דילמה

love884

New member
דילמה

אז ככה אני נמצאת במערכת יחסים של כבר כמעט חודשיים.אני בת 25 והוא שנתיים מעליי.
בחור חמוד שהכרתי משקיע, משקיע מקסים, יודע לפרגן ולהעריך ובאמת שאין לי טענות נגדו. הכל זורם ושייש משהו אנחנו נוהגים להעלות אותו ולהגיד מה מפריע. יש לציין שהקשר מאוד אינטנסיבי אנחנו כמעט כל יום ביחד ..
הבעיה היא אצלו אני לא מרגישה שהוא מאה אחוז שם .והוא גם אומר לי שהוא מבולבל ואז אוטומטית זה מבלבל אותי.. ודיברתי איתו על זה והוא אמר לי שהוא לא יודע אם אני האחת, זאת שהוא רוצה להתחתן והוא מפחד שפתאום עוד חודש לא ילך. ולפי מה שהבנתי אף פעם לא היה לו משהו באמת חזק ורציני ושהוא נכנס לקשר הזה הוא לא חשב שזה יוביל למשהו רציני ופתאום הוא נמצא בדילמה כאילו מצד אחד לא רוצה למשוך סתם ומצד שני הוא לא רוצה לאבד אותי כי אולי הוא מפספס פה משהו והוא התחיל להגיד לו שכייף לו איתי ושייש לו רגשות.
עכשיו גם אני שאני יוצאת איתו כייף לי וטוב לי והוא באמת מקסים אבל לא יודעת אם זה זה אני פשוט יותר זורמת ומנסה ובדברים מסוימים עוצרת את עצמי עד שאני לא יהיה בטוחה בו במאה אחוז ..אבל הקטע שאני מרגישה שאני לא יכולה לקבל את הבטחון הזה בקשר עד שהוא לא יהיה ממש כולו שם ולכן העלתי תשיחה הזאת ושבוע שעבר דיברנו על זה הלכנו כל אחד הביתה חשבנו על זה וכל אחד למחרת אמר מה מפריע לו ונפגשנו והיה הכי כייף בעולם. יום אחרי הוא פתאום לא דיבר איתי והבנתי שמשהו שוב קרה ואז למחרת אמר לי שהוא שוב מבולבל ובא לו לחשוב ואז אמרתי לו אז תסגר על עצמך ואמרתי שאני אתן לו תזמן אם הוא לא יחזור אני אסיים את זה כי לא בא לי להיות עם מישהו שלא סגור על החיים שלו.
בסוף הוא צלצל בערב ודיבר איתי כאילו הכל בסדר ופתאום הוא כן רוצה לנסות ואין לו תבלבול ואז אמרתי לו שכל המצב הזה מערער אותי ואני כבר לא יודעת מה להגיד לו ושאני לא מבינה ממה הבלבול מנסים ואז רואים אם הולך או לא ואז הוא התחיל להגיד לי שכל זה בגלל שהוא רואה אותי בתור משהו רציני ומפחדש שאחד מאיתנו יפגע ועוד חודש יגמר אז הוא נכנס למחשבות ותהיות אבל אמרתי לו שאני בעצמי לא יודעת אם זה זה או לא וקשה עכשיו לדעת קיצר הוא בלבל אותי גם ואמרתי לו שאני מחפשת גבר שסגור על עצמו ושיתן לי בטחון בקשר...ואז הוא אמר שהוא בסך הכל משתף אותי במחשבות שלו וכל זה בא בגלל שכל כך אכפת לו אבל מצד שני אתה לא יכול לשחק בי יום אחד הכי כייף לנו ויום אחרי אתה פתאום מבולבל ולא יודע אם זה זה ואם להמשיך או לא.....
היה לי שיחה עם זוג חברים שהיה איתנו כמה פעמים והם נדהמו לחשוב שהמצב ככה מעורער כי מבחוץ אנחנו נראים הכי קורנים ושייש חיבור טוב אבל בתכלס יש מלא תהיות...
עכשיו לפני יומיים זו הייתה השיחה האחונה שבה הוא חזר בו ואמר שהוא בכל זאת רוצה לתת לזה סיכוי למרות שהוא מבולבל כי הוא מפחד שהוא מפספס פה משהו...ואני מכל הבלבול שלו ירד לי ונכנסתי למצב שאני כבר לא יודעת מה אני רוצה ואז הוא אמר לי את רוצה שנדבר מחר ואמרתי לו שאני רוצה את הסופש הזה להיות עם עצמי, לחשוב לצאת להתאוורר. מה גם שהקשר שלנו אינטניסיבי אז אמרתי אולי אם כל אחד יהיה קצת לבד והמרחק יעשה אולי טוב..והוא כיבד את זה ואמר לי שבסדר ומקובל עליו ושנחשוב ונדבר שנחליט ושהוא מקווה שההחלטה תהיה נכונה וטובה לשנינו וככה זה נשאר....
בתכלס בא לי לדבר איתו, אני טיפה מתגעגעת אבל לא יודעת אם אני צריכה לשחרר לתת לו תזמן להיות עם עצמו להיות סגור עליי? או שלבוא ולדבר איתו ? אני מפחדת להיות עם מישהו שאולי עוד שבועיים יגיד לי שוב שהוא מבולבל...ולא יודעת אם לעשות עכשיו לפי מה שאני מרגישה ? להתקשר או לחכות למחר ?
תודה מראש:)

sani48

New member
באמת דילמה לא קלה

קצת מוזר שאחרי קשר של פחות מחודשיים,הוא אומר לך שהוא לא יודע אם את האחת, זאת שהוא רוצה להתחתן איתה,מה קשור חתונה עכשיו לכל העסק?למה צריך לדבר על זה בכלל אחרי תקופה כל כך קצרה?זה שהוא משקיע,מקסים,מעריך ויודע לפרגן (לפי מה שאת אמרת)זה כבר טוב,אז תני לזמן לעשות את שלו,ובשביל שיהיה לזה יותר סיכוי להצליח,מציע לכם להוריד הילוך(בגלל שגם את לא סגורה עליו),על תיפגשו כימעט כל יום,אלה רק בסופי שבוע,כמה שתתגעגעו אחד לשני יותר ,הפגישה תיהיה יותר מרגשת,ויותר מהנה,ואני מדבר לפחות על התקופה הקרובה,כדי שתלמדו להעריך אחד את השני יותר,ואם זה לא יקרה,ולא תרגישי שאת כבר מחכה לסוף שבוע בשביל להיפגש עם יקירך,אז כניראה זה פשוט לא זה,אבל תתנו לזה עוד זמן(וזה שנתת לו לחשוב על זה בסוף שבוע זה לא מספיק),אני מציע לך לא לחכות ולהיתקשר אליו,לשאול אותו עם הוא הגיע להחלטה כלשהי,אם הוא יגיד לך שהוא רוצה עדיין לנסות,אז תגידי לו יופי,גם אני רוצה,רק שיבטיח לך להיות תמיד כנה איתך ולא למרוח את זה סתם,תגידו לו גם שכדאי שתיפגשו בתדירות יותר נמוכה,בשביל לא לחנוק אחד את השני על ההתחלה,וגם בשביל שתראו כמה באמת אתם חסרים אחד לשני,לסיכום-בכל קשר שתיהי שום דבר לא מובטח,ולא משנה איזה הבטחות יבטיחו לך,אבל ברגע שבאמת תאהבו אחד את השני,אז לא תחששו מכלום,ויהיה לשנכם תחושת ביטחון,אז מצד אחד תתנו לזה עוד זמן כדי לבחון את הרגשות שלכם,ומצד שני על תמרחו את זה יותר מדי זמן,ואם תרגישי שזה לא זה,ועדיין לך את התחושת ביטחון ממנו,תחתכי את זה,שיהיה בהצלחה

הלכתם קצת רחוק מידי

את בת 25, הוא 27.
אתם עוד לא יוצאים חודשיים ואת רוצה לדעת אם הוא מתכנן להזדקן איתך?
כלומר, אחרי חודשיים את רוצה לדעת אם ירצה לבלות את 60-70 השנה איתך.
והוא לא סגור על עצמו???
נו באמת...
זוגיות מתבססת עם זמן, נרכש קשר, נוצרת אהבה, נוצר אמון, נבנית פתיחות
את רוצה אינסטנט חתן?
תצאו, תבלו, תהנו, תכירו, תבנו משהו.
אחר כך דברו על להזדקן ביחד.
נועז

sani48

New member
נישמע מוזר

את אמרת שלפי מה שידוע לך אף פעם לא היה לו משהו באמת חזק ורציני,גם איתך בתחילת הקשר הוא לא ציפה שזה יהיה רציני,ועכשיו פתאום הוא החליט שהוא מחפש כלה,והוא לא בטוח שזו את?
יש יותר הזוי ממנו או מה?אתם בקושי יוצאים חודשיים,אז מה הוא רוצה מהחיים שלך?למה הוא צריך לספר לך סיפורים?או שטוב לו איתך כרגע,והוא שמח ממש שיש לכם ביחד או שלא,שלא יספר לך אגדות,אין לו מה להיות מבולבל,וגם אין לו מה לבלבל אותך,שיהיה אמיתי וכנה,ושלא יספר לך אגדות,ואז הכול יהיה בסדר,שיהיה בהצלחה

love884

New member
האמת ש..

הוא כן אמיתי ואומר שמצד כאחד כייף לו בנוכחותי אבל מצד שני הוא לא יודע אם אני האחת ועוד חודש זה יכול להגמר ...
וזה לא שייש דברים שהם מפריעים זה פשוט כי הוא לאיודע אם זה זה או לא וכאילו מחפש את המושלם
ואז באה השאלה אליי האם אני מוכנה להמשיך עם מישהו כזה.? או לוותר

sani48

New member
על השאלה הזו רק את יכולה לענות

ופשוט ללכת עם התחושות שלך,לדעתי הקשר שלכם לא יגיע רחוק,כי אם היה לו באמת רגשות אליך,הוא לא היה גורם לך לתחושת בלבול שכזו,והוא היה הרבה יותר סגור על עצמו,הרי זה לא שאת מלחיצה אותו או משהו,הוא מלחיץ את עצמו,אם היה לו באמת עיניין בך הוא פשוט היה זורם ונותן לזמן לעשות את שלו,אבל בגלל שאין לו מספיק רגשות אליך(וכניראה גם לא יהיה),יש לו מצפון,כי הוא יודע שזה רק עיניין של זמן עד שהוא יאלץ לפגוע בך,ההחלטה היא שלך,לשיקולך,שיהיה בהצלחה

love884

New member
יש משהו בדברייך...

יכול להיות שבגלל שהוא מפחד לפגוע הוא פשוט חושב יותר מידי ....
נראה אני אחשוב על זה עוד מקווה שהכל לטובה..

2461

New member
למה כל יומיים הוא מרגיש מבולבל?

אולי שיזרום עם הקשר ויראה איך הולך במקום כל יומיים ללכת אחורה?
אם הוא מבולבל אז למה הוא ממשיך להתקשר אלייך?

אני חושבת שאת צריכה להגיד לו מספיק עם המשחקים ואין לי כוח לזה ותחפש מישהי שיש לה כוח...

בהצלחה

Megie

New member
מרוב שהוא מבולבל ובילבל אותך

גם אני התבלבלתי

אני חושבת שקשר צריך להתקיים משני אנשים שיודעים מה הם רוצים, אני אישית לי הייתי יכולה להיות עם אדם שלא לגמרי סגור.. זה מכניס אותי לאי ודאות ואין גרוע מזה.

שיחשוב עם עצמו עד הסוף ורק אז תדעי מה לעשות.. עשית נכון, שיבין מה את בשבילו -ואח"כ, עם ההחלטה .. לא יישאר מקום לספק.. כלומר-אם מבחינתו הוא רוצה, שזה יהיה בהחלטה מוחלטת.

מאד לא נעים. .

הבעיה היא אינה אצלך, לא הייתי מציעה לך להמשיך את הקשר בצורתו הנוכחית, נראה שיש לו המון בעיות אישיות.

אי אפשר לחיות קשר זוגי, כשאת אף פעם לא יודעת מה יבוא לך מחר, מצב רוח טוב? או שחוסר תקשורת מדכדך, וזה מאד מאד קשה.

הוא בן 27 , אם בגילו הוא מפחד מקשרים אז מצבו אינו מזהיר.

אתם יחד חודשיים !! אי אפשר לדעת אחרי חודשיים אם זה זה או שלא, ואין טעם בכלל לחשוב או לדבר על זה, כי אהבה היא דינאמית, ומהממת וסוחפת, תנו לה לסחוף אתכם !

אי אפשר לדעת מראש אם קשרים יחזיקו או שלא, אני אחרי 5 שנים נפרדתי מבן זוג, אז... ? לא יודעים מראש, חיים את החיים ורואים מה הם מביאים בלי פחד, אי אפשר לאהוב בפחד,

זה פשוט לא מתאפשר .

מצידך, לחלוטין אפשר להבין למה את מתעייפת ומאבדת עניין, וחבל.... לדעתי אם הוא לא לוקח אחריות ורצינות, תמשיכי הלאה, חבל להשאר במקום בו דברים לא הולכים נכון

בשלב כ"כ מוקדם של הקשר.

love884

New member
צודקת

אני ממש מסכימה איתך וחושבת שצריך לתת לדברים לזרום...
הוא חושב הרבה ואפילו יותר מידי על מה יהיה והאם זה יוביל והוא טוען שהמחשבות האלה זה בגלל שאכפת לו וגם בגלל שהוא אוהב ושהוא באמת אוהב..אני לא יודעת איך אפשר לאהוב אחרי חודשיים אם זו הייתה ממש ממש אהבה חזקה הוא לא היה מעלה תחששות שלו ותהיות שלו לגבי הקשר..והוא לטענתו חושב שאם נשכב זה יקרב בנינו ויסדר את הבלבול ושכן יהיה לנו טוב...ושהוא עושה הכל מהצד שלו ואני גם צריכה לתת מעצמי כדי שהקשר יתקדם..

שלא תטעי, אפשר לאהוב גם אחרי שבועיים אהבה חזקה ומסנוורת..... אין קשר לזמן הקשר.
החודשיים פשוט זה זמן קצר מכדי לדעת אם הקשר זה זה או שלא, גם אחרי שנה לא תמיד אפשר לדעת, צריך פשוט לאהוב בלי חשש, כי זו הדרך היחידה בה באמת אפשר .
בקשר זוגי צריך לתת 100 אחוז, ולקבל 100 אחוז, כל מצב אחר יוביל רק לריבים או פרידות.

יכול להיות שהוא עבר דברים לכן הוא חושש, או שהוא פוחד לבזבז את זמנו שלו או את שלך, אבל אהבה היא סיכון תמיד, ואין דרך אחרת.
אם הוא פחדן - הוא יישאר לבד.

גם אם חס וחלילה תפרדו, אז מתמודדים... אלה החיים.

love884

New member
?

את חושבת שאחרי כל הבלבול שלו אני צריכה למהר ולשכב איתו או לחכות עם זה כי הרי אם אתה מבולבל לא זה מה שישנה לך ..

איך הגעת לזה..?

את לא צריכה בכלל למהר, ובטח שלא לשכב איתו מתוך איזו אשליה שזה יסדר את העניינים.
הבן אדם לא סגור על עצמו, ועד שלא ייסגר על מה שהוא רוצה, ויבין מהו קשר זוגי, את סתם תהיי מתוסכלת.

love884

New member
אז ככה

לא אמרתי את זה אני בדעה שאם הוא יהיה סגור על עצמו ב100 אחוז אז אני אתן מעצמי הכל אבל כל עוד זה ההרגשה שלי שהוא לא שלי אני לא יעשה את זה ..
הוא טוען שכל הבלבול שלו וכל הבלאגן זה בגלל שהוא לא מרגיש קרוב אליי מספיק שהוא מרגיש שאנחנו כמו ידידים..ושזה מקרב ובלה בלה..

marioForever

New member
האמת התבלבלתי...

אממ..
אני משער שאם את רוצה להיות איתו לתמיד והוא עדיין לא יודע, אז הוא לא אוהב אותך מספיק עדיין
השאלה היא, אם את אוהבת אותו מספיק בשביל לתת לו את הזמן הזה או לא.. אני משער שאני הייתי מחכה טיפה...

love884

New member
לא בדיוק אבל בערך..

אני רוצה להיות איתו , כייף לי וטוב לי איתו בנתיים אני רואה שייש לזה עתיד כי טוב לי מה יהיה הלאה אני לא יודעת אם אני אגלה דברים שיפריעו לי בו שאי אפשר לחיות איתם אני אוותר על הקשר הזה אבל כל עוד אין לי סיבות לפסול אז סבבה וטוב לי..יש לי רגשות עדיין לא אהבה של טירוף..
והוא מבולבל וחושב יותר מידי על מה יהיה הלאה וכל הזמן עולה לו השאלה האם זה זה או לא והאם כדאי למשוך...וכן אני מסכימה איתך אני חושבת שהוא לא מאוהב בי עד כדי כך כי אם זה היה ככה הוא לא היה בא ומעלה את כל הבלבול שלו כי היה מפחד לאבד אותי וזה מה שקרה שאחרי שאמר שהוא מבולבל לקחתי כמה צעדים אחורה..

עשיתי סדר בבלבול?

למעלה