דילמה

mikile8

New member
דילמה

שלום, אני מרפאה בעיסוק. מזה שלוש שנים שאני עובדת במשרד החינוך.מאחר שאין לי עדיין קביעות ועברתי לגור בגליל לפני מספר חודשים, אני צריכה לחפש משרות חדשות באזור זה. העניין הוא שאני בהריון בשבוע 11(אמורה ללדת במרץ), ואני אובדת עצות לגבי הדיווח על כך בעת הריאיונות. אני יודעת שזכותי לדווח על כך רק בחודש חמישי, אך האם להאחז בזכות זו, או לשדר אמינות וכנות בשלב זה של הריאיונות ולקחת סיכון שלא אתקבל לעבודה עקב כך?

תעלולה

New member
המממ...

הייתי שמחה ומעדיפה לומר לך שבטח תגידי את הכל ותהיי כנה ואם תהיי כנה אז בטוח יהיו נהדרים איתך, אבל מה, אין חכם כבעל הנסיון. ואני, לפני אי-אלו שנים, גם נכנסתי להריון בדיוק כשחיפשתי עבודה, והייתי כנה מאד ואמרתי שאני בתחילת הריון ובכל המקומות (כולם), הודיעו לי שעקב כך אינני מתקבלת לעבודה ואם להיות מדוייקים אז אחד הציטוטים היה "טוב, בזאת שיחתנו הסתיימה"... צדיקה אחת בסדום הציעה לי עבודה זמנית, עד הלידה בלי התחייבויות (כן, אח"כ יש ילד, לא צריך לפרנס...). וכולן נשים, אמהות בעצמן, בושה וחרפה. נדירות הבוסיות אשר יקבלו לעבודה אשה בהריון, בשלב זה או אחר, משום שרובן, בזמן התקדמותן במעלה הדרגות, הניהול עושה להן קצת שוביניזם במוח והן שוכחות איך התחשבו בהן כשהן היו בהריון, ואיך הן הבריזו לא מעט כשהיו להן ילדים קטנים... אני מכירה כמה בוסיות מדהימות ונדירות שיקבלו אותך, אם את שווה, גם בחודש תשיעי. כי הן חכמות והן יודעות שאת תחזרי אליהן אחרי חופשת הלידה ותשקיעי את כל מרצך במקום העבודה שלקח אותך למרות ה"מילואים" שאת עושה. אבל אין הרבה כאלו, לצערי, כי רוב המנהלים מסתכלים רק צעד אחד קדימה ולא שניים. ואני יודעת, יהיו כאלו שיאמרו - את גדולה בדיבורים אבל האם את היית מקבלת הריונית לעבודה? והתשובה שלי היא כן. אז לשאלתך - אין לי תשובה. כלומר, אני הייתי מדווחת כי אותו אחד שלא יקבל אותי לעבודה בתחילת הריון גם יעשה לי את הפרצופים הכי לא נחמדים כשאודיע על ההריון בחודש חמישי ועם בוס כזה אני לא בטוחה שאני רוצה לעבוד. אולי בעצם, דרך ההודעה על ההריון, תוכלי לגלות קצת יותר על אופי המקום וההנהלה...

אני באותה דילמה בדיוק

והחלטתי להתראיין ורק אחרי שאתקבל לספר. ועשיתי כך והם רק ברכו אותי במזל טוב. אבל אלה עבודות של מעט שעות שאולי אוכל להמשיך גם בחופשת הלידה, הבעיה היא המשרות הגדולות שזקוקים לי בדחיפות ובמרץ אצטרך להעלם להם ועם המשכורות שלנו לא משתלם לחזור אחרי 3 חודשים ולשלם יותר למטפלת ולהשאיר תינוק לבד.... בכל מקרה בעלי מוסר לתעלולה- שאת יכולה לעשות הכנסה צדדית מלתבוע את כולם כי אסור למראיין להגיד שלא מקבל בגלל הריוןֱ

שריד

New member
שווה יעוץ - עד חודש חמישי לא חייבים

מבחינה חוקית להודיע. כך שכנראה (ותבדקי לאשורם את הפרטים) את לא חייבת בשלב זה להודיע על השמחה הבאה.... שריד

gooks

New member
דיווח על הריון

מנסיון אישי שלי, לפני מספר שנים הייתי באותה סיטואצייה של חיפוש עבודה בתחילת הריון, רגע לפני ש"הבטן יצאה" והייתי לחוצה על מציאת עבודה. במקום בו דיווחתי על ההריון לא קיבלו אותי לעבודה, ולא התאמצו להסתיר שזו הסיבה. כיוון שהייתי מאוד לחוצה כלכלית החלטתי שלא לדווח לאחרים, וקיבלו אותי לשני מקומות עבודה אחרים. בשני המקומות ההריון התקבל בהבנה ובשמחה, ובשניהם חזרתי לעבוד מייד בתום חופשת הלידה. בדיעבד אני חושבת שההתלבטות אם לספר למעסיק היתה מיותרת. ע"פ חוק את לא מחוייבת לספר עד החודש החמישי. אני משוכנעת שבאותו מקום בו לא קיבלו אותי לעבודה בגלל ההריון לא התייסרו יותר מדי בהתלבטויות או בשיקולים חוקיים כאשר דחו אותי בגלל ההריון. בכל אופן, אין כאן תשובה חד משמעית. אם היום הייתי שוב בסיטואצייה כזו אני מניחה שלא הייתי מספרת למעסיק. שיהיה בהצלחה.

gooks

New member
בנוגע לדיווח על הריון

דיווחתי על ההריון מייד לאחר שהתחלתי לעבוד

carmitfr

New member
הכנות משתלמת...

לפני שנתיים הייתי באותו מצב (רק "להבדיל", עם הריון של תאומים, סוף טרימסטר ראשון). החלטתי לתת לעצמי צ'אנס. התראיינתי, הראתי המלצות, ובסוף של כל ראיון ציינתי שאשמח לעבוד במקום הנ"ל, ושיקחו בחשבון שאני בהריון. מעסיק אחד (גבר) רצה לקבל אותי, וכשהבין שאני בהריון לא התבייש לומר לי שנפרד כידידים.. בשני מקומות אחרים התחלתי לעבוד מיד. מאוד העריכו את הכנות, ומאוד פרגנו...

למעלה