דילמה?

dasi75

New member
דילמה?

הילד קיבל דמי פורים מסבא שלנו ורוצה לקנות 20 חבילות של אנגרי בארד מצד אחד זה כספו מצד שני
ולא אני נתת לו מצד שני זה בזבוז

מה הייתם עושים אם אבא שכל פעם שהוא יוצא אם הילד והילד מבקש משהו מוגזם (כמו לקנות קלפים ב-100 ש"ח)הוא אומר לו רק אם אמא מסכימה
אציין כי הוא מקבל קלפיים מדיי פעם ויש לו המון קלפיים מסתכם במאות

שhira

New member
לדעתי

עד כמה שהיה כואב לי לחשוב על הביזבוז
ואם אחרי שהיתי מסבירה שיכול לקנות XYZ ועוד כמה חבילות קלפים ומקבל בכל מקרה קלפים מידי פעם היה נשאר ברצונו
היתי מאפשרת.

לגבי האבא, מאוד לא היתי אוהבת את זה.
יש הבדל בין אני צריך להתיעץ עם אמא
שזה בסדר כי משדר לילד שלא דוחים את בקשתו ישר וסתם
ושיש אחדות בין ההורים ובכלל מלמד אותו שלפעמים צריך לחכות ולחשוב

אבל נשאל את אמא? (בשפת הילדים) מה את מחליטה על אבא?
נראה כאילו לא נח לו לסרב אז הוא "מפיל" עליך את הסרוב

שhira

New member
ברור , סביר להניח שבדברים שהוא בטוח

שתסכימי הוא קונה / עושה ולא מפנה אליך.
נכון?

ולכן גם אם קשה לו להגיד לא אז לפחות לשנות את נוסח המשפט ולהגיד שיתיעץ עם אמא.

וככה ההחלטה , גם אם היא סרוב, היא של שניכם ולא שלך בלבד.

פרמלה

New member
בן כמה הוא?

אני מפקחת על הוצאות מדמי פורים/חנוכה/פסח/תעודה שסבא וסבתא נותנים גם אצל בת ה-9 וגם אצל בת ה-12 כי התפקיד שלי לחנך אותן גם להתנהלות כספית נכונה ולהבנה שכסף לא גדל על עצים.

בעניין אבא - נדרש תיאום ציפיות ותגובות ביניכם לפני זמן אמת. חובתו של אבא וחובתך, ביחד ולחוד להציב גבולות כספיים. למשל, לא קונים קלפים ב-100 ש"ח כי זה יותר מדי כסיף גם בעיני אבא וגם בעיני אמא.

לאבא קשה להציב גבולות ולצאת "הרע"?

הייתי מציעה אלטרנטיבות שיעזרו לו להעריך את

כמות הכסף (כלומר - שיבין שבמחיר של 20 חבילות אנגרי בירד הוא יכול לקנות משחק קלפים, או ערכה קטנה של פליימוביל, או...) , וגם מזכירה לו שככל שיש לו יותר קלפים הסיכוי לקבל כאלה שעוד אין לו קטן והוא עלול להתאכזב. וגם הייתי מציעה לו לא לקנות את כולם בבת אחת, כדי למשוך את הכיף.
ומשאירה לו להחליט.
על קניות מכסף שלהם (אצלנו זה דמי חנוכה שהם מקבלים מהסבתות) אני מטילה וטו רק אם זה משהו שמזיק בעיני (נניח לא הייתי מרשה לקנות בכסף הזה הר של ממתקים ולאכול באותו היום, או לקנות קפצונים או משהו מסוכן כזה, לא שהם מבקשים...).
ובתכלס - לא נראה לי כזה נורא קלפי אנגרי בירדס...

לגבי הסוגייה השנייה - זה באמת לא לעניין. אני מבינה את חוסר הרצון שלו להיות לא מתואם אתך (לקנות משהו שאת לא הרשית שכאת יצאת עם הילד גם מוצאי אותך רעה, ולסרב למשהו שאת תרשי אח"כ מוציא אותו רע), אבל במקרה כזה צריך לומר "אנחנו צריכים לחשוב על זה" ולא להפיל את ההחלטה רק עלייך. (אם כי בדוגמה שנתת מתבקש לומר פשוט לא וזהו).

אני בדרך כלל מסכימה.

אם זה מה שגורם לו הנאה.
אצלנו הייתה תקופה שהוא העניין רק בסופר גול.
קנה המון סופר גול ועבר לעיסוק אחר.
אבל כמובן שהסכום היה מוגבל - כל פעם סכום קטן.

ואם רציתי לצ'פר אותו בפרס כלשהו - הוא תמיד שמח לקבל קלפים.

dasi75

New member
אין לי בעיה שהוא קונה קלפים הוא גם מקבל כמו ש

שאמרתי מידי פעם הבעיה לבזבז 100 ש" על קלפים בבת אחד

למעלה