דילמה

מה הוא אשם שאביו פשע? את מענישה את חברך בגלל

מעשיו של אביו. כאילו שהוא שלח אותו לבצע אותם .

אני בטוחה שהוא מספיק מתבייש באביו ואת לא צריה להוסיף שמן למדורה.

הוא לא אסרטיבי ואת ממש מתעללת בו, מנסה לשנות אותו, להכתיב לו איפה לעבוד, מה ללבוש, להחליף שם משפחה, אולי שיעבור כמה ניתוחים פלסטיים כדי שיהיה שונה מהמשפחה.

הוא לא מתאים לך, הניחי לו ואל תתעללי בו, כי מה שאת עושה לו זו התעללות.

נ.ב. נראה לי שאת שטלתנית ומשועממת.

I C E M A N 7

New member
היא לא מענישה, היא משפרת.

את עצמה, אני מתכוון.
כי איתו היא אסרטיבית ומחליטה ומנהלת ועצמאית ועם אופק.
בלעדיו, לעומת זאת, היא כולה בחורה שלא מסוגלת להתנתק מהשיפוטיות של הוריה, עם עבר של אקסים שרק הקטינו אותה, שמתה מפחד מלהיות לבד, ושנורא אסרטיבית רק מול ילדים קטנים.

האפסיות שלו היא הריפוי שלה.
זו לא התעללות, זו סדנה לשיפור עצמי.

מריוס זכריה

Member
מנהל
בול בפוני אבל לא ממש בול בפוני

אני חושב שנגעת שם באמת עמוקה ומשמעותית.
א-ב-ל
אתה עוקר ממנה את הצד החיובי, והופך את זה לדבר מגוחך או חולני. וזה לא.

nirity1

New member

sasa31

New member
בלי קשר לאביו

נראה לי שהבחור עצמו אינו לוקח יוזמה על פי דברייך אני לא רואה שותפות ולקיחת אחריות גמישות יכולת להתפשר כדי להגיע להבנות נישואים עוד במצב כלכלי קשה זה סיר לחץ חשבי טוב לפני כל החלטה, נראה לי שאת אישה חזקה ואסרטיביות שמהר מאוד הרבה דברים יהיה על גבייך עם תרצי או לא , לגבי אביו אני לא סבעד לשפוט אותו על פי האב או לא לקחת את שם המשפחה של האב ולהתחבא עם את איתו את צריכה להיות איתו עד הסוף לטוב ולרע זו שותפות זה ביחד אמון , חברות, פרגון מיום החתונה המשפחה שלו זו המשפחה שלך טובה יותר טובה פחות יש לכבד אותה את מסוגלת לקבל את זה ? אם לא את בבעיה יקירתי
בהצלחה חייה נישואים א

seeyou

New member
באמת את חושבת שאין לפקוד את עוון ההורים

על הילדים ?

במציאות לא מספיק מי אתה אלא מי היו ההורים שלך.

יוסי

מריוס זכריה

Member
מנהל
אני כן חושב שיש בעיה עם הבחור

קודם כל, זה לא אומר שלך אין מה לבדוק עם עצמך. בהחלט יש. זה נכון תמיד, ונכון במיוחד כשיש סדרה של קשרים זוגיים לא מספקים.

however

אני רוצה להתייחס למצב המשפחתי של הבחור, גם בהקשר של העבירה של האב, שאני חושב שהיא דווקא מאוד משמעותית בסיפור (ואני לא שוכח לרגע את חזקת החפות ואת העובדה שיש גם טעויות שיפוטיות. ואף על פי כן).

עבירות פלילות, בעיקר אם הן בתחום היחסים הבין אישיים, כגון עבירות מין, אבל לא רק [ציינת שלא תתני לו להתקרב לילדייך...] -העבירות הללו לא נולדות בחלל ריק. לא כל מי שאוהב נשים אונס, לא כל מי שאוהב לחבק מטריד, ולא כל מי שאוהב ילדים הוא פדופיל. לא כדאי להתבלבל מטענות של נאשמים שבהן תמיד כל העולם אשם, חוץ מהם.

זוגיות שיש בה בעיות רגשיות קשות, שיושבות על תרבות של סגירות, הסתרה, העמדת פנים [אני מדבר כאן על הזוגיות של הורי החבר], מייצרות דינמיקה לא בריאה. לתוך הדינמיקה הזאת נולדים ילדים, שכל אחד מהם מעוצב קצת אחרת, ובוחר עמדה שונה כלפי המצב אליו הוא נקלע [מצב שמאוד נוכח גם אם מסתירים ולא מדברים], אבל מה שבטוח הוא שכולם מעוצבים נפשית בתבניות קשות שאליהן גדלו.

אני לא אומר שאי אפשר לקיים זוגיות עם אדם שבא ממשפחה שיש בה בעיות רגשיות. חלק עצום מהאוכלוסיה מגיע מבתים כאלה, בלי שתהיה שם עבירה פלילית. אבל כשיש בעיה והיא מאוד בולטת, בוודאי לא ניתן להתעלם.

החבר שלך לא אשם בכלום. אמא שלו, קרוב לוודאי, לא אשמה בכלום. אבל החבר שלך יביא לזוגיות שלו דפוסים מוכרים, וביניהם הדפוס שאת כבר כותבת עליו של הכחשה, אי דיבור, אי התמודדות וכולי.

לכן, כדי לסיים כבר את הסאגה שלי, אני אומר שאתם כזוג בוודאי ובוודאי צריכים עזרה מקצועית. זה לא מצב שאת עושה איזו שיגאה ברורה, ואם רק תתקני אותה הכל יהיה בסדר. לא. יש פה שני אנשים שלפחות לאחד מהם יש תסבוכת רגשית קשה (הוא), ואולי גם לשני יש מנה כלשהי (את). ולכן, אם זה סיפור רציני, וכך אני מתרשם שזה, חייבים פה עזרה מקצועית.

אפשר כמובן לפתור הכל ב"תזרקי אותו". אבל אני לא חושב שזו הדרך, בוודאי לא כברירה ראשונה.

קארניו

New member
אתה צודק בניתוח שלך אך מכיוון

שאי אפשר בלי "אבל" אז אני רואה לנכון לבקר את יחסה המתנשא והמזלזל הכ"כ בולט של פותחת הפוסט אל חברה בפרט
ואל משפחתו בכלל. ובמקום לעורר אמפתיה שאותה היא קיוותה למצוא כאן היא בעצם מעוררת התנגדות .

צר לי שכך נקרא הפוסט

אבל להגיע שבוע אחר שבוע לבית בו חי אדם הנמצא במעצר בית ומזלזל במערכת המשפטית והמצב בו נתון היה לי מאוד קשה. ילדיו ספגו הרבה וסופגים הרבה במהלך כל ההליך הזה, במשך כחצי שנה שתקתי וכל מה שעשיתי זה רק להקשיב, אבל שאתה צופה בזלזול בחוק ויתרה מכך בזלזול בילדים שלהם עצמם אתה מאוד מתקשה להישאר אמפתי.
אם הוא רק היה אומר לבן זוגי תודה על כל מה שהוא עשה למען המשפחה, אולי הייתי מסוגלת לקבל זאת יותר, אבל אינני מסוגלת לצפות מהצד בכזה יחס.

קארניו

New member
קשה לך אבל את בכל זאת נמצאת שם

כנראה שאת נהנית מתפקידי השופטת והמטפלת שלקחת על עצמך.
אם בחרת בו למרות שמשפחתך מתנגדת לקשר וגם את אינך רואה רואה בו שותף לחיים
אזי נשאלת השאלה מה את עושה איתו ?
והתשובה מאד פשוטה כי כבר כתבת שאת לומדת להיות אסרטיבית ומחזירה לעצמך את השליטה
על חייך ונוח לך להיות בעמדת המתנשאת כי זה מקנה לך בטחון להיות "חזקה" על
חלשים .
במקום לקטר ולהאשים תבדקי עם עצמך מה המניעים האמיתיים שלך ותגיעי להחלטה של
לעזוב או להישאר . אבל תקחי אחריות על כל החלטה שאליה תגיעי שזה אומר שאם תבחרי
בחבר אז עלייך להתנהג כבת זוג תומכת ללא שיפוטיות, זלזול והתנשאות .

הכעס שלך על האבא

שסרח מאוד ניכר בכל הפוסט הזה. יש לך תוכנית חומש, יש לך סטטיסט מושלם <נבך מיוחס דיו ומנוהל לתפארת שתמיד אפשר להגיד שהוא לא מספיק אסרטיבי ולדקור אותו במותן כדי שידהר מהר וטוב יותר אל עבר מטרותיך>, והכל דפק פיקס ביי דה בוק ו'נכון' עד ש...

ההוא החצוף בא ודפק לך את כל התוכניות...
כאילו מההההה? עכשיו בגללו לנטוש את הסוס הגוסס כי המניה שלו צנחה? להתחיל לחפש חמור אחר? ומה אם הלו"ז? מתי בדיוק הוא חושב שאת תגיעי עכשיו לשלושה ילדים ורבע כלב בפרפר או בדופלקס?
מה איתך, את לא בן אדם? רק על עצמו הוא חושב,האגואיסט.
לדעתי תתבעי אותו גם את. על הרס חלומות.

תודה !

אני חושבת שיש לי הרבה מה לחשוב על תגובה זו, טיפול זאת אופציה מצוינת.

seeyou

New member
לערכתי אין לך עתיד ורוד בזוגיות הזאת

כתבת:"אני מודה ומתוודה שהסיטואציה המשפחתית היא בעייתית מאוד, גם דנתי בנושא עם הבן זוג, אם נתקדם הלאה לא הייתי רוצה שלקח את שם משפחתו (בגלל העבירה של אביו), אינני יודעת אם בכלל ארצה את אביו בחתונה שלא לומר שלא הייתי מוכנה לתת לו לשמור על ילדי"

הבן זוג לעולם לא יקבל את הגישה שלך להיתבייש במשפחתו או לא להביא את הנכדים שהם גם שלו להוריו

אין לך מה לפחד להישאר לבד

יהיו עוד הרבה בחורים(לא אסרטיבים) שיעדיפו בחורה אסרטיבית - זה השידוך המתאים בטבע.

תתרכזי בקריירה ופחות בלהביא ילדים מהר( קריירה וילדים וזוגיות טובה לא תמיד הולכים טוב ביחד)

יוסי

בקטנה

לגבי אבא שלו,
עובדת איתי מישהי ששם המשפחה שלה קצב (אין קשר משפחתי אגב) את חושבת שאם היה לה קשר משפחתי זה היה משנה אצל מישהו את היחס אליה? הרי כולנו כבר יודעים אם אנחנו מתים עליה או לא סובלים אותה (התשובה הראשונה היא הנכונה)
אבא שלו צריך להיות מפורסם בכזו רמה כדי ששם המשפחה שלו יטריד אותך, ובטח שכדי להשליך את מה שעשה האחד על גבי השני.
כמו כן, לגבי להשאיר איתו את הילדים העתידים, אני מקוה שאת משייכת את תחום העברה לענין, כי אם הוא מעל בכספים לא ברור איך זה קשור

seeyou

New member
בהרבה מקומות עבודה מקדמים או מעקבים את הקידום

של האדם בגלל ההורים שלו-

בכול מקום עבודה "רציני" יש גוף אשר בודק את השייכות העובד למשפחתו המוחבת אפילו אחים אחיות גיסים בני דודים

בעולם העסקים/פוליטי/צבאי מבטיח לך שמקדמים את הילדים לא רק בגלל הכישורים האישיים

יוסי

נפוטיזם

יכל לעזור לקידום (למרות שיש מקומות עבודה היום שהוא דווקא מזיק. לי ולאחיי אסור לעבוד במקום עבודה מדהים רק כי אסור שילדי עובדים יעבדו בו) אבל לשאת שם משפחה דומה מבלי שיודעים על קשר לא אמור לשנות.
שם משפחה צריך להיות מאוד מיוחד כדי שיחשבו על קשר

seeyou

New member
גם אני עבודתי במקום עבודה מדהים

בו נאמר לי שזה אסור שילדי עובדים לא מתקבלים

מתברר עם הזמן שלא הייתי במעמד מספיק גבוהה בגלל שילדים של אחרים כן היתקבלו

או שעושים תרגילים דרך קבלן או דרך חברה בת.

למעלה