דילמות להתחלת הדרך

adina3

New member
דילמות להתחלת הדרך

אני מטיילת מפורום לפורום ...מחפשת עוסקת ב "איסוף מידע",לימוד וגישוש בדרך לשיפור ההתנהגות שלנו ושלו. הדרך המתאימה לפנינו...רק צריכים למצוא אותה.אנחנו מאוד מקווים שנמצא אותה מהר... "בשביל זה צריך מדריך טיולים טוב" הייתי אומרת.וזה בדיוק מה שמצאתי כאן בפורום... אני אם לנסיך בן 11.9 אובחן כ-ADHD לפני כ 5 שנים.לאחרונה היה החמרה במצבו... שנתיים טיפול ב-CONCERTA ו רספירדל +פסיכולוג...אפילו הפסיכיאטר לא הבין שמדובר במשהוא אחר...למרות ה"קיטורים" שלנו ושל המורים. פנינו לפסיכיאטר אחר ,קבלנו טיפול תרופתי מתאים לאיבחון חדש :טוראט. מפחיד אבל ...מקווים לטוב. במהלך השנים לא ידענו שזה יכול לקרות...חוסר איזון של דופאמין מכיוון הפוך...וכל הקשור לזה... עד עכשיו סמנו גבולות,בנינו שיגרה של חוקים ועוד פעם גבולות... מה עכשיו? בין כה וכה הנסיך לא מקבל אותם... עד כמה זה מתסכל אותו? עד כמה זה גורם לו לחרדות? האם כדאי לשבת שם למעלה על העץ?לשנות גישה? ירדנו כמה"ענפים"... איפה לעצור? אלה הדילמות שלנו, עכשיו לקראת שנה החדשה. בברכה שנה טובה ורגוע עדינה

../images/Emo24.gifמבינה את מצבכם עד מאוד../images/Emo70.gif

לדעתי, הילד בודאי מתוסכל עד מאוד. הקשיים שיש לו אינם קלים כלל ולא להיות מטופל בצורה מתאימה, בודאי לא הקל יותר. עד כמה הטיפול החדש מתאים יותר? מהו? האם יש כבר שינוי לטובה? אני יודעת שהרוב ימליצו על גבולות ברורים עד מאוד, אצלי עם הבכור שגם הוא ADHD, לקוי למידה וטוראט, תמיד שמרתי על גבולות ספורים בלבד- 'הקוים האדומים שלי'. התאמתי את החינוך שלי כלפיו- לצרכיו, ליכולות שלו. כל זה עם המון המון המון- תמיכה וחום ואהבה. להשאר בשליטה גם כאשר נראה בלתי אפשרי. לתת לו תחושה שאתם הגב החזק שלו. מזרן הנחיתה שלו. אלו חשובים לדעתי יותר מכל. ועדיין- זה לא יהיה קל. וקשיים יהיו מתקופה לתקופה. חפשי את התמיכה לעצמך. מקום שיעודד אותך ויעזור להתחזק, על מנת להעניק לו את מה שהוא זקוק לו. האם קראת את הספר 'ילד פיצוץ'? אני חושבת שהוא יכול לעזור לך מאוד בגישה. בהבנה אותו.
שתהיה לכם שנה קלה הרבה יותר

adina3

New member
../images/Emo51.gif לך חיוך נצחי

התחלנו את הטיפול החדש לפני כ שבועיים. האמת-לא רואה שיפור מבחינת התנהגות.גם הקשב והריכוז לא טובים.חייבים לתת צ'אנס. יכול להיות מצב שבלי תרופות זה יהיה יותר טוב?לא יודעת... מבחינת הגבולות...קשה לתת לו.לא מסוגל לקבל.את צודקת שצריכים להתאים את עצמינו אבל זה נורה קשה.לשמוע ולספוג דברים שאפילו בסיוטים לא חלמתי... חייבים להיות עם יד על הדופק(בעלי טוען שרק מי שמרגיש את הדופק הוא חי) התחלתי לקרוא "ילד פיצוץ" לפני הרבה זמן,אז היה לי קשה לקרוא(התאור,השפה) עכשיו אני צריכה עוד פעם לקחת את הספר בידיים,הפעם מתוך כח ,נחישות ותקווה שאלמד עוד "טריק". היום הייתי ברעננה לפגישה עם אנשי א.ס.ט.י.-מדהים להכיר את הבוגרים,ועוד יותר מדהים להכיר את האנשים המקסימים שנפגשים שם במטרה לעזור אחד לשני ולתמוך בתהליך הקשה של הורות לילדי טוראט די...יצא לי ארוך שיהיה לנו שנה עם הרבה כח וגם לילדינו כח לשרוד את המשברים של הגיל

zivadina

New member
נראה לי שעדיין לא מצאתם את המומחה

שמתאים לכן. כלומר, יכול להיות שלא פניתם למומחה שמבין את הילד שלכם, או שמבין אתכם, או שמבין טוב ב-ADHD, או שמבין טוב בבעיות פסיכיאטריות נלוות, או שיודע לשכנע אתכם מה לעשות, או שמציע את הטיפולים שיכולים לעזור לילד. אני החלפתי לילד הראשון שלי 3 נוירולוגים עד שהגענו לפסיכיאטרית אחת שהתאימה גם לי ולילדים האחרים. זה לא אומר שמי שמתאים לנו מתאים גם לכם. מאחלת לכם להגיע לאדם שיציע לכם את הטיפולים שיעזרו. שנה טובה!!!

למעלה