דילמה:

דילמה:

התקשר אלי עכשיו איזה זיון שהיה לי לפני יותר מעשר שנים. לא יודעת מה הוא נזכר בי פתאום ואיך הוא מצא את הטלפון שלי (144, אני מניחה, אבל מאיפה הוא זכר את שם המשפחה? ומאיפה לו איפה אני גרה?). בקיצור, הוא פרץ במסע נוסטלגי, העלה זכרונות מהתקופה בה הכרנו ומהחברים המשותפים שהיו לנו (מי בכלל זוכר אותם?) והפאנץ'-ליין: סיפר שהוא התגרש ואמר שהוא רוצה להיות בקשר. עכשיו - מצד אחד - הוא זכור לי די לטובה. מה גם שלא יזיק לי לרענן את המבחר ההולך ומצטמצם שלי. מצד שני - מי רוצה לחזור כל כך הרבה שנים אחורה? יש שם יותר מדי זכרונות שהשתדלתי להדחיק. מה עושים?

Mנטה

New member
שני דברים ../images/Emo39.gif

אנחנו חושבות על דברים אחרת, אבל במקרה הזה נראה לי שהענין די חד משמעי. 1. לא חוזרים אחורה. 2. לא יוצאים עם גרוש טרי. לכל אחת מהאופציות האלו יש "יוצא דופן" אבל כשהן מגיעות ביחד, קשה להאמין שזה יהיה המצב. גם לי יש חברים שעשר שנים אחרי, נפגשו והתחתנו. אבל לא עם גרוש טרי. גרושים טריים בד"כ לא מסוגלים להתחייב. האם את רוצה סטוץ ? לי נשמע שהוא גם יצטרך אוזן, האם את רוצה להיות אוזן לסטוץ שלך ? לא נשמע לי דיל טוב גם בתור סטוץ, למען האמת...

הוא לא גרוש טרי

יש כבר כמה שנים. אבל אני נוטה להסכים איתך לגבי 1 וגם לגבי זה שאני לא באמת רוצה סטוץ עם מטענים רגשיים. מצד שני...

למה בעדינות, נשמה? ../images/Emo6.gif

היה משהו באיך שניסחתי את הדילמה שלי שגרם לך לחשוב שנדרשת כאן עדינות?

צימעס

New member
לא,

יש משהו בתפיסת העולם שלי שלא מאפשר להגיד "תברחי מזה" בלי להסתייג.

dana2909

New member
תלוי

אם ההתנסות היתה כל כך קשה שאת צריכה להדחיק זכרונות ברמה של לא לזכור את הפנים שלו.. די ברור שאין לך מה לחפש אצלו. אבל אם זה משהו יותר קליל, אז אני דווקא בעד, 10 שנים זה המון זמן, ואנשים משתנים, בעיקר בעקבות חוויות חזקות כמו גירושין. שוב, תלוי איזה זכרון מהתקופה ההיא את צריכה להדחיק..

אטיוד5

Active member
מענין אותי ...

אילו תגובות הייתי מקבל פה אם הייתי רושם "התקשרה אלי איזה זיון ...". בעעעע.

האמת?

לא צודק. אם הוא היה מנסח את זה כך שברור שכל יחסיהם התבססו על מין בלבד, אני לא מבינה איפה הבעייה. (אלא אם הבעייה היא בשימוש במילה ז#$% - ואז אני מתנצלת ואם היא מפריעה למישהו אשתדל להמנע ממנה).

אטיוד5

Active member
האמת?

אין אצלי יחסים שמבוססים על מין בלבד. יחסים כאלה קיימים, בקושי-בקושי, במילון שלי. וכלפי מי שאצלו קיימים כאלו יחסים כל מה שנותר לי לומר הוא מה שאמרתי קודם - בעעעע.

טל קר

New member
נשמע לי משהו מאוד תמוה להתקשר

אחרי עשר שנים(!) למישהי שטיב הקשר ביניהם היה כזה שהיא בכלל מופתעת שהוא זכר את שם המשפחה ויודע היכן היא גרה, בנוסטלגיה על דברים שהיא לא זוכרת ולומר שהוא רוצה להיות בקשר. רוב האנשים שרוצים סטוץ לא צריכים להעלות באוב עשר שנים אחורה לולא בעיה רצינית, וגם אלו שרוצים קשר רציני לא צריכים להעלות באוב עשר שנים אחורה קשר חולף לולא בעיה רצינית. ובכל מקרה התחושה שלי זה שאת משמשת במקרה כזה כאמצעי ולא כמטרה. מכיון שלדעתי מדובר בבעיה רצינית מאוד ובאדם שלא היה לי קשר משמעותי איתו גם בעבר הייתי נמנעת. אם לדעתך זה תלוי בבעיה לפני שאת מחליטה, אז כדאי לוודא עד כמה הבעיה רצינית ועד כמה האינטרסים שלכם עולים בקנה אחד.

אני נגד הדחקות (ד' שוואית) ../images/Emo20.gif

אני כן נפגשתי עם אנשים מעברי שביקשו לחדש קשר (דרך אתר "חבר'ה"), ולא הצטערתי על כך. נכון, זה היה כרוך בהתמודדות, אבל היא השתלמה. אמנם במקרה שלי סקס וזוגיות לא היו חלק מהחבילה, אבל איכשהו נראה לי שלא זה האישיו, אלא עניין החזרה לעבר.

האגס 1

New member
הפרדוקס בסיפור הזה

הוא שלהכיר אותו עכשיו, זה בעצם, כמו להכיר מישהו חדש. כל מה שחיבר ביניכם בעבר בוודאי כבר לא רלוונטי יותר, ולמעשה אם תהיי איתו בקשר זה כמו להתחיל קשר עם כל אדם אחר שאת יכולה להכיר ושאת לא יודעת עליו כלום. אולי את זוכרת לגבי כל מיני דברים - על אופיו, תכונותיו, וכו' - אבל איך את יכולה לדעת אם כל זה נכון גם להיום? לכן אם תהיו בקשר, מה שיעמוד על הפרק יהיה מה שייווצר ביניכם עכשיו, ולא מה שהיה פעם. קחי את זה בחשבון, בפרט שכתבת שמה שאת לא רוצה לזכור מהתקופה ההיא, זה לא בגללו. להבדיל, יצא לי להיות בסיטואציה דומה לפני למעלה משנה, שהביה"ס התיכון שבו למדתי אירגן הפנינג ענק לכבוד 30 שנה להווסדו. אני עצמי עזרתי שם בארגון ובעיקר שמשלוח ההזמנות לבוגרים - דבר שהצריך יצירת קשר עם רבים מהם כדי לברר את כתובתם. (את עצמך ודאי זוכרת את זה, שכן את עזרת לי לאתר שתי בוגרות שלנו...) כמובן שצפו ועלו אצלי כל מיני זכרונות מכל מיני אנשים בתקופה כל-כך מרוכזת, אבל בעיקר התקשקשנו על החיים היום ולעיתים על תקופות שונות שהיו מאז שלא התראינו (סה"כ, היה מדובר במספר לא מבוטל של שנים) ופתאום - מה שהיה רלוונטי לקומוניקציה בינינו לא היה העבר אלא רק ההווה. וזה, בעצם, היה כל הכיף בעניין, ואפילו בלי להרוס את העלאת הזכרונות. כך שלא בטוח שחידוש הקשר אתו - ב-level כזה או אחר - זו בהכרח חזרה מוחלטת אחורה.

האגס 1

New member
ואגב

כמו שאמרו לפני - מעניין לבדוק איך הוא הגיע אלייך, אך זה שהוא זכר את שם המשפחה שלך, זה מראה, מחד גיסא, שהוא מיטיב לזכור אנשים ומתייחס אליהם ברצינות, אך מאידך גיסא - אם הוא אכן כזה, איפה הוא היה כל השנים? נכון שהוא היה בקשר של נישואים, אבל למיטב ידיעתי גם במצב כזה שומרים, לעיתים, על קשרים חברתיים בעלי טיב כזה או אחר (וזה כבר תלוי באופי הקשר שהיה ביניכם, דבר שגם הוא רלוונטי ככשואלים למה הוא נעלם ומנין הוא צץ).

אני בעד לנסות

בעיניי הבעד גובר על הנגד. יש לך יותר מה להרויח. תיפגשו לקפה או משהו. יתאים לכם להמשיך להיפגש, תמשיכו. לא מתאים - תגידו שלום ולא להתראות. עברו עשר שנים, ואתם אנשים אחרים עכשו (כפי שכבר אמר האגס). מה שהיה אז לא כל כך רלוונטי למה שהיום. לדעתי, לא מזיק לנסות. והערה: צודק אטיוד שאם הוא היה מתנסח כמו שאת, כל הבחורות בפורום היו עושות עליו זובור כללי מלא בכאלה
ועוד משהו אחד: אני מכיר זוג שהיו חברים בתור צעירים, נישאו לאנשים אחרים, וכשהאשה התאלמנה הם די מהר יצרו קשר מחודש ונישאו. בין זה לזה עברו 45 שנה בערך.

למעלה