דילמה

mic75

New member
דילמה

כבר כמה שבועות אני בדילמה שלא עוזבת אותי אני מחפשת גן לילדים, מצאתי גן ממש טוב של נעמת ליד הבית שאני יכולה מספטמבר גם להכניס את מאיה וגם את אדירי השאלה היא מה לעשות לאדיר נשאר עוד שנה אחת ואז אני צריכה להעביר אותו לגן טרום חובה ואז הוא בעצם יכול השאר בגן פרטי ששם הוא היה עד עכשיו. או שאי יכולה להעביר אותו מספטמבר לנעמת עם הילדה ואז שוב אני צריכהל העביר אותו גן שנה הבאה ז"א שבשנתיים הבאות הילד יעבור 2 גנים . ההבדל השני הוא שבגן נעמת זה כמעט 600 ש"ח פחות לשני הילדים . אני כל הזמן חושבת שאולי יותר מידיי מעברים זה לא כל כך טוב ומצד שני הילדים יהיו באותו גן וגם זה פחות כסף. בקיצור מה דעתכם לילה טוב מיכל

evemon

New member
מנסיוני

אני העברתי את עדי ממשפחתון לגן פרטי כשהיתה בת שנתיים ו4. שנה אחרי זה העברתי אותה לגן טרום חובה. לא התכוונתי להעביר אותה שנה אחרי שנה אבל בזמנו היתה בעיה עם הגן (אם שמעת על גן ומנוף שנפל עליו ברחובות - זה היה הגן שלה) ובנוסף לזה נוסף לי עוד ילד אחד לתחשיב הכללי שלא לקחתי בחשבון אז יצא שהיה לי יותר נוח להעביר אותה לגן עירייה גם מבחינה כלכלית וגם מבחינת המיקום של הגן. אני חייבת לציין שילדים הם הרבה יותר חזקים ומסתגלים ממה שאנחנו חושבים. זה נראה לנו ממש קשה להם אבל הם תוך שבועיים שלושה כבר לא זוכרים שהם עברו גן. כמובן שכל ילד בפני עצמו, אבל זה הניסיון שלי. מקווה שעזרתי איב

שלום מיכל

כתבתי תשובה ארוכה והיא נעלמה אז אני ממש ממש מקצרת וכותבת את עיקרי הדברים נראה לי שאת צריכה לחשוב מה המרחק בין 2 הגנים וגם איפה תעבדי והכי חשוב כמה תרוויחי את יכולה עכשו לרשום אותם בשני המקומות ולהחליט אחרי שתמצאי עבודה? יכול להיות שבגן של נעמת תוכלי לקבל הנחה של התמ"ת אז בכלל זה יותר משתלם כלכלית - תבדקי את זה. מה שהכי חשוב שפרטי זה לאו דווקא הכי טוב אני הוצאתי את הפשוש בזמנו ממעון פרטי והעברתי למעון של התמ"ת כי שם היה יותר טוב, הוא הסתגל בקלות ולא היה שום בעיה מה שחשוב זה ההרגשה שלנו אם אנחנו בטוחים שזה הכי טוב לילד הילד מרגיש ומתאקלם. בהצלחה

דיא

New member
מסכימה עם איב

אם בסה"כ החישוב יוצא שזה יותר טוב, אז לכי על זה. ילדים, קשה להם, אבל יש להם אותנו כדי לעזור להם. לכן, אם הכל בסדר, בסופו של דבר הם מסתגלים יותר בקלות מאיתנו. גם אני העברתי, בשל אילוצים, לא מעט מסגרות, ועוד ילד שיש לו קשיים במעברים מאוד מאוד מאוד גדולים. אבל אחרי שבועיים קש, אם המסגרת הייתה טובה, הצוות קשוב וההורים איתנים, זה חלף כאילו אנו שם מתמיד. שתהיה לך החלטה קלה וקליטה עוד יותר קלה

mic75

New member
תודה תודה

אני חושבת שהרוב תלוי בנו איך אנחנו משדרים את הכל

למעלה