דילמה...

d@r121

New member
דילמה...

האם הודיעה מחנכתנו היקרה שתצא משלחת לפולין מטעם ביה"ס. יפה. תהליך ההכנה יכלול גם הרצאות וסדנאות בנושא. אני בן אדם מלא שמחת חיים (עד כמה שאפשר) עם הערות (שנונות יותר ופחות) שאחת הדרכים שלו להעביר את הכאב היא לספר עליו בדיחה (נוראי אני יודע) הפחד שלי הוא שאם ארשם למשלחת ואעבור את כל התהליך, אני אאבד את שמחת החיים שלי, כי בכל זאת לא הולך להיות בפולין פיקניק וגם כל סדנאות ההכנה לא הולכות להיות חגיגות יום הולדת. להרשם או לא?

resputin

New member
כדאי לך להרשם.

הטיול לפולין הוא אחד הטיולים היותר מדהימים שהתיכון קשור אליו. הוא מעניין, מלמד מורשת, וגורם ליחידת היסטוריה הזו- שחצי מחומר הלימוד שלה זה גרמניה הנאצית והשואה, ללהיות יותר מ"סתם עוד יחידה". ההכנה למשלחות לרוב היא נורא(...!) ארוכה ומשעממת. הרבה הרצאות, הרבה הסברים.. שמתישהו באמת שמתישים את התלמידים. -האמת היא שחצי מהאנשים שיצאו למשלחת הקודמת נרדמו באמצע ההכנות. הטיול עצמו? מדהים. פשוט מדהים. הוא קשה, הוא מעייף, אין לך כמעט שנייה של מנוחה (מהשניה שיורדים למטוס, לרוב, בשביל להספיק כמה שיותר, ישר לוקחים למיקום הראשון ורק אח"כ מגיעים למלונות. אחרי הטיסה, כשכולם שפוכים). לשאוב את שמחת החיים שלך? לא. לשנות בך משהו? בהחלט. אם אפשר, זה לא משהו שמפספסים.

leeloo

New member
תלך, ויפה שעה אחת קודם.

יפה ניסח זאת ראס. אסור לך לפספס משהו כזה. לדעתי כל יהודי צריך לעבור את הטיול הזה. הוא מחבר אותך לאירועים כמו ששום דבר שלמדת במהלך 15-16 שנות חייך לא תלמד על השואה. גם לי היו פחדים שאחזור מדוכאת. שאשתנה. זה לא קרה. כי האמת, כשאתה שם, והכל ירוק, וכל מה שנותר אלו רק המצבות לזכרם, קשה קצת להתחבר למה שבאמת קרה, אבל אין ספק שמקומות שונים מעוררים באנשים שונים דברים מסוימים. אבל אני יכולה להבטיח לך, שלאבד את שמחת החיים זה לא יקרה. תלמד יותר, תחכים, תתחבר, זו חוויה שאסור להפסיד. אז אל תתאג, תלך בראש פתוח.

_alon_

New member
לפורום אפי פנית לא טעית

לדעתי עליך לצאת. אני לא חושב שתאבד את שמחת החיים (במקרה הכי גרוע תתבגר טיפה). תזכור: 1. לא לספר שמה בדיחות שואה. 2. לכולם זה יהיה סיטואציה קשה. 3. בלי לצאת לא פוליטיקלי קורקט, בערב שיוצאים או בחדר במלון אנשים ישתחררו, יפרקו ויתגבשו ותיהיה שמחת חיים. לענין יותר חשוב, האם היתה ציניות שכתבת "מחנכתנו היקרה"? האם אתה רומז שאותה אשה יקרה לא אחראית על עיצוב אישיותך? חינוכך? הפיכתך מברברי נטול חינוך לאדם בוגר בעל ערכים אשר רואה את טובת הכלל והמדינה בראש מעינו? האם היתה ביקורת מרומזת על שעת חינוך בה אותה מחנכת משקיעה את כל מרצה כדי לגבות תשלומים לא חוקים? לברר היכן היית ולמה איחרת לשעת אפס ביום ג'? או שאולי כל זה רק בראש שלי

jessy19

New member
כדאי להירשם

אני לא נסעתי ועד עכשיו אני מצטערת על זה. זאת חוויה שקשה לעבור אותה אבל לדעתי צריך לעבור אותה כדי להבין באמת את השואה. וזה לא שהכל יהיה שם שחור, בטוח שיהיו דברים נחמדים שיארגנו לכם- אצלנו עשו ערבי גיבוש כאלה אני יודעת. ובקשר למגנון הצחוק וההערות הציניות- תנסה שלא בפומבי לומר את ההערות אלא רק בין חברים קרובים.

אושר מ

New member
להרשם...

קודם כל בפולין יש המון שמחה, בגלל שכל היום נורא קשה אז בלילות ובאוטובוסים יש המון שמחה... (אגב תכתבו שירון עם שירים שמחים ותחלקו לכולם.. זה כיפ!) דווקא אצלנו כן היו בדיחות שחורות לפעמים... בעיקרון זו חוויה שצריך לעבור. לדעתי מי שלא יוצא יצטער על זה אח"כ נורא... אם לא עכשיו אז בעוד כמה שנים. וזה ממש לא הורס את שמחת החיים. זה לא שאתה חוזר משם וכל הזמן אתה חושב רק פולין פולין פולין...

dana2909

New member
אז אני הולכת פה נגד הזרם

אני לא כל כך בטוחה ש"כדאי" לנסוע. כן, זו חוויה מעשירת חיים. כן, זו חוויה קשה, אם אתה נוסע לפולין בשביל ללמוד מקרוב מה קרה שם ולא מתייחס לזה בתור טיול כיתתי, זה יהיה קשה. אני לא חושבת שלכל אחד מתאים לנסוע לשם. ובטח לא בתיכון. אני נסעתי לפולין במסגרת משלחת סטודנטים, מכל אוניברסיטה בארץ יצאה נציגות של 2-5 סטודנטים. וזה היה שונה. היו שם אנשים שנסעו גם בתיכון, ואמרו במפורש, שעצם העובדה שהם עברו צבא (וכמובן העובדה שהם התבגרו) גרמה להם להסתכל על כל הענין באופן שונה לחלוטין. אז כן, זו חוויה עצומה, שמשאירה המון מטען. לא, לא מאבדים שמחת חיים, כי לא רק לך עצוב, וכן מחייכים, וכן שרים באוטובוס, והבדיחות השחורות מככבות שם. אבל, אם אתה מרגיש שלא מתאים לך, שכבד עליך, תוותר.

zimes

New member
מישהו יכול בבקשה

למצוא את הדיון בתרבות? > יו! כמה השחלות(*)! < (*) הגיע הזמן שגם הרחם יעשה משהו

למעלה