דילמה

Giggle Loop

New member
דילמה

הציעו לי תפקיד חדש בעבודה ואני מאוד מתלבטת אם להסכים. זה מאוד ארוך להסביר. יש פה מישהו שמוכן להקשיב ולנסות לעזור ?

Giggle Loop

New member
איזה כייף לשמוע ../images/Emo25.gif

אני אחזור מהאוכל ואשב במרץ לכתוב. כמו שאמרתי זה ארוך ומורכב, קבענו בערך לעוד שעה ?

Giggle Loop

New member
אז ככה:

מישהו אצלנו בעבודה עוזב ואני מאודרוצה את התפקיד שלו. התפקיד דינמי, יצירתי, דורש הרבה עבודה עם אנשים = בקיצור כל מה שאני אוהבת והכי חשוב אני אוכל סוף-סוף לצאת ממעגל המזכירות שאני כ"כ שונאת (מבלי להעליב אף אחד/ת). אבל מה עם כל השמיניות באוויר שאני עושה והפעלת כל קסמיי וקשריי האישיים, הסיכויים לקבל את התפקיד הנ"ל לא גבוהים בכלל. זה לא אבוד לגמרי, כי טרם גייסו מישהו אחר - אבל אני די זקוקה לנס או למשהו דרמטי שיקרה ע"מ שאקבל את התפקיד. מצד שני, בדיוק הציעו לי תפקיד אחר - להיות מזכירה מאוד, מאוד בכירה שהיא בהגדרת תפקיד הרבה מעבר למזכירה, ממש על תקן עוזרת אישית עם המון תחומי אחריות. אני לא יודעת אם מדובר רק בסיסמאות, כי זה תפקיד חדש שטרם קיים בחברה וזה ממש להקים אותו מאפס. הדילמה היא כזו: תפקיד שהנפש רוצה, אבל די חסר סיכוי לקבלו לעומת תפקיד קבוע, יוקרתי שאומר שאצטרך להשלים עם העובדה שאני נשארת מזכירה ולא משנה איך נייפף את ההגדרה. בנוסף, אם אעזוב את החברה ואחפש את מזלי בחוץ, רוב הסיכויים שלא יקחו אותי לתפקידים שהם לא מזכירותיים כי זה מה שהקו"ח שלי זועקים. חוץ מזה, אני בת 30 נשואה טריה - מה הסיכויים למצוא מקום עבודה הגון שלא יחטט לי בשחלות ויבדוק מתי אני מבייצת ? מקום העבודה שלי מעולה, מאוד יציב, יש תנאים סוצייאלים מצויינים. ממש לא כדאי לעזוב. אם היו אומרים לי לבחור בין התפקיד X לתפקיד המזכירה הבכירה, ברור שהייתי בוחרת בראשון. הבעיה היא שהתפקיד הנ"ל לא ודאי ולא ידוע מתי יהיה עליו מידע חדש. לא כדאי להמר עליו יותר מדיי ולהסתכן לאבד את תפקיד המזכירה, אבל מצד שני אני לא רוצה להתפשר וכל החיים לחשוב "מה היה אילו ..". אין לי כרגע ילדים או משכנתא וזה בדיוק הזמן לקבל החלטות גורליות. אני ממש בדילמה מה לעשות.

yoyo10

New member
קודם כל שולחת לך ../images/Emo24.gif ענק

דבר שני איך התנאים של המשכורת בשני התפקידים ניסית לדבר עם הבוס כבר על התפקיד שאת רוצה
אל תתבישי ותיזמי שיחה עם הבוס אחרת תוכלי את עצמך שלא יסית מקסימום תלכי על התפקיד השני בכל מיקרה שיהיה לך המון
ותעדכני אותנו מה קורה

Giggle Loop

New member
../images/Emo179.gif

לא דיברתי באף אחד מהמקרים על המשכורת, כי אני מניחה שאני אשאר בשכר הנוכחי או אקבל העלאה מסויימת, אבל בטח לא יהיה הבדל היסטרי בשני המקרים. בהנחה שהכסף לא כ"כ משמעותי, מה עלי לעשות - רגש או מציאות בשטח ? דיברתי עם המנהל הישיר של הבחור שעוזב והצעתי את עצמי לתפקיד. דיברתי עם כל המנהלים שלי וכל מי שיש באפשרותו להשפיע ובינתיים ממש לא ברור מה יהיה עם התפקיד הנ"ל.

אני מסכימה עם יו-יו

את צריכה ליזום שיחה כנה ואמיתית מהלב, בדיוק כמו שרשמת והתייעצת איתנו, ותבקשי ממנו שהשיחה תהיה רק בניכם - אם ישנה האפשרות שאת תקבלי את התפקיד של ההוא שעוזב - את תשמחי שיקחו אותך בחשבון בתור המחליפה שלו מכיוון ש...ותפרטי את הסיבות שאת חושבת שאת מתאימה לתפקיד, ותסבירי לו שכמו כן על ההצעה השנייה של מזכירה בכירה - שאם תפקיד הראשון לא ימצא מתאים עבורי אז היית רוצה את התפקיד הזה - אבל שהשיקולים יהיו אמיתיים ולא בקטע של אני רוצה אותה כמזכירה - מבלי שיבחנו את כישורייך האחרים...הבנת? אני קצת הסתבכתי כאן עם ההסבר, אבל אני מקווה שהבנת את הרעיון הכללי... שיהיה בהצלחה! תעדכני אותנו...

Giggle Loop

New member
שכחתי להוסיף

משרת המזכירה היא סופר דיסקרטית, כי זה נושא קצת רגיש. אף אחד בחברה כרגע לא יודע שבכלל אמורה להתפנות המשרה הנ"ל, אפילו לא מנהל משאבי אנוש שהוא גם הבוס הישיר של הבחור שעוזב ... כך שלמרות שכבר דיברתי איתו בעבר, אני לא יכולה להעלות את נושא 2 המשרות במקביל

yoyo10

New member
תנסי לגשש ותראי לאיפה זה יובל

אבל באמת העיקר שלא תשארי קרחת מכאן ומכאן

Giggle Loop

New member
זוכרות אותי

אני חייבת היום להחזיר תשובה. מה דעתכם על הנוסח הבא (כמובן לא לציטוט, אלא להתאמן מול המראה ...) "היה לי קשה להחליט מבלי לדעת איפה התפקיד השני עומד. ניסיתי עוד קצת לבדוק עם משאבי אנוש ונאמר לי שזה ייקח עוד כמה ימים. אני לא רוצה להשאיר אותך ללא תשובה, מה גם שלא נראה לי שתהיה תשובה בזמן הקרוב. בכל מקרה, התשובה שלי היא "כן". אבל בקשה אישית: כל עוד זה לא סופי מבחינתך ויש לך אפשרות לברר לי מידע חדש על התפקיד השני , אשמח לשמוע".

Giggle Loop

New member
למה זה לא קפץ ? ../images/Emo70.gif

מקפיצה !!! מקפיצה !!!! מקפיצה !!!! קפיץ, קפוץ !!!!

Giggle Loop

New member
התייאשתי ...

טוב, אז אני אאלץ להסתמך על עצמי ... מבטיחה לעדכן אתכם

למעלה