דילמה

hakol dvash

New member
דילמה

רוצה לשאול על מאמנים שהם גם מטפלים. מטפלים (ואני בינהם) הרי עוסקים במה שהאדם שמולם מרגיש. לא נותנים לו כלים מיידים לשינוי. מאמנים עוסקים למיטב הבנתי בראייה משימתית יותר - לסייע לאדם להגיע למטרותיו. מה קורה אצל מי שגם וגם? אני לא שואלת באופן כללי. אני מעוניינית בתהליך. מרגישה שזקוקוה לקואוצ'ינג, אבל כזה שנשען על הבנה ונסיון טיפוליים ואולי להתחיל משם, אחרת לתחושתי לא יהיה שינוי.. מקווה שאני מובנת.. אודה לתגובות

bridges

New member
טיפול ואימון

שלום רב לך, ההבדל בין אימון אישי לטיפול איננו דיכוטומי. יש מקרים שבהם הם משיקים, גם מאמן נכנס עם האדם שמולו לשיחה על רגשות וגם מטפלים לעתים נותנים כלים מעשיים או מציעים למטופל משימות לקחת עליו (אני עברתי טיפול פסיכולוגי בעבר ואני גם מטפל גוף-נפש היום באמצעות טכניקת תטא הילינג). ההבדל בין טיפול לאימון אישי הוא במיקוד של תשומת הלב: בטיפול המיקוד של תשומת הלב הנו ב"בעיות", בדברים שצריך לטפל בהם. המיקוד הוא יותר בעבר מתוך הנחה שהטיפול בעבר ישנה את העתיד. המיקוד של אימון הנו בחוזקות והעצמתן, המיקוד הוא בעתיד מתוך הנחה שיצירת מטרה ומשמעות לחיים תעזור לאיכות חייו של המתאמן. באופן כללי, מנסיוני, זה לא פשוט למטפל לעשות את הסוויטצ' הזה במוח. מטפל מתורגל לחפש "בעיות" והרבה פעמים ראיתי אימון עם אדם בעל נסיון טיפולי הופך לטיפול. אותו הדבר נכון כמובן הפוך, וזה ממש מנסיוני האישי במאמן שהתחיל לעסוק גם בטיפול. האם את מוכנה לקצת קואצ'ינג? לי זה נשמע שיש כאן אמונה שמגבילה אותך, אולי היא: "מאמן אישי לא מבין מספיק על מנת לעזור באופן אפקטיבי לאנשים", אם את מוכנה להסתכל על האמירה הזאת כאמונה שמגבילה אותך, אני מזמין אותך לענות על השאלות הבאות:
מה המטרה שאת רוצה להשיג בתהליך אימוני? איך אני רוצה שחייך ייראו לאחר תהליך כזה?
מה הרווחים שלך מהאמונה הזאת? איזה מחירים את משלמת על האמונה הזאת?
איזו אמונה חלופית יכולה לקדם אותך? (אמונה חלופית לא חייבת להיות הפוכה מהאמונה המגבילה, היא יכולה להיות שינוי של האמונה המגבילה שיספיק על מנת לקדם אותך). רונן

hakol dvash

New member
היי רונן

יכול להיות שאני קצת קטנת אמונה בתחום. אולי מפני שכמעט כל בן אדם שני היום הוא קאוצ'ר ולך תמצא מישהו באמת טוב ומעמיק.. בכל אופן רוצה לעשות שינוי קריירה ומרגישה שצריכה אולי קצת לשפר כמה הרגלים קודם.. תודה על התייחסותך!

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
בנוסף

לדבריו היפים של רונן, יתכן ובאמת יהיה לך קל יותר עם אנשים שמדברים את השפה שלך ובאים מתחום הטיפול. יש מאמנים כאילו, שעוסקים גם באימון וגם בטיפול. מהשתיים שאני שוחחתי איתן על האופן שבו הן עובדות, הבנתי שזה או זה או זה - יש תהליכים שנבחרים להיות תהליכים טיפוליים ויש תהליכים שנבחרים להיות תהליכים אימוניים - בשיתוף המטופל/מתאמן והצרכים שלו.

שגיא י

New member
אימון חוט השני

לדעתי, את רוצה אימון מכוון מטרות הכולל התייחסות לעולם הפנימי של המתאמן ולא הולך בלעדיו. אחרת יהיה נתק בין התחושות לבין התוצאות. מאמן טוב, לטעמי, צריך לחדור לנבכי אישיותו של המתאמן כדי להוציא משם את המיטב לצורך התהליך. שגיא

מסכימה במידה רבה

מניחה שחלק יכעסו עלי שאני כותבת כך, אבל לדעתי, הרבה פעמים אימון הוא לא מספיק יסודי, ואם לא משתמשים בכלים נוספים, נתקעים. אולי משיגים מטרות, אבל לא שביעות רצון אמיתית לאורך זמן. אני גם מסכימה לגמרי, כולנו צריכים טיפוח - ובעיקר המטפלים והמאמנים. אי אפשר לתת אם לא מתחזקים את עצמנו. אחרי שהבנתי את זה חיפשתי כלי לעבודה עם רגשות. שהם בד"כ המכשול שלנו. ולמדתי "התמקדות". זו שיטה נפלאה שאני ממליצה עליה בחום. עשיתי הרבה עבודה על עצמי - בקורס שלמדתי אצל חגית ספנסר בכרכור, ואח"כ עם השותפות שלי לקורס, ואני גם עובדת בשיטה הזו עם רוב המתאמנים שלי. כל מי שרוצה להתאמן, אני בד"כ משלבת התמקדות בכל אימון, ויש אנשים שאנחנו עובדים יחד רק בהתמקדות. בעיקר בנושאים הרגשיים ממש - כמו אכילה, קשרים אישיים, אני חושבת שמתאים יותר לרוב האנשים לעבוד דרך הרגש, ופחות דרך הראש. התמקדות היא לא טיפול, אבל עבודה יסודית וטובה מאוד, לא שטחית בכלל. בהצלחה

שגיא י

New member
כניסות ויציאות

על המאמן, לדעתי, לנצל כל ביטוי רגשי "לטובתו", ולא לתת לו חופש מלא. למשל, אם המתאמן מתלונן על בדידות, אפשר לנצל את התשוקה שלו לחברות לאיתור דרכי פעולה אפשריות. אם הוא מתלונן על חולשה, להביא את הצמא הזה לאנרגיה לגילוי כוחות נפשיים חבויים. וכן הלאה. שגיא

karinsmom

New member
בשם תלתלית3

אני משלבת בין הנחית NLP ודמיון מודרך ואימון אישי וזנ עובד יפה מאוד. בסה"כ יש לנו מבחר כלים ואפשר להשתמש בהם בהתאם למתאמן וצרכיו. תפעל ע"פ האינטואיציה שלך. [email protected]

למעלה