דילמה??????

שירז בר

New member
דילמה??????

היי לכולם, יש לי בן בכיתה א'. בכיתה של בני המורה כל יום שולחת "פתק התנהגות יומי" שבו בכל יום אם... הילד הפריע, חוסר ציוד וכו' נרשם בפתק. בכל יום המורה מעבירה את הפתק להורים לחתימה. האם זה מקובל בבתי הספר??? האם המשמעת לא נוקשה מדי??? האם לא צריך לשים גבולות ל"גבולות"?????? האם הילד צריך לגדול בזכוכית מגדלת???? אני שואלת מכיוון שזו דעתי אבל אשמח לשמוע גם דעות אחרות.

גילור

New member
האם בפתק נרשמים כבר דברים טובים?

מחמאות? משהו בסגנון של: "הילד הגיע עם כל הציוד הנדרש והכין את כל שעורי הבית. יישר כוח"? אם כן - לא רואה בעיה. להפך. לקבל פידבק חשוב מאוד. אם לא, ורק הערות שליליות זוכות להתייחסות - איום ונורא בעיני.

פלגיה

New member
הפתק נחשב לעונש?

כי אפשר להתייחס אליו באופן ענייני לחלוטין. הילד לא הביא ציוד, או התנהג שלא כראוי, ומיידעים את ההורים. החתימה נדרשת לצורך העניין כדי לוודא שהפתק אכן הגיע לתעודתו ונקרא. דווקא בתחילת שנה צריכים להיות די הרבה גבולות. אחרי שמתרגלים אפשר קצת לשים להם גבול.

אביבקיץ

New member
זה כל יום לכל הילדים?

אצלנו ילדים מקבלים תרשומות שכאלה לפי הצורך (במחברת קשר, לא בפתק). יש ילדים שמקבלים כזה דיווח כל יום, יש שלא מקבלים בכלל. קשה לי להאמין שכל יום המורה כותבת 30 פתקים. אם אכן הילד שלך זוכה לכזה פתק בכל יום, נשמע לי שצריך לעשות דחוף שיחה עם המורה. לילד יש בעיה.

שירז בר

New member
הפתק ניתן כל יום לכל הילדים

זה נראה כמו כרטיסיה והמורה מנקבת את הכרטיס על כל התנהגות "חריגה" כלשונה..... אין מלל כלל. לא מבינה את המטרה מכיוון שלא ההורים ולא הילדים בסופו של יום יודעים על מה ולמה. מחברת קשר נשמע לי יותר רציני ויותר מובן.... לא????

מחברת קשר זה יותר אישי,

אבל אני לא רואה פסול בדיווח להורים. אחרי הכל, הם אלו שצריכים לחנך את הילד. וסיפור קצר על ילדים יותר גדולים: אבא שלי מתנדב במשמר האזרחי, ומדי פעם עורך בדיקות שכרות לנהגים. השוטר שאיתו, כשהוא מאתר נהג שתוי, מציב בפניו שתי ברירות: לקבל דו"ח (ועקב העבירה גם קנס כספי לא קטן) או שהוא יוותר לו כליל על הדו"ח והקנס אם אותו נהג ייתן לו להתקשר להורים שלו ולהודיע להם שבנם נהג תחת השפעת אלכוהול. עד עצם היום הזה, 100% מהנהגים העדיפו לקבל את הקנס.

פלגיה

New member
לא היתה אסיפת הורים?

לא קיבלתם את הגישה הכללית של המורה ואת הציפיות מכם? אם לא קיבלתם - זה מוזר מאוד. מחברת קשר היא אולי אישית יותר, אבל גם כרוכה בהמון עבודה. אם יש 30-35 תלמידים בכיתה, העומס על המורה הופך להיות גדול מאוד.

נשמע כמו תחליף למחברת קשר

שיותר זול להורים (אחרי הכל, לא את צריכה לקנות את הפתקים...). מה הבעיה עם זה?

למעלה