דילמה!!!

לא סובל מוזיקה מזרחית, וראפ.. וג´אז

ומוזיקה שחורה ומוזיקה חסידית עוד ועוד, אז בוא ניעשה רגע חשבון את מי אני שונא: ערבים, שחורים, אנגלים, חסירים ואמריקאים. מה נשאר? רוסים! אני אכן אוהב מוסיקה רוסית (וקטיושקה אז יצאה לשוח....) אז אני לפחות לא גזעני כלפי הרוסים. העליהום שעשו על לפיד הוא עליהום טהור שנובע מסיבות פוליטיות. ולגבי ה"תככנות" בשינוי - יש תקנון שקובע חברות של חצי שנה לפחות כדי לרוץ. זה נועד כדי למנוע מישהו להביא כמה מאות חברים (בשינוי רק כ 2000 חברים) ולדחוף את עצמובאמצעות קבלנות קולות. זה תקין בהחלט

EverMan

New member
ככה ,

העניין בזמנו היה בעקבות כמות תגובות רצינית ביותר של טומי לפיד נגד מזרחיים שסביב זה בזמנו הגמל פשוט קרס , זה לא היה הקטע של המוזיקה , המוזיקה פשוט ייצגה זאת. לגבי התככנות , מפלגה שלא מכניסה לתוכה חברים - אע"פ שהם כבר למעלה מחצי שנה , בגלל ג´ובים ... בושה ... זה לא שהמפלגות האחרות יותר טובות .. אבל לפחות הן לא חרטו את הדגל של ה"נגד שחיטות" כמו שינוי.

EverMan

New member
למה לא שינוי ?

מצטער אם אני עונה לך בסיסמאות , אבל זמן רב אין לי. -כי מפלגה ליברלית זה הדבר הכי מסוכן שיכול להיות לכלכלה בימים אלו. -מפלגה ללא אופק מדיני תלך עם כל תוכנית מדינית , אף עם טרנספר. אסור בתכלית האיסור שלא יהיה מצע מדיני. -המפלגה חיה אך ורק על בסיס ש"ס , האם מפלגה צריכה לחיות רק בשביל להפיל מפלגה אחרת ? -המפלגה מעודדת שנאה בתוך העם , היא לא מעודדת נגד כפיה דתית אלא נגד הדת והחרדים עצמם.

למה לא לדבר כמו סטיקר:

1. מפלגה ליברלית זה מסוכן לכלכלה. יש שחולקים עלייך - סבר פלוצקר למשל. 2. טרנספר? הצחקתני....(זה כמו להגיד שהעבודה ילכו על אוגנדה) 3. חיה אך ורק על בסיס ש"ס? שקר שחוזרים עליו 10000 פעם עדיין לא הופך לאמת. 4. מעודדת שנאה בעם? השנאה כבר קיימת , אנחנו מנסים לםפתור את הבעייה שמביאה לשינאה. 5. לא מעודדת נגד הכפייה אלא נגד הדת והחרדים עצמם? ממש כמו שכתבתי בסעיף 3 ובנימה אישית - אני מצפה ממנהל פורום להראות רמה גבוהה יותר מאחרון המתלהמים בפורומי האקטואליה...וכרגיל אני מתאכזב כל פעם מחדש. אם אתה לא מסוגל לנהל דיון ענייני שאינו מורכב ממשפטי סטיקר ודמגוגיה תהיה בטוח שרמת הפורום החדש אותו אתה מנהל לא תרקיע שחקים בלשון המעטה.

EverMan

New member
עכשיו יש לי יותר זמן אז אני אפרט.

1.רוב האנשים בעם הזה גוועים למזון , תן להן את החופש לעשות מה שהם רוצים ... ובכן , זה לא יניח את הלחם על שולחנם , דווקא במצב כזה עלינו ללכת לסוציאל-דמוקרטיה שתאפשר לנו לפתח מדינת רווחה ולהקים מקומות פרנסה למען עתיד המדינה הזו. בנתיים אנשים גוועים ברעב , התפיסה הליברלית לא תתן להם פרנסה או מזון והם פשוט יגוועו וימותו. 2.במפלגה שאין לה מצע מדיני מובנה ומקובע לפי ערכים - אין דבר שלא ילך. למה ששינוי לא ילכו על טרנספר ? סלח לי , אבל שיש שם חברי כנסת ימניים מאוד ושמאלנים מאוד - למה שלא ילך ? 3.סלח לי , שינוי לא קמה סביב ה"כפייה הדתית" שמיוצגת ברוב גאון בידי ש"ס ? הרי עצם זכות הקיום שלהם קיים בגלל ש"ס. לדבר בדמגוגיה יפת מעלה על שקרים חוזרים על עצמם זה יפה מאוד , אבל המציאות טופחת על הפנים. 4.השנאה כבר קיימת , ומה שאתם עושים רק מחריף אותה. במקום להילחם בצורה מכובדת נגד כפייה דתית תוך כדי הבהרה ברורה שזה נגד הכפייה ולא נגד הדת , אתם נלחמים נגד הכל... 5.לרדת לרמה בו אתה מקניט אותי משום שאני מנהל היא דבר נלוז. אני ניסיתי לענות לך כמה שיותר מהר בעודי ממהר בזמן לפחות כדי לתת לך את המיעוט בדעותי. כנראה שאי אפשר לתקוף את המסר תוקפים את השליח.

תשובות:

1. רוב האנשים בעם הזה גוועים למזון? גם אם נניח לרגע שיש אמת במשפט שהצגת נשאלת השאלה מדוע אתה חושב שכלכלה סוציאליסטית תפתור את הבעייה. לא שמעתי שמדינות הגוש המזרחי הסוציאליסטיות הצליחו במיוחד בתחום. 2. לשינוי יש מצע מדיני כללי יחסית המאפשר גמישות רבה בתחום מסויים שבין העבודה לליכוד. רעיונות כמו טרנספר מחד ומסירת שטחים ללא תנאים מאדיך אינם מקובלים על המפלגה וכל אמירה אחרת היא דמגוגיה זולה. 3. שינוי לא קמה סביב הכפייה הדתית. היא למעשה קמה לפני שני עשורים אבל מאז כניסת טומי לפיד למפלגה ובעקבות ההדרדרות בנושא זכויות הפרט מול הכפייה הדתית לקחה על עצמה המפלגה להילחם בכפייה הדתית. 4. השנאה כבר קיימת והדבר היחיד שיפתור אותה זה הדרך ששינוי מציעה. 5. אני לא מקניט אותך משום שאתה מנהל - אני מבקר אותך משום שבתור מנהל אתה אמור להתעלות מעל רמת הדמגוגיה...

EverMan

New member
ככה ,

1.מדינות מזרח אירופה לא היו סוציאליסטיות. הם היו תחת משטר שכינה את עצמו קומוניסטי , אבל אם תעבור על מאפייניו לא תראה ולו חצי סממן. מדוע אני חושב שכלכלה סוציאליסטית תפתור את הנדון ? כלכלה סוציאליסטית תתן את הפור הבסיסי , אדם שאין לו מזון לא יוכל ללכת ללמוד , אדם שלא הלך ללמוד לא יוכל להשיג עבודה (מה עוד שאין עבודות) , העזרה במציאה של עבודה והסיפוק מזון בנתיים זה הפור שהוא צריך. את כל זה הליברליות לא מספקת. 2.למה ? הרי אתה יודע טוב ממני ששינוי המצע המדיני שלה כיום הוא רק בשביל הנייר ותו לא , הוא כיום לפי דעותיו של טומי לפיד , הוא ירד - המצע ישתנה. לשינוי אין מצע מדיני - לפחות לא אחד שהם הולכים לפיו. 3.שינוי שקמה לפני 20 שנה היא אינה אותה מפלגה שקיימת כיום. הייתי מצפה שתדע זאת. 4.השנאה קיימת , אבל זה כמו שתגיד : אהה ! תראו ! מיליון אנשים מתים אז אם נכניס לעוד מיליון כדור בראש זה לא יפריע להם. זה שהשנאה קיימת זה ידוע. אבל שינוי מחרחרת את השנאה עוד יותר בכך שהיא גורמת לשסע לגדול , היא מעצימה את האגפיות. 5.בתור מנהל שכתב לך שהוא עונה לך מהר , הייתי מצפה שתקרא את כל ההודעה ותבין את התוכן. כי באמת שניסיתי לענות לך דקות לפני שהייתי צריך לתפוס אוטובוס לרכבת שכמעט פיספסתי.

s.r.

New member
תנועת שינוי-לאחר הבחירות....

תהפוך לד"ש (סוף שנות ה- 70) ולמרכז (2002) - שנעלמו מהשטח !!! רק לפני כחודש - רצו שני חכ"ים של שינוי להתפלג ?! סימן ואות שההתפוררות של "שינוי" בשנת 2003 ?! "שינוי" מורכבת מ"פליטי" ופתיתי מפלגות שונות שנעלמו מהמפה, טומי לפיד "דברן" גדול - מעשיו ?... מעטים !!!

Moledet972

New member
לידיעתך - החרדים הם השכבות החלשות.

הציבור החרדי הוא הציבור העני ביותר במדינה מבחינת הכנסה לנפש. בכל מקרה - אם אתה רוצה להצביע למישהו שהוא לא מרצ ולא עבודה וגם לא הצביע בעד חוק טל - יש לך את "חרות" של קליינר.

../images/Emo6.gif

1. שכחת לציין למה החרדים כל כך עניים (רמז: מה קורה לבן אדם שמביא לעולם הרבה מאד ילדים אבל לא עובד למחייתו) 2. חרות של קליינר? שמעתי שקליינר הציע את מספר 2 ברשימתו לברוך מרזל ראש כ"ך? אולי יחפרו את הפגר של ברוך גולדשטיין מהקבר ויריצו אותו בתור מספר 3...

EverMan

New member
למה הם עניים ?

אולי מכיוון שלפי חוק אסור לאדם שחתם תורתו אומנותו לעבוד עד גיל 28 ?

EverMan

New member
אני מסכים במאה אחוז שהם יכולים לשרת

אבל לפי החוק הכה עקום שקיים כיום , אם הם חותמים שהם רוצים ללמוד בישיבה - חל עליהם איסור גם להתגייס וגם לעבוד עד גיל 28. זה כפיה אפילו לגביהם.

תשובה:

זו כפייה? כל הפטור שלהם משירות בצה"ל מתבסס על כך שהם צריכים ללמוד כל היום. אם הם אמורים ללמוד כל היום הם גם לא יכולים לעבוד. אם מבחינה הילכתית יש להם זמן לעבוד אז הם גם יכולים ללכת לצבא.

EverMan

New member
אז תחליט , אתה בעד או נגד ?

אני רוצה לבטל הכל... אבל אני מסביר לך שלצאת מהמעגל הזה זה לא פשוט כמו שאתה מציג זאת.

EverMan

New member
ממשלה אחת בלי חרדים

תהיה ממשלה אחת שתקרוס מהר מאוד. וממשלה חסרת אידיאולוגיה לחלוטין. מה עוד ,שעד בגין לא היו ממשלות עם חרדים.

EverMan

New member
גם להם אין , אבל שלום בא מבית.

אני מצפה שקודם כל החילוניים יהוו מופת ודוגמא ורק אז יפתחו את הפה. מפלגה צריכה להיות רעיונית, אידיאולוגית , לא כסאית , ולא סקטוריאלית ! (כן כן , גם שינוי סקטוריאלית ולא רעיונית) מפלגה אמורה לייצג דעות בכל המישורים , לא רק את החרדים , או רק את שנאתם.

למעלה