דילמה

adirabineri1985

New member
דילמה

לפני כשנתיים התחלתי בהליך תשלומים בפשיטת רגל(1500שח לחודש)לא עמדתי בתשלומים ההליך בוטל לא מזמן הוזרו ממני כל ההגבלות חשבון מוגבל עיכוב יציאה מהארץ בינתיים עחקלו את החשבון אני לא מעוניין בסדר אמצעים או פשיטת רגל כי שמגבילים אותך אלה לא חיים השאלה האם אני פועל נכון מה אומר החוק מבחינתי איך אוכל להגיע לפתרון?
ללא פשיטת רגל ולא איחוד תיקים?
תודה מראש

girl on mars

New member
לשלם חובותיך

אמנם פשיטת רגל הוא לרוב לא הליך כפוי (במצב של בקשת נושה הוא יכול להיות), אך איחוד תיקים בהוצל"פ נקבע לפעמים גם מעצם הכרזתך כמוגבל באמצעים (שיכול להיות עקב השתמטות מתשלום חובות), ולכן האפשרות הקונקרטית היחידה שלא להמצא בהליכים הללו היא לשלם את חובותיך בהוצל"פ (שכן אתה כבר לא מצוי בפש"ר), בין אם בדרך של הסדר עם נושים שונים או תשלום מלא, או לחזור לפש"ר (לבקש בשנית צו כינוס ולקוות שינתן), להגיע להסדר נושים ולשלם ע"פ ההסדר ושלישית - להגיש הצעת הסדר נושים לפי ס' 19א לפקודת פשיטת הרגל (ושוב - לשלם את הסכום בהסדר, אם אושר).

adirabineri1985

New member
מה זה סעף 19

אני כבר לא מצוי בפשר האם אני יכול להיות בהסדר ?
והאם ניתן להגיע להסכם בתשלומים?

girl on mars

New member
ס' 19א לפקודת פשיטת הרגל

מדבר על מצב שבו מגישים הצעת הסדר לחובות, ההצעה מוגשת לבית המשפט ועליה לגלם **לכל הפחות** תשלום 30% מהחובות הרגילים (כלומר, לאחר תשלום 100% חובות בדין קדימה).

זה משהו שנמצא "בין" הוצאה לפועל לבין צו כינוס, שכן את ההצעה מגישים לבית המשפט (ולא לכונס הרשמי- נזכור שכאשר מדובר בהצעת הסדר בתוך הליך הכינוס/פש"ר אתה מגיש הצעה לכונס עצמו), אך לעיתים נדרשת מעורבות הכונ"ר בהצעה ועמדתו.

המטרה היא לאפשר לחייב לקבל הפטר מחובותיו, ללא כניסה להליך עצמו (כאשר זה יכול להיות כי מסרבים לקבל בקשתו למתן צו כינוס או פשוט כשהוא לא מעוניין בכך).

girl on mars

New member
הגשת הצעת הסדר לבית המשפט

ניתן להציע לשלם את ההסדר בתשלומים, הנושים הם אלו שמביעים עמדתם בעניין בסופו של דבר.

כמו בכל עניין, ובעיקר משום שמדובר בניסיון להגיע לפרעון חובות וצו הפטר, מציעה לך להעזר בעו"ד.

ymmy

New member
"נערת מרס" כל הכבוד על התשובות

NoaTal8

New member
חשוב

אני יכולה לומר לך דבר אחד, אתה חייב לגשת לקבל ייעוץ מעורך דין בנושא פשיטת רגל.
אתה עלול להזיק לעצמך עוד יותר ולהחמיר את המצב. גש לעו"ד על מנת לקבל את התשובה הנכונה ביותר עבורך.

girl on mars

New member
וכך אכן צוין

בשתי תגובותיי האחרונות.

ככלל, ההמלצה היא לפנות לעו"ד בכל הנוגע לפשיטת רגל וכל מיני עניינים "נישתיים אחרים". אעפ"כ, לדחוף רשימת עו"ד מהאינטרנט נראה לי מאוד לא מועיל, בהתחשב בעובדה שאין לך שום דרך לדעת את טיב עוה"ד אליו אתה מגיע. לכן, מומלץ להעזר בהמלצות של חברים קרובים ומשפחה שנעזרו בעבר, או בהמלצה של עו"ד שאתה סומך עליו ובוטח בו (אך הוא בעצמו לא מתמצא בתחום ולכן לא יכול לסייע לך).

NoaTal8

New member
הניסיון של אחרים אכן שווה זהב

הניסיון של אחרים אכן שווה זהב, אבל זכרי תמיד ששום עו"ד לא מתחייב לשום דבר.
כלומר גם אם העו"ד של השכן שלך "הוציא אותו בלי כלום" זה לא אומר שזה יקרה גם לך.

אין כאן שאלה או המלצה לפנות לעו"ד, יש כאן קביעה שחייבים עו"ד!
איזה עו"ד? כמה עולה? לצערי לא יכולה להמליץ מניסיון אישי, ולכן צירפתי קישור.

תודה

girl on mars

New member
זה לא שאני לא מסכימה איתך

אני מסכימה ב-100%. הפריע לי שאמרת זאת באופן שיצר רושם כאילו אני לא המלצתי על עו"ד (כאשר המלצתי, פעמיים) ומצד שני צירפת לינק לאתר כלשהו בגוף ההודעה, שם נמצאת רשימה רנדומלית של עו"ד.

רשמתי "משפחה וחברים קרובים" - ולא בכדי. אני לא מאמינה בללכת אחרי המלצות של אנשים אקראיים ש"הוציאו אותם בלי כלום", כי בדר"כ זו לא האמת לאמיתה. מאידך, לרוב אנשים שאכפת להם ממך, לא יפנו אותך לאיזה עו"ד סתמי (ומכאן משפחה וחברים קרובים - כי אלה לרוב האנשים שאכפת להם ממך. לרוב!).

בכל אופן, שלא יווצר הרושם שאני חו"ח כועסת, אני מעריכה את תגובתך, רק רציתי להדגיש שאני בהחלט מסכימה עם הצעתך, אך קחי בחשבון שמאותה רשימה לא בהכרח ייצא זהב (אגב, אני לא בחנתי אותה לעומק כך שאין לי דעה עקרונית לגבי עוה"ד שיש ברשימה).

שבוע טוב.

NoaTal8

New member
girl on mars

צודקת, שיהיה בהצלחה בחיפושים ושלא נזדקק עוד לעו"ד (אפילו יצא חרוז)!
שבוע מקסים וחג שפסח שמח.

למעלה