דילמה...

רונס

New member
דילמה...

יש לי אתר שמבוסס על HTML וקצת PHP.... ללא מערכת ניהול תוכן. העידכונים שלו לא פשוטים, והיות וכל עמוד בנוי בנפרד, כל שינוי בתפריט או משהו דומה לו מקשה על העבודה, עשרות קבצים לשנות. אני חושב על העברה למערכת ניהול תוכן (ג'ומלה) וחושש לאבד את המקומים שלי בגוגל... האתר נמצא כיום במקום הראשון בגוגל במוצר העיקרי, והעלמות משם תהייה בעייתית לי היות ועיקר הפניות מגיעות מהאתר כיום. המלצות? רעיונות? תודה מראש

אני66

New member
סתם רעיון

עניין הHTML מוכר לי אישית מאתר מסויים. ובמקום לעשות את כול השינויים ולאבד מיקום מאחר ואין דרך לעשות הפניית 301 לדפי האתר . בנינו אתר נוסף על מערכת ניהול תוכן וברגע שהוא יקודם נבצע הפניית 301 לדומיין . זאת האפשרות הטובה ביותר שיש לי להציע

רונס

New member
אז זהו, שאני חושש מתוכן כפול...

הסיבה העיקרית שאני חושש מהמעבר הזה היום הוא שיש פורטל חדש שמתחרה איתי על אותן מילות חיפוש בתקופה האחרונה, אני נהנה כרגע מהוותק של האתר- קרוב ל 5 שנים באוויר, ועושה פעולות שונות בנושא של הקידום, עיקר החשש נובע מ"אתר חדש" שיצטרך להתמודד עם הפורטל..

itamar7

New member
תגובה

לפי מה שאני הבנתי, גוגל אינו רואה את האתר ה"חדש" שלך כחדש במידה ואתה משנה אותו או משדרג אותו אלא שומר את הנתונים שלך. לצורך העניין אם לדומיין שלך יש נתונים טובים, הם לא יממחקו במידה ותשנה את מראה האתר או תעשה הסבה למערכת ניהול תוכן. כמובן שיש לשים לב שבאתר המחודש הכל תקין, קוד תקין, ללא קישורים שבורים 404 וכו' . הייתי ממליץ להעלות את הנושא הזה (בצע חיפוש קודם, כי אולי קיים כבר פוסט בנושא) באתר http://www.google.com/support/forum/p/Webmasters?hl=iw

שאלה: במידה והקישורים זהים באתר החדש ...

זה שומר על אותו מיקום בגוגל?

itamar7

New member
הקישורים לא יהיו זהים

מפני שמדובר על מעבר למערכת ניהול תוכן .

B e i n g

New member
אופס - לא נכו../images/Emo70.gif

אפשר לייצר גם קישורים זהים באמצעות mod rewrite. בכל מקרה, אם מבצעים הפניות 301 לדפים הקיימים, אז בעיקרון אין מניעה גם שכתובות העמודים ישתנו. הבעיה עשויה להיות, כאמור, קוד הדף שמשתנה ואז מבחינת גוגל זה יכול לעתים להיחשב כדף אחר.

B e i n g

New member
Apache

אם השרת שאת מאחסנת הוא Apache אז הוא תומך ב - mod rewrite שזה מאפשר שכתוב הכתובות ברמת צד השרת. אפשר לעדכן דרך הקובץ htaccess. את הפעולות והשינויים הדרושים. אבל כאמור אפשר גם לבצע הפניות 301 עבור הכתובות שמשתנות. כמו שכתבתי, מה שעלול להוריד את הדירוג אם שומרים על הכללים האלה הוא דווקא קוד האתר שמשתנה. אם עוברים למע' ניהול טובה ונוקטים בפעולות הדרושות, אז סביר שהירידה לא תהיה לזמן ממושך והדירוגים יחזרו בהדרגה למקומם. כמובן שזה תלוי גם במתחרים שלך על אותן מילות חיפוש ומה שהם יעשו באותו הזמן כדי לקדם את האתרים שלהם. כשרוצים לעבור מאתר סטטי למע' ניהול תוכן דינמית תוך שמירה על דירוגים צריך לעשות את זה בצורה מושכלת ונכונה ולתת את המלאכה לאנשים שיודעים מה הם עושים ואומרים.

B e i n g

New member
למה אין דרך לעשות הפניות 301 לדפי האתר?

אפשרי לעשות להם. הבעיה היא שהקוד של האתר משתנה, וזה עלול לפגום בדירוג. יש כל מיני דרכים, קח בחשבון שסביר להניח שלא תהיה מניעה מירידה זמנית בדירוג, אך עם עבודה נכונה תחזור לדירוג שלך. חבל על תוכן כפול, זה אכן מיותר. אגב, מי שיבטיח שבמעבר כזה הדירוג בוודאות לא ייפגע בכלל, הייתי נזהר ממנו. יש בקפה דה מארקר בקהילת בוני אתרים דיון מתמשך בנושא הזה בשבועות האחרונים.

אולי אם תעבוד עם טמפלטים זה יקל על העבודה?

יש לי אתר שאני מתחזקת שיש בו מאות דפים כל פעם שהייתי צריכה לעשות שינוי ללקוח זה היה סיוט העברתי את כל הדפים לטמפלטים והכל הרבה יותר קל עכשיו השאלה אם האתר שלך בנוי בצורה כזו שאפשר להכניס את הדפים לטמפלטים

למעלה