דילמה.

Almighty Efraty

New member
דילמה.

אני במגמות כימיה ומזרחנות. מזרחנות אני מאוד אוהבת,אבל אני לא כ"כ מסתדרת עם כימיה,כי שמו לנו מורה שלא יודעת ללמד. בט' הייתה לי מורה מדהימה ומצוינת שהבנתי איתה הכל,ולכן לקחתי כימיה,אבל אז בי' קיבלנו את המורה הנוכחית,שאני (ורוב האחרים) פשוט לא מבינים מה שהיא מלמדת - היא לא יודעת ללמד ולא משתלטת על הכיתה,אז היא גם לא מצליחה. חשבתי פעמיים כבר לעבור מגמה(במחצית הראשונה של כיתה י' ובמחצית השנייה) ועכשיו היא נתנה לנו עבודת חזרה על כיתה י' להגשה,ופשוט היו המון דברים שלא זכרתי,ולמרות שעברתי על המחברות של כיתה י' לא הצלחתי להבין,כי היא לא מסבירה כמו שצריך. עכשיו,אחרי ההקדמה הארוכה,הדילמה היא: אם אני אעבור עכשיו מגמה,זה אחרי הפסד של שנה וחצי של חומר,אבל אני די מאוד מתוסכלת מכימיה,כבר שנה שלמה. מה לעשות?

How I Disappear

New member
תיראי יש שני דברים שאת יכולה לעשות

1. להישאר במגמה וללמוד לבד את החומר בכימיה, שבת'כלס אפשר לעשות את זה .. את יכולה להיעזר באינטרנט שיש שם הסברים לכל מה שאת רוצה וצריכה ואת יכולה גם לקנות ספרי עזר [לי יש את אותו דבר בפיזיקה, שהמורה מפגר ולא מבינים ממנו כלום, לכן קניתי ספרי עזר ונעזרתי באינטרנט וזה דיי עוזר] 2. לעזוב למגמה אחרת שאת חושבת שתוכלי להשתלב שם למרות השנה וחצי וגם עדיף לשאול לפני זה תלמידים אחרים שלומדים במגמה אם המורה שמלמד הוא טוב ויודע להעביר את החומר .. אחרת, זה לא שווה ואת גם תהיי במגמה אחרת שאת לא יודעת בכלל את החומר וגם לא יהיה קשה יותר להשלים

Almighty Efraty

New member
../images/Emo26.gif

1. יש לי שתי אחיות שסיימו את כימיה,אבל זה די מאוד מתסכל לשאול אותן לגבי כל נושא,מה שגם הן לא גרות בבית שלי ולא תמיד זוכרות. 2. אני מכירה את המורה במגמה השנייה,היא מדהימה גם מבחינת מורה וגם מבחינת בן אדם,אבל זה מקצוע שלא הכי אהבתי בכיתה ט' והוא פשוט הרע במיעוטו מבין כל המגמות שנמצאות על הפס הזה.

How I Disappear

New member
תיראי

אח שלי סיים מחשבים ואני שואל אותו כל הזמן שאלות והוא תמיד עוזר לי .. אם את חושבת שהאחיות שלך לא יאהבו את זה שאת שואלת אותן כל פעם אז את יכולה להיעזר במה שאמרתי לך קודם ושהן יהיו המוצא האחרון שלך .. אם לא תמצאי את מה שאת רוצה באינטרנט והספרי עזר לא יעזרו לך אז תוכלי לפנות אליהן

Almighty Efraty

New member
אין להן בעיה להסביר לי,

ישבתי עם אחת מהן שעה בטלפון בבוקר. הבעיה היא שהן כבר גדולות (22 ו26) והן לא זוכרות בדיוק בעצמן,וגם אני לא תמיד מבינה מה הן רוצות.

l i o r a n g e

New member
ביולוגיה

ככה גם מה שלמדת בכימיה יעזור לך וגם יהיה לך קל יחסית להשלים את החומר. זה מה שאני עשיתי, אגב. אבל אחרי שלושתרבע שנה בי'.

Almighty Efraty

New member
אני לא יכולה להחליף לביולוגיה.

זה על הפס הראשון (שאני לומדת בו מזרחנות).

גאד, זה בדיוק מה שקרה לי!

עברתי לספרות, ועכשיו אני בנאדם מאושר (אני לומדת 4 שעות פחות מאלה בכימיה, והחומר כל כך כיפי!) אממ, הנקודה שאת העלת היא נקודה חשובה, עדיף לך להישאר במגמה שלך מלעבור למגמה חדשה שאין לך מושג בחומר >< אני עברתי לספרות, והמורה לספרות היא מעופפת כזאת, (וכמובן שספרות- מדברים על ספרים.. אין יותר מידי חומר להשלים) והיא וויתרה לי על מבחן מעבר.. את צריכה לבדוק איזה אפשרויות יש לך... כי גם אם יהיה לך כמו שלי, ואת שונאת ספרות זה לא שווה את זה.. בכל מקרה, כדאי לך לדבר עם היועצת (או במיקרה שלי המנהלת, כי היועצת נוראית והמנהלת ממש חמודה
) ואולי עם ההורים שלך? בהצלחה

Almighty Efraty

New member
../images/Emo26.gif

אני לא מדהימה בערבית,אבל יש לי שתי אחיות שלמדו במגמה הזאת (אלה שגם למדו כימיה,כשהיה אפשר את שני הדברים ביחד),והמורה מצוינת. אבל אני לא מדהימה בזה ותר מדי.

אזז זה דיי אותו דבר לא?

בשני המקצועות את ממוצעת ובשני המקצועות יש לך אחיות שיוכלו לעזור לך... פשוט תחשבי מה את מעדיפה, ואל תפחדי אם זה אומר לעזוב מגמה באמצע...

למעלה