דילמה

ירא אדם

New member
דילמה

חברים, אני רוצה לשתף אתכם בדילמה שאני מתחבט בה.

אני "חושד" בחברי הטוב שהוא אנוס, ואני נורא רוצה לשאול אותו על כך, אין לי בעייה לחשוף את עצמי בפניו בדרך הזו , אבל אני לא עושה זאת כי בהנחה שאני צודק אני מעמיד אותו בפני שתי ברירות, לשקר או להיחשף, ואולי אף אחת מהן לא תשמח אותו.

יש כאן מישהו שעמד בפני אותה דילמה ?
יש לכם אולי דרך לבדוק איתו את העניין בצורה שתאפשר לו ברירה שלישית ?

בינתיים לא מצאתי פתרון

יש לי מסביבי די הרבה חברים שמזלזלים במצוות חפשי כמו תפילה תפילין כשרות וכד' אבל כמה שבדקתי הם רחוקים מההגדרה האנוסית פרופר.
כי בכשרות למשל הם מוכנים להתעלם מתעודת כשרות או לשתות קפה אבל לא יאכלו בשר למשל. לא כשר לחלוטין.

מתביישים ממני למה?

זה לא שהלכתי איתם למקומות אלה אני מדבר על מה שהם סיפרו לי ויש לי סיבה להאמין להם שהם אומרים אמת.

yellow feather

New member
משום מה

הרבה אנשים מאמינים שהכשר כמוהו כבדיקת טיב, כך שיכול להיות שהם מקפידים על שחיטה כשרה מתוך אמונה שזה בריא יותר ולאו דווקא בגלל אמונה במצוות דתיות.

יש לך 'הוכחות'?

חילול שבת או דבר אחר שלא יעשה כדרך זלזול?
קח בחשבון שכמעט כל חרדי מסתובב עם דעות מתקוממות על ההתקצנות של המגזר החרדי. וכן, שאין כמעט חרדי שלא דש בעקביו כמה מצוות.

אם החששות שלך מספיק מבוססות, אני הייתי נוהגת כמו שאני תמיד עושה כשיש לי דילמה ואי וודאות לגבי מה הצד השני חש: זורקת עצם אותה הוא יוכל לתפוס אם ירצה ומאידך יוכל להשליך אותה, או לבחור להתחמק ממנה בצורה מכובדת.

יש יתרון גם בזה שהוא ישקר לך, כיוון שכך הוא ידע שבבוא היום בו הוא ירגיש נוח להחשף עם זה (וזה תהליך בפני עצמו) הוא ידע שיש לו כתובת.

שני חברים יצאו לדרך....

ירא אדם

New member
ה'הוכחות' שלי לא קשורות לקיום מצוות

אלא לדיעות שהוא משמיע. הוא ממש בז לכל מה שקשור לתורה ואמונה.

כמובן שהכל תלוי הקשר\אינדיווידואל , אני מכיר אותו ולכן 'מרשה' לעצמי לחשוד בהסתמך על מכלול של ניואנסים שרומזים לכך

זאת גם הסיבה שאני לא כל כך יכול "לזרוק לו עצם" כי אין לו בעייה לזלזל בכל דבר שבקדושה בלי להגיע לנקודה עצמה, הדרך היחידה שעולה בדעתי שבה נוכל לשוחח על הנושא במערומיו היא לומר לו "אני לא מאמין בכלום" או לשאול אותו "האם אתה מאמין במשהו"

האמת שיש כאן עוד משהו. ייתכן והוא לא סגור על הכפירה לגמרי, ואני רוצה לעזור לו

ירא אדם

New member
בעיקר,

מישהו קרוב שאוכל לדבר איתו על הנושא הזה ועל שלל דברים קשורים (יש המון)

אני גם אשמח להקטין את רשימת האנשים שקרובים אליי ואני צריך לפחד מהם, מזדמן לנו הרבה לאכול ביחד, ואם אני צודק אז המצב הנוכחי מאוד עלוב, ששנינו דואגים לאכול כשר אחד בגלל השני.

וגם כמו שכתבתי למבולבלונת, אולי הוא צריך עוד פושון קטן כדי לסגור את הנושא לחלוטין.

berko2

New member
ומה אם תשחרר בלון ניסוי?

כשרות קצת פחות מהודרת, או "תשכח" לשמור בין בשר לחלב ותראה את תגובתו?

ירא אדם

New member
הוא כבר אומר את כל הבדיחות במקומי

השאלה היא האם הוא אומר זאת גם ברצינות

הוא שואל את עצמו את אותו דבר

הוא זורק לך רמזים ואתה לא מגיב.
הוא רוצה לתת לך פושון קטן.
הוא חשד בך מזמן כבר.
יתכן שהוא כותב גם בפורום. אבל לא מעלה בדעתו שזה אתה.

לך על שאלה ישירה. מה יש לך להפסיד?

מזגזגת2

New member
תיזהר מחשיפה

בכל מקרה, אל תחשוף את עצמך, אלא לדוגמא תספר לו שאחד מחבריכם המשותף הוא אנוס וכד'
כדרך שאדם תולה קללתו באחרים :)
אגב, אני חושדת בשוויגער היקרה שלי, ברצינות.

כמו האחרים

אני מאמינה בזריקת משפטים
ובאיזה שהוא שלב ככל שהמשפטים נהפכים ליותר ויותר קיצונים
או שהוא יצטרך להגן על אמונתו ותדע שהוא אינו אנוס
או שהוא ידע שאתה כמהוא...
לך על זה לאט ובטוח..
אם אתה מרגיש סכנה תמיד תוכל לסגת באני צוחק איתך בן אדם

yellow feather

New member
אתם צריכים איזשהו סימן זיהוי

סיסמה, לחיצת יד סודית, מטפחת אף פירחונית, משהו.

כמובן, הסימן יוסגר רק למי שיוכיח את היותו אנוס ע"י אכילת נקניקיות בשר לבן, מטוגנות בחמאה וקינוח בגלידת שמנת משובחת בנוכחותו של נאמן.
אני מציעה את מילטון כנאמן ומרכז לכל העיניין, אם כי גם קלרה יכולה לתת תעודות הכשר שכאלה, ואולי גם אני, או כל אחד שיאות לחשוף את חילוניותו ברבים.

למעלה