דילמה

vered 37

New member
דילמה

הילדים שלי שהם הכי יקרים לי בעולם ואני לא אתיפייף ואומר שאני אמא מושלמת כי אני לא ! אני נותנת להם חום ואהבה , מנשקת , מחבקת, מקשיבה להם ..עושה בשבילם הכל אבל גם כועסת וגם צועקת לפעמים. תקופה ארוכה שהם ממש אבל ממש לא רוצים ללכת לאבא שלהם ואני מכריחה אותם . אומרת להם כמו מנטרה שאבא אוהב אותם ורוצה לקחת אותם . הם היו צריכים לשהות אצלו ביום כיפור כולל בסופ"ש. ביום כיפור הם נשארו אצלי ממש התחננו ..לא עמדתי בזה. התקשרתי לאקס ואמרתי לו שהם לא רוצים .. הוא אמר "אם הם לא רוצים שלא יבואו " הבוקר שניהם פרצו בבכי ..ואמרו לי "אנחנו לא רוצים ללכת אליו " הסברתי להם שאבא אוהב אתכם ומגיע לו לראות אתכם. לפני חצי שעה קיבלתי טלפון מהגננת של הבן הקטן שלי .. "ורד הבן שלך בוכה..מחבק אותי ואומר אני לא רוצה ללכת לאבא " תגיעי לגן לעודד אותו או תחשבי על פתרון.הוא ילד מלא שמחת חיים קשה לי כגננת לראות אותו ככה שבור. דיברתי עם הקטן המתוק בטלפון ..הוא אמר לי "אמא ציירתי לך ציור יפה עם לב כי אני אוהב אותך.את יכולה להגיע לגן לקחת את הציור...? " ואני בדילמה נוראית ..מה עושים ? מצד אחד הם לא רוצים ללכת אליו , מצד שני אני רוצה לעודד את הקשר שלהם איתו, בכל זאת הוא אבא שלהם לטוב ולרע. ומה עם החופש שלי ? מה עושים ? אני גם זקוקה לשקט וחופש לפחות בסופ"ש... אז אני אמא אגואיסטית ? אני פוחדת שהם לא יסלחו לי שאני מכריחה אותם ללכת.

אני המום ממך,מה שמעניין אותך זה

החופש שלך? או השקט? אולי תשבי עם כל ילד בניפרד ותשאלי אותו למה הוא לא רוצה ללכת לאבא.ואם הם לא משתפים פעולה איתך אז תיעזרי באחת מהסבתות שהיא קרובה אליהם לדוגמא?

אתה יותר מידי מתנשא,חושב שרק אתה

מבין.אם היית פחות
היית אומר לבת שלך שגם שהיא לא איתך היא הנסיכה שלך ושאף אחת! לא תתפוס את מקומה.במקום זה הזלתה דימעה. עופרה היא לא היחידה שניתקלת בבעייה כזאת.נתתי לה עיצה מתוך כוונה לעזור .

אדיוט

אצל הרומנים אומרים"רק חמור מדבר על חצי עבודה!" ואתה לא קררת שם מה עניתי...משמע חמור שחולם.

vered 37

New member
אילן אל תהפוך

הזה לשוק ! זה נושא חשוב וכאוב. תפרוש בשיא...קצת טאקט !

m i n i m a u s

New member
לפני שנתת לה "עצה" טרחת לרדת עליה..

אז אל תיתמם. גם לי זה קורה,שהילדים לא רוצים ללכת. אני בטוחה שזה לא משהו שקשור ל-X,הילדים אוהבים אותו,והוא מתאמץ מאד שיהיה להם טוב אצלו,ואין לי ספק שאין שום דבר שגורם להם רתיעה אצלו,אבל מהמקום שלהם,שנמאס להם לחיות על התיקים,נמאס להם לעזוב כל פעם את הפינה שלהם,את הבית המוכר,את העיסוקים שלהם,הם לא הולכים ברצון,וזה בלשון המעטה... אבל בכנות אומר לך,שאני זקוקה ליום-יומיים שקטים האלה,ממש כמו אויר לנשימה,מגיעה לזה באפיסת כוחות מוחלטת,אפילו לא מסוגלת לא נפשית ולא פיסית לנצל את ה"חופש" למשהו שהוא יותר משינה טובה ,ומנוחה לגוף ולנפש. למה כשגבר עוזב את הבית (ואני נמנעצת מלהכליל) וזקוק לחופש שלו,לספייס שלו וכל הבולשיט המוכר והידוע זה בסדר,וכשאישה,שמגדלת יום יום,שעה שעה,את הילדים לבד זקוקה לחופש זה סיבה להאשים אתה באגואיסטיות ובזה שהיא חושבת רק על החופש שלה? אם היית נותן עצה וזהו,מילא,אבל טרחת לכתוב מה דעתך בענין לפני שנתת את העצה הזו... אל תשפוט אדם עד שתגיע למקומו! שבת נפלאה ,מר עיניים ירוקות.

ילוטייל

New member
ויש אבות שהילדים או חלקם גרים אצלם.

ככה סתם רציתי שתדעי. זה לא תמיד שהגבר נמצא לבד "בחופש" שלו.

אילן חבוב

לא יודעת למה אבל בימים האחרונים יצא לי לקרוא ואתך ואת דרכי הנועם שלך. פתאום נזכרתי במישהוא אחר.

החתולית

New member
ומה עם השאלה האחרת ?

למה הם לא רוצים ללכת לאבא ? החופש שלך הוא חשוב מאד, ואני לרגע אחד לא מזלזלת בו ובצורך שלך לנוח ולאסוף כוחות להמשך. אבל, כשילדים מתנהגים כמו הילדים שלך, הדבר הראשון שהייתי עושה הוא לבדוק מה יש שם בבית שגורם להם להתנהג ככה. אם את יודעת למה הם לא רוצים ללכת אליו, וזה עניין של מה בכך - אני הייתי בעדינות אך בתקיפות מסבירה להם שזה אבא שלהם והם צריכים לבלות זמן איתו. בכלל, כדאי שתתייעצי עם מישהו מקצועי בצורת הטיפול הטובה ביותר.

magic40

New member
לא מקנאה בך !

לפני הכל זה דורש בדיקה עמוקה מאוד מה מפריע להם שם כי התגובות של הקטנציק חריפות וצועקות הצילו לדעתי אולי תצמצמי איתם את הביקורים לאבא פעם בחודש כי לגבי החופש שלך מובן מאוד!!! ואם לא תהיה ברירה אז בייבי סיטר ותצאי!

מגיק

ההצעה שלך זו האופציה הקלה ביותר הבריחה הכי קלה פתרון לטווח הקצר ביותר מה יהיה קדימה? יהיה להם אבא "צהוב"? זה לא יתן לאף אחד כלום כמו סטוץ ללילה האבא חייב להבין שאם לא יעשה את מה שצריך הוא עלול לאבד אותם לתמיד! והכי גרוע זה שהוא ישאיר אצלם צלקות שלא יתאחו במהרה.

ורד...

ואם את אגואיסטית...אז מה? מותר לך לרצות בשביל עצמך גם. אבל לא זה העניין שרציתי לגעת בו... בררת למה הם לא רוצים ללכת? אני חלילה לא ממליצה לך מה לשות... אני רק יכולה לכתוב מה אני הייתי עושה... אני יכולה להסביר עד מחר לילדים שלי שאבא רוצה ואוהב אותם... אבל אם זה לא בא ממנו...חבל"ז...אני נתפסת בעיני עצמי כלא אמינה... (ויבוא יום...גם בעיניהם) הייתי מדברת על ליבו...מסבירה ושוב מסבירה... ממך זה צריך לבוא...אני מעודדת...לא דוחפת... אבל בעיקר אני לא...אמא מכריחה בכוח ללכת. ואלוהים עדי כמה אני מבינה אותך. מאחלת לך ולילדודס הצלחה...מכל ה

תנסי

לעשות איתם הסכם - תלכו ותקבלו משהו כשתחזרו. אני לא בטוח שזה נכון אבל אולי זה יתן לךפתרון אינסטנט להיום. מעבר לזה - לכו לייעוץ וטיפול - לפחות את והם אם הוא לא מסכים. אם יסכים אז כולכם - צריך לחפש מאיפה בא האנטי ולסות לפתור אותו עוצמה וכח אור

רואה פה דפוס מסויים

שיש אצל אבות גרושים ומתכוון למשפט ""אם הם לא רוצים שלא יבואו " זו פגיעה שנמצאת שם..מכאיבה..ואולי בגלל אגו כבוד לא יודע מה קצת קשה לנו להתמודד איתה ומשם מתחיל הכול. ואם הוא לא יתאמץ הוא יאבד אותם...לא יודע מה המצב בניכם אבל זה מצדיק שיחה ארוכה אמיתית ואולי עזרה מקצועית. זה כדור שלג שאם לא תעצרי אותו רק יילך ויחריף וכולם יסבלו ממנו בגלוי או שלא בגלוי את יודעת אתמול הבת שלי ישבה לי על הרגליים והרימה ריס מהרגל שלה ועשתה עעליו פוווווווו ועצמה עיניים והסבירה לי שביקשה משאלה ושאלתי אותה מה המשאלה...והיא ענתה "שאני אהיה הנסיכה שלך גם כשאני לא פה...." המשפט הזה חנק אותי הפיל חזק אבל עבדתי בשבילו קשה!! ואני אמשיך לעבוד בשביל עוד

מתוקה,

החופש שלך יקר מפז, אבל במציאות שאת מתארת נראה לי שתיאלצי בינתיים למצוא פתרונות חלופיים לסופי שבוע פנויים. עד שהוא ירגיש צורך לבלות עם ילדיו עד שהוא יבוא אליהם, יחבק, ילטף את ראשם, יביע אהבה שבאה מבפנים ויגרום להם לרצות ללכת אחריו. את לא אמורה לשכנע שאבא אוהב ושצריך ללכת לאבא. זה התפקיד שלו! האמיני לי שאני רואה בימים הפנויים של אם חד הורית דבר מקודש! זו לא הסיבה שאני נוסע למעלה מאלפיים ק"מ בחודש ואיני מחסיר ביקורים מבנותיי. אבל ללא קשר, חושב שמול גרושתי הוגן מצדי לעשות זאת. לצערי, העניין חייב לבוא מהאבא. כפייה ואיומים לא יעזרו. נפש הילדים היא הדבר הכי חשוב שיש. מקווה ומאמין שגם אם הוא מרוכז כרגע בחייו, זה יחסר לו והוא עוד ישנה את עורו ויתייחס באופן שיגרום לילדים להתגעגע ולרצות להיות איתו... מאחל לך שזה יתרחש כמה שיותר מהר

shovalit35

New member
אולי לשאול את הילדים למה הם לא ...

רוצים ללכת לאבא מה הסיבות. ובעניין החופש אני כול כך מבינה אותך אצלי הילדים לא הולכים אל אביהם בכלל, מבחירה שלהם.הם כבר בוגרים (16 ו 14) אבל כול כך חסר לי להיות קצת עם עצמי, לא לחשוב על שאני חייבת לחזור הביתה. מקווה שתבחרי נכון לך וגם לילדייך

למעלה