דילמה

syntax

New member
דילמה

שלום ! לא יודע אם זה קשור לפורום אבל אנסה.... אני מנסה להתחרות עם תוכנה שקיימת בשוק. ברצוני להוציא תוכנה טובה יותר ( בתקווה שיהיו לי את היכולות ... ) כיום התוכנה קיימת על בסיס של DESKTOP APPLICATION ובית התוכנה מחזיק למעלה מ 90 אחוז מנתח השוק עם תוכנה זו. רציתי לקבל את חוות דעתכם לגבי העניין של העדפת התוכנה כלומר מה לדעתכם כדאי לעשות : להוציא תוכנת WEB APPLICATION SERVER ולהפוך בעצם ללקוח את סדרי העולם ? או אולי לעשות משהו דומה ולהישאר עם DESKTOP APPLICATION ? ידוע לי שפיתוח התוכנה בWEB יהיה קשה , ארוך ומייגע יותר אבל לפי הבנתי כל קדמת הטכנולוגיה עוברת לתצורה כזאת ( אני טועה?) בתודה מראש

Nil ref error

Moo לא ניתן לענות על השאלה בפרמטרים בה היא הוצגה. לתוכנת Web ו Window יש יתרונות שונים, ותלוי מאוד באופן השימוש בהם ומה המשתמשים רוצים.

syntax

New member
איזה

פרמטרים חסרים? מה לא ברור? בסך הכל שאלתי מה עדיף לעשות? תוכנת WEB או תוכנת DESKTOP? מישהו אחר? רעיון? תודה

user32

Well-known member
מנהל
זו שאלת עסקית, לא עיצובית

מבחינת ארכיטקטורה זה לא ממש משנה. הדרך להחלטה נכונה תהיה ע"י סקר שוק. מה יירצו הלקוחות? מה הם יירצו בעתיד? אילו יתרונות אתה יכול להציע בממשק WEB? בדרך כלל ללקוחות הקצה ממש לא אכפת איזה טכנולוגיות "חמות" בשוק, הם רק רוצים מוצר שעובד ועומד בדרישות. כך או כך, נהוג לחשוב שממשק WEB הוא יותר נח: לא מצריך התקנת client לא מצריך לימוד סביבה חדשה (כולם מכירים את הדפדפן) גמיש ומאפשר החלפה של סגנונות (look & feel)

syntax

New member
קודם כל

תודה על ההתייחסות. שנית, זאת אכן שאלה עסקית ולכן פניתי לכאן לקבל עצות ודעות. ישנו אתר ( תוכנה ) שנקרא WWW.COMAX.CO.IL ואני רוצה לבנות את התוכנה שלי על הרעיון הזה. הבנתי שיש מגבלות של עיצוב תוכנה בWEB ( להערכתי עיצוב התוכנה הוא זה שמוכר לא? ) ולכן אני שוקל לבנות את התוכנה כתוכנת DESKTOP. למישהו עוד דעות ? רעיונות ? ושוב תודה

user32

Well-known member
מנהל
לא ברור

כמה דברים: 1. איזה מגבלות יש על עיצוב תוכנת WEB? אני לא מכיר כאלה. נכון, לפעמים זה יותר עבודה, אבל בעקרון כל פעולה שאפשר לעשות בDesktop אפשר לעשות בWEB ובמקרה הכי גרוע יש כלים כמו ActiveX, Applet, VMC ואחרים כדי להריץ קוד בקליינט (במקרה שלך לא מאמין שתצטרך את זה). 2. האם אתה מודע לכך שהשוק רווי ומפוצץ בפתרונות ERP/CRM? אמרת שהcomax האלה מחזיקים ב90% מהשוק? אין לי מושג למה אתה קורה "השוק" אבל בארץ 46% מהארגונים הגדולים משתמשים בסאפ, 18% מאורקל, ואח"כ יש את פריורטי, אינטנטיה ואחרים. לעסקים קטנים ובינוניים גם יש פתרונות של סאפ ואורקל ושורה של עשרות חברות קטנות. אם אתה מתכוון לservice on demand שירותי ERP און ליין אז salesforce הם המובילים בעולם ומיקרוסופט וסאפ נכנסות לתחום. 3. במקרה אני מגיע מהתחום ועבדתי במרכז הפיתוח של SAP (חברת הERP והתוכנות העסקיות מס' 1 בעולם) כמעט 5 שנים. תוכנה של סאפ למשל מגיע עם שלוש אפשרויות GUI שונות: Windows - קליינט Desktop, ג'אווה - קליינט מבוסס ג'אווה (משהו כמו SWING) WEB - מבוסס HTML דרך הדפדפן. בכולם המסכים נראים זהים לחלוטין ואפשר לעשות את כל הפעולות. אם אני לא טועה יש אפילו אפשרות לעשות דיבאג דרך מסך HTML שזה בכלל טירוף... בקיצור, המגבלות היחידות הן כמה משאבים יש לך לפיתוח

syntax

New member
לא ממש

לא כל כך הבנת. אני ממש ממש ממש לא מנסה להתחרות בתוכנה כמו של COMAX. התוכנה שאני מנסה לבנות היא הרבה הרבה יותר פשוטה. הייתי מפרט על מה התוכנה אך ממניעים כלה ואחרים לא אוכל כרגע. בגדול התוכנה הינה יחיסת פשוטה עם אפשרות של ניהול משרד מסויים עם הוצאת קבלות חשבוניות ועוד כמה אפשרויות. פשוט נתתי את הקישור של COMAX כדוגמה לWEB APLLICATION ולמי שלא יודע או מבין למה התכוונתי. בכל מקרה אשמח אם תוכל לתת לי קצת יותר פרטים במסר אישי ( לפי מה שכתבת נראה שיש לך מושג טוב ואתה מבין בזה ולא תזיק לי עזרתך - אם צריך אז כמובן גם בתשלום ). בכל מקרה אני והשותפים שלי מתלבטים לגבי אופי התוכנה האם לעשות תוכנת DESKTOP או WEB APLLICATION או אולי אפשרות של שניהם כמו שציינת אך זה כמובן יהיה כרוך בפיתוח כפול...

shiptz

New member
עוד יתרון של WEB

זה הגישה מכל מקום ולא רק מהמחשב עליו מותקנת התוכנה. מה שמאפשר למשל עבודה מהבית אבל אני מניח שאלה כבר דברים שאתה יודע ... במקומך הייתי הולך על האופציה של ה-WEB - ככה אתה יכול ליצור בידול שלך מהמתחרה, להציע משהו שיש לך ולו אין (עבודה מהבית זאת רק דוגמה)

syntax

New member
אין זה

נכון שתוכנת WEB מיועדת בעיקר להרבה משתמשים ? כלומר תוכנה מרובת משתמשים ? להזכירכם התוכנה שלי אמורה לתמוך בערך ב 10 משתמשים בכל לקוח ולא יותר....

למעלה