דילמה...

gines 5

New member
דילמה...

יש לי לא מעט תבלינים...(סוף סוף, לא?)(אני לא מהבשלניות...) ולמרות שאני אוהבת אותם גם על השיש, אני גם מינימליסטית בהתהוות. אז, איפה הכי טוב "פרקטית" ו"אסטתית" ו"סניטרית" לשים ולאחסן אותם? האם בקופסאות פלסטיק במזווה? האם בכל זאת על השיש בצנצנות מתוקות ?(יש לאיקאה כל מיני רעיונות נחמדים) האם בכלל במקרר / במקפיא? או אולי הקציתן לתבלינים שלכן מגירה מיוחדת? איפה אתן מאחסנות את התבלינים שלכן? תודה! גינס

אני לא משתמשת הרבה בתבלינים, ולכן מאחסנת בתוך

סלסלה במקרר, ככה זה שומר על הטריות שלהם.

אצלי מסודרים בסלסלה יפה על השיש

בד"כ בצנצנות המקוריות (קונה הרבה עם מטחנות).

אני קונה בכמויות קטנות וזה במתקן

על השיש . משתמשת במעט תבלינים יחסית ככה שזה לא תופס הרבה מקום וזה ציבעוני ונעים לעין.

kdr

New member
בחנות

אני לא מאחסן תבלינים. הם מאבדים כל צלם של תבלין אחרי זמן לא ארוך. אין כמו תבלין טרי שנטחן רגע לפני הקניה. היות ואני קונה כמויות קטנות (פרט לפפריקה מתוקה וכמון, 1/4 ק"ג מכל אחד בחודש) ומשתמש בכמויות גדולות, התבלינים לרוב נשארים בשקיות הניילון. חומרים כמו מלח לימון (למדיח ולקומקום) ומונוסודיום גלוטמט אין לי בעיה לקנות קילו או שניים, זה לא מאבד כל ערך תזונתי. לשקיות הקציתי סלסלת פלסטיק (3 ש"ח) בארון אפל וקריר (למה זה מזכיר לי את הבדיחה על הפולניות ?).

נשמה שלי ../images/Emo24.gif כמה כיף לי שאת כאן !

זוכרת אותך ...
אז ככה, תבלינים זה ה-נושא שקרוב ללבי. אני פריקית כבדה של כל מה שקשור ואני מאחסנת כמעט את כולם במקפיא. משתדלת לקנות אותם שלמים ולטחון בתרמומיקס כל פעם כמויות קטנות ואז הארומה נשמרת. חיבוק גדול ושוב, אני מה זה שמחה שאת כאן...

dify

New member
אצלנו

בנינו מדף צר מאד וארוך מאד שעומד לכל אורך הקיר מעל שולחן האוכל ועליו עומדת שורה מפוארת של תבלינים (ובאמת אני קונה כל תבלין אפשרי, משתמשת המון). קניתי בחנות של הכל בשני שקל צנצנות זכוכית קטנות נורא יפות בצורת כדים עם סגירה אטומה, והם עומדים לכל אורך המדף, כך שיצא לי שהמדף נורא יפה ועלה בערך גרוש וחצי
ועם זאת, בקצה המדף יש לי 3 קופסאות שבהן זרוקות שקיות תבלין ובהן אני משתמשת הכי הרבה, כי תכלס, יותר נוח לי מהשקית מאשר להעביר את התבלין לצנצנת ומהצנצנת להשתמש. וגם כי הצנצנת היא מזכוכית ואין לי איך לכתוב עליה (כבר ניסיתי עט לא מחיק, ומדבקת נייר ומדבקת ניילון וכלום לא שרד) ובגלל הקצב הגבוה שרוב התבלינים שלי עוברים בבית, השקיות בהחלט מספיקות :)

במגדל ברגים

יש בהום סנטר וכאלה, קופסאות פלסטיק שקופות קטנות שמתברגות אחת מעל לשניה כמגדל, במקור הן מיועדות לברגים, מסמרים וכל מיני דברים קטנים כאלו. אני משתמשת בהן לתבלינים. נוח מאד, מתאפסן בקלות, אף פעם לא מחפשים לאן נעלמה הפפריקה, ניתן לניקוי בקלות, לא שביר ולא נשפך גם אם מתהפך.

פברואר2

New member
את גאון !!!!

כבר כמה ימים אני רוצה להוציא מהבית את הקופסאות האלה כי הן כבר לא עונות לצורך המקורי שלהן אני הולכת לאמץ את הרעיון ולשים את התבלינים שם תודה

מסדרת אותם בתוך סלסלה, ומניחה בארון

קרוב מאוד לפינת הבישול, מאוד נוח לי, קרוב ונגיש מאוד. אני גם מניחה בתוך הסלסלה כפית, כך שתמיד זמין לשימוש

למעלה