דילמה

דילמה

לאחר הרבה זמן שהדברים נעים בראש שלי ולצערי גם בראש של הסביבה אני חושבת שהגיע הזמן לדעה נייטרלית יותר.
אני בזוגיות כבר כשנה וחצי חיים ביחד כחמישה חודשים, עם בחור המבוגר ממני בחמש שנים, בהתחלה חיינו אצל ההורים שלו (יחידה נפרדת וגם בגלל קושי כלכלי) אבל זה היה בלתי נסבל מבחינתי ועברנו למקום משלנו על אף הקושי שזה מציב בפנינו.
המשפחה שלי מאוד נגד הקשר מכמה סיבות, הראשונה שהיא אינה תלויה בבן זוגי היא שאביו מואשם בעבירה שיש בה קלון, פרט לכך לטענתם הוא אינו מספיק אסרטיבי ואני נושאת אותו על גבי.
אני מודה ומתוודה שהסיטואציה המשפחתית היא בעייתית מאוד, גם דנתי בנושא עם הבן זוג, אם נתקדם הלאה לא הייתי רוצה שלקח את שם משפחתו (בגלל העבירה של אביו), אינני יודעת אם בכלל ארצה את אביו בחתונה שלא לומר שלא הייתי מוכנה לתת לו לשמור על ילדי. הוריו לא מדברים על המצב הקשה בו הם העמידו את ילדיהם, ישנו קשר של שתיקה בבית והיחס הוא כאילו הכל כרגיל, דבר מחרפן בפני עצמו. עד שלא עמדתי על רגליי האחוריות, לאחר משבר לא פשוט, בן זוגי אפילו לא תאר לעצמו לשאול שאלות בנוגע למתחולל בבית.
אני מודעת לכך שישנו פער גדול ברמת האסרטיביות בינינו, אני בעצמי סוג של אמא כזאת, מטפלת, עושה, לא מבקשת עזרה, כך שנוצר מצב שאני עושה את רוב הדברים בבית. הוא כמעט ולא יוזם עזרה בבית אלא שואל מה לעשות ... חלק מזה נובע גם מכך שמעולם לא דרשו ממנו לעשות דבר בבית ...
מעבר לכך הוא בעבודה שחלק בלתי נפרד ממנה הוא שעות עבודה מטורפות, דבר שלא ישתפר בהרבה במידה ויתקדם בתפקידים.
מאז שעברנו הוא נסמך על הוריו לרכב, זאת למרות שדיברנו לא אחת על כך שיקנה רכב משלו, הדבר עומד בגדר רעיון כבר מספר חודשים.
הלחץ של הסביבה לא תורם לי בשום צורה, המצב אצלו בבית עוד יותר מקשה וכל הדבר מוביל ללחץ מטורף...
ויתרתי על זוגיות בגלל פחות בעיות, אבל במצב הנוכחי העתיד שהיה לי כל כך ברור עם הבחור כבר לא כל כך נראה כך.
אני מאוד מפחדת מלחזור להיות לבד, מרגישה מאוד בודדה גם ככה.
אני יודעת שזה נשמע שמרני ומקובע, אבל אני מסיימת השנה לימודים, מצאתי קריירה השלב הבא מבחינתי הוא ילדים וכרגע כשהתמונה מיטשטשת אני אבודה.
מודה לכל מי ששרד את החפירה הארוכה ויתכן שדיי מדכאת, אשמח לשמוע את דעתכם.
אני

chenby

New member
אז רגע

את אתו כי יותר מפחיד הלבד?
מה כן מביא אותך לחיות אתו מה מביא אותך לאהוב אותו?
אגב, לגבי תכניות, מצאת קריירה מעולה, השלב הבא מבחינתך הוא ילדים - מעולה, תזכרי דבר חשוב מאוד- לנו יש תכניות, אבל למציאות יש תכנית גדולה יותר מלנו. ולא תמיד התכניות שלנו הולכות לפי התכנית מה שנקרא. אז שחררי ציפיה מתכניות זה קודם כל.
מעבר לכך, האם התכנית הזו חשובה יותר מלהיות שלמה עם הדרך? עם התוצאה? כלומר, אם הוא לא מתאים לך ומה שמפחיד אותך בעצם זה להישאר לבד, האם התכנית באמת חשובה יותר?
בקיצור, למה את איתו? באמת אני שואלת.

אז ככה

אני יודעת שלמציאות יש דרכים משלה, זה לא חדש לי...
למה אני איתו ... בקלישאה כי אני עדיין מתגעגעת שכהוא יוצא לעבודה, כי אני עדיין מקבלת פרפרים בבטן, כי אני מרגישה בטוחה שאני הולכת לצידו.
במישור הריאלי יותר אני איתו כי הוא מקבל אותי כמו שאני, בלי לנסות לשנות, "לשפר", "לעצב" וכל השטויות שאחרים קוראים לזה.
הוא מכבד אותי ואת הרצונות שלי, מתייחס אלי יפה.
עברתי מספיק חארות שהיו בטוחים שצריך לערוך לי מקצה שיפורים מקצה לקצה...

קארניו

New member
את אחלה את

עברת חארות ועכשיו הפכת לחרא בעצמך .
אין מה להגיד חוץ מהעובדה שאת תלמידה מצטיינת

נו ככה זה

בחיים האמיתיים.

זה מזכיר לי בדיחה ישנה:
מגיע בחור ירא שמיים לשדכנית. מפרט לה את החלומות שלו.
היא אומרת לו -יש לי! יש לי מישהי בשבילך, בול, אבל בול לפי התיאור.
אישה נהדרת, טובת לב, ידי זהב - מבשלת, תופרת, סורגת. משהו! משהו!!!
יש לה אמנם פגם קטן, קטנטן אפילו, אבל חוץ מזה - מופלאה!
הוא שואל מסוקרן - מה הפגם?
היא עונה לו באמת שקטן, וביחס ליתרונות שלה אין מה לדבר.
ובנוסף לכל היא גם יפיפייה אמיתית, וצנועה, ואשת בית.
וההוא כבר מתלהב, עם הלשון בחוץ - טוב, תביאי אותה, שנכיר.
קובעים פגישה אצל השדכנית, ובצאתו הוא שואל אותה - ובכל זאת, מה הפגם הזה שלה?
אההה, זה שום דבר, עונה השדכנית בביטול, יש לה איזה הריון קטן...

לא ברור מכל מה שכתבת

אם את בכלל רוצה להיות איתו

רק את יודעת את התשובה
תנטרלי עכשיו את כל המחשבות מכל דבר- את רוצה אותו כבן זוג ושותף לחייך?

לו הייתי יודעת לעשות את זה

אני רוצה אותו כבן זוג אני לא יודעת אם כשותף לחיים.

לו הייתי יודעת לעשות את זה

אני רוצה אותו כבן זוג אני לא יודעת אם כשותף לחיים.

אוקי

האם " לא יודעת לגבי שותף לחיים" נובע מעוד זמן שאת צריכה

או שלא יודעת אומר: אני לא רוצה אותו כשותף לחיים אבל קשה לי להפרד ממנו

תנסי להבין מה באמת עומד מאחורי המחשבה הזאת

תראי לכל אחד יש חסרונות, השאלה אם את אוהבת אותו במידה שאת יכולה ומוכנה לחיות עם החסרונות שלו, או שלא
כל מיני אנשים יגידו לך כל מיני דברים, אבל אני מציעה לך באמת להתחבר אל עצמך פנימה, כי רק את יודעת איך זה לחיות איתו באמת
ומה בו עונה על הצרכים שלך מזוגיות ומקשר לחיים ומה בו לא עונה עליהם.

שילה1

New member
אז את יודעת בדיוק מה מפריע לך אצלו,

ומנסיונך יודעת שלא תוכלי כבר לשנות אותו.אז?
בקשר לסיפור של אביו-זה ממש לא ענינך,ולא את תחליטי עבור בן זוגך אם אביו יגיע לחתונה,שעליה טרם מדובר.
ואגב-כשמסיימים לימודים,ומתחילים קריירה,נרא הלי חשוב לבסס אותה איזה זמן,ואחרי כן-ילדים.
ולא אוכללסיים מבלילהתיחס לתוכניות שלך.החבר לא משתלב בהן.אז?

קודם כל

כן דובר על חתונה באופן כללי, כאשר התפוצץ כל הסיפור עם האבא הדברים נכנסו להקפאה.
אני לא מתכוונת לעשות ילדים מחר בבוקר מן הסתם אבל אני צריכה אופק.
אני לא יודעת אם הוא משתלב או לא.

שילה1

New member
לאהבנתי.את בת 25.על איזה אופק

את מדברת?
הוא לא מתאים לתוכניות שלך,שאת קוראת להן אופק.

סטנגה Joe

New member
לדעתי

את נותנת לחרדת נטישה לערפל לך את ההגיון.
לפי מה שאת מתארת, אם אני הייתי את ,כבר מזמן לא הייתי שם.
תיארת צרור של צרות צרורות ואף נקודת אור.
גם בהנחה ויש כאלה .... מה שסיפרת מאפיל על הכל.
כך הזוגיות שלכם נראית היום, כשאתם רק חברים.
בלי ילדים.
בלי משכנתא.
בלי צרות של משפחה גרעינית.
מה יהיה כשהללו יצוצו?
תחשבי על זה ...

חלק כבר צצו

הבעיה של המשפחה הגרעינית שלו משפיעה כבר היום והולכת רק להשפיע יותר במידה ואבא שלו יכנס לכלא, מה שכנראה יקרה...

סטנגה Joe

New member
התכוונתי

למשפחה הגרעינית שלכם. את ,הוא וילדיכם.
מה שהוספת רק מחזק את התהייה שלי. למה את עוד שם?

מצד אחד

יושב לי באחורה של הראש שזה לא פייר לשפוט אותו על משהו שהוא בעצם לא עשה. מצד שני אני חוששת שאני מכניסה את עצמי למשהו שגדול עליי.

Cade Foster

New member
אוף

העצבים האלה. כל פעם זה קורה לי כשאני קורא על מישהי עם בעיות כל כך קשות בזוגיות שהיא אפילו לא בטוחה בעתיד משותף עם בן הזוג שלה, ומנגד היא עד כדי כך אגואיסטית בשביל לרצות להביא לעולם עולל קטן שיגדל בתוך כל הקלחת הזו. עוד לא הוכחת את עצמך כבת זוג מוצלחת, מה גורם לך לחשוב שתהיי אמא מוצלחת? בשניה שהדברים לא הלכו לפי התוכנית שלך את נכנסת ללחץ היסטרי. את לא יודעת איך להתמודד עם סיר הלחץ המשפחתי, את לא יודעת איך להתמודד עם חלוקת הנטל בתחזוקה השוטפת של הבית, הוא עדיין תלוי ברכב של ההורים שלו. והשלב הבא זה מה שמטריד אותך? אני מציע שלטובת העולל שעוד לא נולד, תסיימו קודם את השלבים האלמנטרים האלה. ברגע שתשחררי מהלחץ של השלב הבא, אולי יהיה לך יותר קל לעבור את השלבים הנוכחיים.

אם יורשה לי

אמרתי לא פעם ולא פעמיים אני לא מתכננת ילד מחר בבוקר ! אני רוצה להיות בזוגיות ובמקום בחיים שיאפשר לי להביא לעולם ילד שיוכל לגדול בשלווה וביטחון כפי שראוי בעיני לגדל ילדים. אני מציעה לך שלהבא לפני שתקרא לאדם אגואיסט תחשוב פעמיים. אחת הסיבות שאני לא ממשיכה הלאה לשום מקום היא בדיוק העובדה שאני לא סגורה על עצמי.
אני מציעה שלפני שלפני שתרכיב לאדם פרופיל תלמד לקרוא כמו שצריך, גם אם זה דורש לקרוא בין השורות !
אני עובדת הרבה עם ילדים תאמין לי שלעולם לא הייתי מתייחסת לזה בקלות ראש.
מעליב אותי בכלל הצורה שהתייחסת לזה.

Cade Foster

New member
אז למה ציינת את זה?

איך השאיפה שלך לילד קשורה/תורמת להתמודדות עם הבעיות שלכם?

אם לא זו כוונתך בכל אופן אז אני מתנצל.

אם נתייחס לבעיות שלך, אז לא מצאתי שם שום דבר שהוא לא מנת חלקם של רוב הזוגות הצעירים בארץ. הורים שמתערבים ביחסים (אם הם לא מסוגלים לתמוך הגיע הזמן שתבהירי להם, לפחות לאלה מהצד שלך, שלא יתערבו), קושי כלכלי לממן את עצמכם (עם השנים המצב ישתפר, אין נוסחאות קסם לדברים האלה. ואם אין כסף בשביל אוטו, אז נוסעים באוטובוס), גבר שלא יוזם עזרה במטלות הבית (מה חדש? אז תגידי לו מה עליו לעשות, זה לא שהוא מתבטל ולא מוכן לעשות כלום). בסך הכל גילית שהחיים הם לא דבש כפי שחשבת שיהיו. אני חושב שהמחשבות על העתיד ועל מה יקרה אם לא תהיי אמא בשנים הקרובות זה מה שמלחיץ אותך. אז תהיי אמא בגיל 30 לא 27, לא סוף העולם. שחררי מהלחץ.

Aski7

New member
לדעתי

את צריכה גבר שיעשה את הדבר הנורא (ולא שאבא שלו)
ושלא ישאל אפילו מה לעשות פשוט יגרבץ על הספה
ואולי אז תביני שהכל בסדר גמור עם הבחור שלך.

אני אסירת תודה שחבר שלי שואל מה לעשות! הוא רוצה הוא פשוט לא פריק קונטרול על סדר וניקיון כמוך.. תתמודדי עם זה זה גברים.. ובסבלנות ואהבה את תראי שעם הזמן הוא אפילו ידע יותר לבד.

אבל בואי נדבר על נושא יותר חשוב.. אהבה ופרפרים וכיף עד שמשהו לא שגרתי קרה ואיכשהו עלול להכתים אותך ואת כמו העכברים בורחת מספינה שייתכן טובעת..
עצוב פתטי וילדותי. עזבי אותך לחשוב על ״אופק״ את צריכה לחשוב מי את ואיזה בנאדם את רוצה להיות.
וקראתי ניתוח חד של אייסמן את צריכה להיות בת זוג טובה לפני שאת חושבת על להיות אמא.
וגם אם פה נתת נימוק שזה עתיד ורק מחשבה על עתיד ולכן את לא אגואיסטית את עדין אגואיסטית בקשר לבן הזוג שלך.

אני לא אומרת תשארי איתו.
את צודקת זה תיק גדול זה קשה..
אבל הוא עדין אותו האדם שהתאהבת בו.. והוא נשמע לי יותר טוב מהממוצע.
את יכולה להחליט לעזוב אבל תחשבי טוב ותביני מה הסיבות שאת עוזבת:
פוחדת מהשפעת המקרה עם אבא שלו, לא חושבת שהוא מספיק עבורך?
כשתגיעי למסקנה למה את מחליטה את זה אז תדעי שאת צריכה גם להשתפר..
שבכל קשר בת זוג תצטרך להיות לא המבקרת את אבא שלו הרוצח או הגנב אלא הצד החיובי בחייו הצד המעודד שלא מזכיר את אבא ובטח לא דעותיה עליו..הצד שמושך למעלה לא שוקע למטה בגלל השלכות של בעיותיו עליה.
שתהי חזקה ושיעניין אותך יותר מהתחת שלך זה הרגשות של בן זוגך שנקרע בין כעס, אכזבה, צער דאגה ובושה והנה את יושבת שם על הכתף ולוחצת שיחפור בנושא שכל כך כואב לו.
מתוך אינטרסים אישיים ומה שנראה לך שאמור להיות!!
זו אגואיסטיות!!
אני במקומו מגיע להחלטה שאת לא יכולה עדין להיות בת זוג אוהבת ותומכת ומראה לך את הדלת לפחות עד שתתבגרי או תביני..
אני תמיד אמרתי שזה לא חכמה לתת כשקל לך החכמה לתת כשקשה לך ואתה כן עושה ויתורים.

אבל שוב תהי כנה עם עצמך מה המניעים שלך ומי את רוצה להיות ודעי שאת לא בונה בית לפני שאת יכולה לעמוד לצד בן זוג:
שיכול לחלות בסרטן, להדרס ע״י מכונית ולהיות נכה ועוד אלף דברים.
גם אז פתאום לא תהי בטוחה?
נראה לי שאת צריכה לדבר עם עצמך קצת.
בהצלחה

למעלה