיים בהם אמא שלי תשמור על הילדה וכל שאר הימים אני אוכל להשאר עם הילדה בבית אבל עדיין, אני מפחדת שבגלל שאין לי נסיון בנושא, אני קצת חיה בסרט ואני לא אצליח לעשות את זה. האם יש מישהי שחוותה דבר כזה שתוכל לתרום עצה/ הארה/ הכוונה? האם אני באמת חיה בסרט שאני אצליח למרות שכל הנשמות הטובות טורחות להגיד לי שאין לי סיכוי לעמוד בזה? תודה מראש

שרון123

New member
בטח שתוכלי לעמוד בזה

זה לא יהיה קל, תצטרכי לגייס עזרה ותמיכה מסביב - אמא, אבא, בנזוג, ואולי גם עזרה בתשלום, ותעשי את זה כמו גדולה. גם אני חזרתי ללימודים שבועיים אחרי הלידה, ואז המשכתי ללמוד עוד כ 4 חודשים, ועשיתי גם עבודת גמר. זה דורש הרבה כוח, והרבה עזרה אבל את תצליחי

mykal

New member
איך אומר הפתגם הידוע

אין דבר העומד בפני הרצון, אם הלימודים הם בחירה שלך ואת נהנית מהם. ותהיה לך עזרה בשמירת הילדה, ע"י אמך הרי את מסודרת להפליא, ואת ברת מזל, השנה תחלוף הרבה יותר מהר ממה שאת חושבת.מה גם שאת אמורה ללדת בסביבות חנוכה, אז נשאר רק 2/3 מהשנה. קחי בקלות ובהצלחה. וכמובן לידה קלה.

הילהל

New member
יומיים בשבוע נשמע סביר

כשאני למדתי עם תינוק, גייסתי בייביסיטר שתהיה איתנולא הרגשתי נוח עדיין שמישהי תהיה איתו בלעדי אז אני למדתי בחדר מאחורי דלת סגורה והיא היתה איתו כשכבר קצת יותר בטחתי בה, קרה שהשלמתי שעות שינה כשהיא טיילה איתו בגינה - גם זה חשוב היא הגיע בערך ל 10 שעות שבועיות וזה היה נחוץ ועוזר מאוד

מ ו ק ו

New member
תודה על כל התגובות../images/Emo140.gif

אני באמת מקווה שהכל יסתד ואני אעבור את השנה הזו בקלות. תודה רבה על התגובות של כולכן.

בנענע2

New member
אני חזרתי ללימודים כשהקט היה בן שבועיים...

אפשר לעמוד בזה! היום של ה-5 שעות פחות בעייתי, אבל היום של ה 12 שעות טיפה יותר... תנסי לקצר בכל פעם (להבריז משיעורים שאין בהם נוכחות חובה...) תשאבי בלימודים, יהיה בסדר!!!!

למעלה