דילמות,דילמות....

Dr Carter

New member
דילמות,דילמות....

אנשים יקרים! זקוק אני לעצתכם...כמו כולכם גם אני שותף לחלום ומתלבט באיזה דרך לבחור. אני שוקל להתחיל תואר בביולוגיה אך לצערי לא אספיק כבר השנה.יש לי אופציה ללמוד במכללה.. האם כדי לי להתחיל ולצבור פטורים או שמא עליי לחכות שנה ולהתחיל באונ'....אני שוקל גם את עניין הבגרויות אך זה יצריך ממני שנתיים... אנא עזרו לאח טועה\תוהה....:) תודה! רועי.

oshratush

New member
אני מציעה

בוא איתנו להתחיל ללמוד לימודי רפואה באו"פ בפרויקט סלובקיה רק תזדרז

Dr Carter

New member
מה?איך?איפה???

מישהו מוכן להסביר מה זה הפרויקט ההזוי הזה?!!?!?!?

מישי כבר כתבה בפורום על "הפרויקט

ההזוי" (-: האמת, ממה שקראתי גם לי הוא נראה קצת הזוי, ובעיקר די יקר. אפשר ללמוד בסלובקיה גם בלי הפרויקט הזה, אלא ששכה"ל שם בסביבות 8 אלף יורו בשנה. לענ"ד, אם כבר ללמוד בחו"ל, כדאי לשקול מיקום מזרחי יותר. כבר כתבתי בהודעה למטה על כמה מקומות כמו האוניברסיטה הרפואית בקאונס, ליטא, שם שכה"ל זול יותר באופן משמעותי, והבנתי שרמת הלימודים סבירה בהחלט. באשר לשיפורים: אתה בטוח שתזדקק לשנתיים כדי להתקבל עם ממוצע בגרות? ולא כתבת מה הציון הפסיכומטרי שלך. אושרית בטח מתמצאת טוב ממני בנוסחאות הקבלה לפי הממוצע האקדמי, אבל בגדול לא נראה לי שהמסלול הזה "משתלם" במיוחד. בטכניון, נגיד, בכלל אין קבלה על סמך ממוצע אקדמי חלקי, אלא על סמך ממוצע תואר. בירושלים - לפי מיטב ידיעתי - לא מחכים לציונים של שנה"ל האחרונה, כלומר קבלה על סמך ממוצע של שנה א' בעצם גם מעכבת אותך בשנתיים. לא בטוח לגבי ב"ש, אבל אולי תוכל להגיע לראיון גם בלי ממוצע אקדמי, כי הממוצע הנדרש קצת יותר נמוך. רק בת"א יחכו לציונים של שנה א' בערך עד אוגוסט, אבל תזדקק לממוצע גבוה עד מאד, ואני די בטוח שקל יותר להפגיז במבחני בגרות מאשר להשיג ממוצע מפוצץ בשנה א' בביולוגיה. מה גם שיש שם כל מיני קורסים הזויים (כמו אקולוגיה), ולא נראה לי שזה יזכה אותך ביותר מדי פטורים לרפואה. אם אתה כבר מוכן ללמוד ביולוגיה בשביל להתקבל, אולי אפשר לבדוק גם את האפשרות של מכינה. בכל מקרה הרבה בהצלחה, ובתקווה ניפגש בלימודים או בבי"ח, אבל לא בתור מאושפזים.

oshratush

New member
אסביר עליו

יש פרוייקט חדש שבו מתחילים שנה ראשונה כאן בישראל אולי שנה שניה גם..... אגב היום נאמר לי שהפרויקט במקור היה צריך להיות שיתוף פעולה עם אוניברסיטת ת"א אבל עד שהם נתנו תשובה לקח להם....ולכן התחיל הרומן עם אוניברסטיה הפתוחה עוברים פה את הקורסים של שנה ראשונה רפואה שבסוף השנה יש לך הזדמנות לנסות להתקבל פה ואם לא סלובקיה ......כמה שנים וחוזר.... דבר נוסף הלימודים מאוד יקרים אבל אם היית לוחם בצבא יש הטבה כלשהי..... וגם יש עוד משהו ועדת וינוגרד שמקבלים עוד מלגה מעפנה בסך 1500 ש"ח יתרון בעניין שגם אתה יכול להשתמש בדמי המענק....שלך כחייל משוחרר בכל אופן, לי אין זמן לחכות לשטויות התחלתי את הקורס קיץ שלהם בתקווה שעוד מעט אקבל תתשובות מאב"ג אבל אני די מרוצה מהיחס החם מהמורה הסבבה והבאת הידע המקוצעי הרחב של המורה הזה.... בהצלחה

Dr Carter

New member
ואללה????מגניב!

אני כבר סטודנט בפתוחה..לקורסים בודדים...עם מי מבררים את העניין ההזוי הזה????? הייתכן ועשית לי את היום?(או יותר נכון,את הלילה?)

dimiorr

New member
תראה, תשמע

הכל תלוי בשאלה בשביל מה אתה רוצה להתחיל תואר בביולוגיה. הדגישו פה מליון פעם שלימודים אוניברסיטאיים (או מכללתיים :) ) זה עניין של הרבה השקעה וכיסוי כמות עצומה של חומר - כך שאם אתה נכנס לזה במטרה להוציא ציונים גבוהים ולהתקבל לרפואה, רף הקושי רק הולך ועולה, וללא ערבות לתוצאה בסופו של דבר. חוץ מזה, אני לא מומחה בנהלי האוני', אבל אני לא יודע עד כמה הם "אוהבים" מכללות ואת הקורסים שיש שם (לצורך מתן פטורים). בשורה התחתונה - השכלה גבוהה מהסוג שאתה לא לגמרי בטוח בה מאוד מעיקה על החיים. עדיף לחכות. ובזמן שאתה מחכה - אתה יכול לבנות את הבסיס הכלכלי שלך, או במלים אחרות - לצבור כסף, שהוא יסוד יותר חשוב מפטורים להמשך השאיפות הלימודיות שלך... אם בכל זאת אתה מרגיש צורך עז להתנסות בלימודים כבר, תתחיל כמה שיותר רחב וכללי שאפשר. בהצלחה

Dr Carter

New member
תודה לך ווליאו..

אין לי בעיה לסיים תואר ראשון..בכל מקרה אני הולך להקדיש את שארית חיי לרפואה..לגביי המכללה,מדובר באריאל שעפ"י מיטב ידיעתי עתידה להפוך לאונ' במהלך השנתיים שלוש הקרובות!!! למה אין בארץ תואר PA???????? עד מתי!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dr Carter

New member
ושמישהו בבקשה יגיד לי עם מי לדבר!!

וימנע ממני להרשם לביו סתם..תודה!!

באשר לפרויקט הסלובקי: אם אתה יכול

להרשות לעצמך - ככל הזכור לי, זה בהחלט יקר - אולי עדיף פשוט ללמוד בחו"ל וזהו. הבנתי שכל הנציגים למיניהם של בתי ספר לרפואה מחו"ל, כמו ורדה ענתבי, סתם גובים עמלות. אפשר בהחלט להירשם ללימודים בחו"ל עצמאית. אולי בתור התחלה אתה צריך לבחור בין התחלת לימודים בחו"ל להמשך הניסיונות להתקבל בארץ...

Dr Carter

New member
להרשות לעצמי לא אבל..

הבנתי שהתוכנית בארץ זולה יותר....

התכנית בארץ - זה קורסים רגילים

במדעי החיים, שאתה יכול לקחת בעצמך. אין בכך שום יתרון מבחינת קבלה לרפואה כאן או בחו"ל. אם תרצה ללמוד בחו"ל, תצטרך לשלם את מלוא שכה"ל. בארץ - ממש לא נראה לי שזה יעזור לך להתקבל. באשר להרשמה: אני מכיר שניים שלומדים רפואה בחו"ל, אחד בסלובקיה והשני בהונגריה, שניהם נרשמו והגיעו לשם באופן עצמאי ובלי שום סוכן. אחד מהם הוא שאמר לי שכל הסוכנים כמו ורדה ענתבי מיותרים וסתם לוקחים כסף. המורה שלכם מן הסתם אינו בדיוק אובייקטיבי, כי הוא קשור למארגני "הפרויקט" הזה.

oshratush

New member
הוא בכלל לא קשור

הוא בכלל סיים ללמוד רפואה לא מזמן בדברצן על מה אתה מדבר, הוא טוען שהיום זה מאוד קשה בלי סוכן...... אין לי מושג למה זה כמה...... ומה עומד מאחורי זה אבל זה מה שהוא אמר והוא לא טיפוס שימרח אותנו ....והוא אחד שבא מורדה ענתבי שאומר שהיא "שקרנית"| אבל בקטנה....

oshratush

New member
תשובה

אגב בעולם כולו וזה המורה שמלמד אותנו אמר, במיוחד במזרח אירופה בלי סוכן לא יקבלו אותך מסתבר

kontsy

New member
זה לא נכון לגבי כל העולם

אני מכירה אנשים בהתקבלו באיטליה ובארה"ב בלי שום סוכן... אולי לגבי מזרח אירופה זה נכון, אין לי מושג.

oshratush

New member
"זו הייתה כוונתי"

ואת צודקת הוא חידד את זה ודיבר בעיקר על מזרח אירופה שאלוהים יודע למה זה ככה.... אבל נראה לי שגם באיטליה....זה עם סוכן אני עוד אבדוק תנושא סתם מעניין ארה"ב לא מדבר אל אף אחד....לפחות לא אליי

אולי ברומניה. כאמור אני מכיר שניים

שנרשמו ולומדים בסלובקיה ובהונגריה באופן עצמאי לחלוטין. יתכן שיש אוניברסיטאות שמעדיפות לעבוד דרך סוכנים, אבל זה נראה לי תמוה. בעצם באתר האינטרנט של האוניברסיטה הרפואית של מולדובה כתוב - באנגלית! - שמועמדים ישראליים צריכים לפנות דרך הסוכן הישראלי. אלא שלפי אותו האתר ברוסית וברומנית, אפשר להירשם ישירות. בסוף לא נראה לי שתהיה בעיה אם מישהו יפנה אליהם, או לכל בי"ס אחר במזרח אירופה, באופן עצמאי. לאוניברסיטאות בצ'כיה ובסלובקיה, למשל, יש אתרי אינטרנט באנגלית עם מידע די מפורט על הליכי ההרשמה, ואין שום דרישה לפנות באמצעות גורם מתווך. ולא יודע אם זה רלוונטי למישהו כאן, אבל גיליתי באתרי האינטרנט בצ'כית של אוניברסיטאות צ'כיות שניתן ללמוד שם בחינם או תמורת שכ"ל נמוך בהרבה מזה שגובים בתכניות באנגלית, אבל רק בצ'כית. בעצם גם בגרמניה אפשר ללמוד בגרמנית בחינם, רק לא יודע מה דרישות הקבלה שם, ולא נראה לי לעניין ללמוד גרמנית.

למעלה