דילמה...

danieal rocks

New member
דילמה...

אני אפילו לא בטוחה למה אני כותבת ומה אני שואלת בעצם, ואם אני בכלל שואלת משהו, אבל אני ממש צריכה לפרוק... אני בת 23 ויש מישהו בחיים שלי, שיצאתי איתו בסוף תקופת הצבא. כשאני אומרת יצאתי איתו הכוונה לזה שהיינו ידידים מאוד טובים כמעט שנה שבמהלכה הוא נפרד מחברה שלו, באקט שאני בטוחה שהיה לי קשר אליו, ואז התחלנו לצאת לתקופה לא ארוכה. אני התאהבתי בו. הקשר בינינו הסתיים ביוזמתו, כמה שבועות לפני שהוא טס לשנה לחו"ל והסיבות שהוא נתן לי אז היו שהקשר הזה לא ממש יכול להתפתח כי הוא טס וגם הוא לא ממש מצליח להוציא לגמרי את החברה הקודמת שלו מהראש- מה גם שהיא לא ממש הרפתה ולא הפסיקה להתקשר אליו... זה מה שהיה לפני שלוש שנים. מאז הוא חזר מחו"ל עם חברה והיה איתה במשך שנה ומשהו. נשארנו בקשר במיילים כשהוא היה בחו"ל ונפגשנו כמה פעמים עוד מאז- הכל באוירה ידידותית בלי רגשות מיותרים. היה ידוע לשנינו שכמו שהיינו ידידים קרובים וחשובים מאוד אחד לשני עוד לפני שהקשר בינינו עלה מדרגה- היינו מעדיפים להחזיר את זה לאותו מצב מאשר להתנתק. אני חייבת לציין שמרגע שהכרתי אותו ועד לדקה הזו בדיוק, הוקסמתי מהבחור. לא כי הוא יודע לדבר יפה או חתיך הורס- אלא פשוט כי הוא הבן אדם הכי טוב שהכרתי אי פעם. וגם כששלוש שנים היינו רק ידידים וגם לפני שהיינו יחד- חשבתי ככה. אני די בטוחה שגם הוא מעריך אותי בצורה דומה, אולי לא באותה עוצמה... מובן שהוא חשוב לי מאוד ותמיד נשאר חשוב ואני יודעת שגם אני מאוד חשובה לו. לפני חודשיים בערך התחלנו לדבר שוב שיחות ארוכות מדרישות השלום התקופתיות הרגילות - הבחור התחיל לרמוז רמזים שהוא מעוניין ונפגשנו (הוא גר מאוד רחוק ממני, כך שכל פגישה צריך לתכנן כמה ימים מראש). אכן- התנשקנו, אחרי 3 שנים. אח"כ נפגשנו שוב ובפעם השלישית, אחרי ששלוש פעמים סירבתי מסיבות שונות- נסעתי אליו לסופ"ש. סוף השבוע הזה היו היומיים המושלמים ביותר שחוויתי בזמן האחרון, מיותר אפילו לחפש ימים שיתחרו בהם. הגדרתי אותו כ"מלך" באוזני חברות שלי פשוט משום העובדה שהוא גרם לי להרגיש כמו מלכה. שכבנו, בפעם הראשונה, וגם זה היה אקט כל כך מלא רגש מצד שנינו, שקשה לי אפילו לספר על זה מבלי להישמע קיטשית אפילו באוזני עצמי... התנהגנו פשוט כמו זוג אם בקרבה שהפגנו אחד כלפי השני ואם בהיכרות העמוקה שלנו שמבוססת על שלוש שנים. אז מה הבעיה? לכאורה המרחק הוא הבעיה היחידה. אז... היום מר בחור קנה כרטיס טיסה, לשנה, לאותו יעד אליו הוא טס בפעם הקודמת. כרטיס לעוד חודש בדיוק. ידעתי שהוא מתכוון לקנות את הכרטיס, ידעתי שכנראה שלא מדובר במשהו שיימשך והייתי בטוחה שגם אני הפעם חסינה אליו... שגם אני מחפשת אך ורק להנות. עד שעליתי על רכבת בחזרה הביתה זו גם הייתה הדעה שלי על ההמשך. אבל היא השתנתה כשהבנתי עד כמה ולמה בדיוק התאהבתי בו לפני שלוש שנים. עכשיו אני לא ממש יודעת מה לעשות עם עצמי. מצד אחד, אף אחד לא הבטיח לי קשר רציני- להיפך. הטיסה הייתה ברורה באופק. ברור לי גם שבמצבו לא הייתי משנה תכניות. אבל... האם יהיה טיפשי וילדותי מצידי לספר לו שאני אוהבת אותו? האם זה מיותר? אני רוצה שהבחור הזה יבין עד כמה הוא חשוב לי, למרות שאני די בטוחה שלמרות רגשות חזקים שיש לו אליי והיו לו גם בעבר- הוא לא התאהב בי... אני חושבת. האם זה ילדותי מצידי "לשלוח" אותו לתקופה בלתי מוגדרת לחו"ל עם הצהרה כזו רצינית? ההרגשה האישית שלי היא שאחרי שלוש שנים כשפתאום הבנתי ששום דבר לא באמת השתנה ברגש שלי אליו והוא התעורר כששוב התקרבנו- אני מרגישה כאילו אני ארגיש החמצה אדירה אם אני לא אומר לו שאני אוהבת אותו... ואני חושבת שאני מסוגלת להתמודד עם העובדה שהוא לא יענה לי באותה תשובה בחזרה... אני חושבת... אני אודה על כל התייחסות רצינית...

nate2000

New member
מה יקרה אם תגידי

1. גם הוא יגיד שהוא אוהב אותך, יבטל את הכרטיס ואתם תחיו באושר ועושר. 2. הוא יגיד שהוא אוהב אותך אבל יסע לשם. והזמן יעמעם את הרגשות. 3. הוא יקבל התקף לב מההצהרה שלך. 4. יקבל את ההצהרה כבדיחה/אקט נואש. 5. יסביר לך יפה שזה לא נועד להיות ושכדאי לך למצוא מישהו אחר. מה התסריט האפשרי? שאלה טובה. הכל עניין של רווח והפסד. מה תרוויחי או מה תפסידי אם תבואי אליו בהצהרה כזאת.

danieal rocks

New member
נכון... ../images/Emo13.gif

אני מניחה שבלי באמת לראות מה קורה בפועל אפשר אך ורק לשער השערות, אבל אני חושבת שאני פשוט מתלבטת האם זה לא טיפשי מצידי לרצות להתוודות על כזה דבר בפניו ועדיין להגיד (לעצמי ולכל מי שאני כנה איתו) שמאוד יצער אותי אם הוא יבחר שלא לטוס בגללי... (מה גם שאני לא מאמינה שזה יקרה). ז"א... רק לרצות שהוא ידע...

nate2000

New member
נניח שהוא יבחר לא לטוס

זאת הבחירה שלו, הוא לא יטוס בגללו!! ולא בגללך!! אי אפשר לדעת איך החיים יסתדרו. יש אמרה כזאת "אנשים עושים תוכניות והאלוהים צוחק".

אני חושב שאת צריכה לספר לו איך את מרגישה

יש לך רגשות לגיטימיים (ויפים) שנמשכים כבר די הרבה זמן לאותו הבחור. הרגשות הללו, בין אם את מודה בהם או מתכחשת אליהם, קיימים שם כל הזמן, מלווים ומשפיעים על חייך. לכן, למרות שלא כתבת על כך דבר, אני מניח שהרגשות האלו השפיעו גם על קשרים רומנטים אחרים שנהלת, גם אם לא במודע. אם מסתכלים על הצד השני, הרושם הראשון שעולה הוא שהבחור משדר מסר שגורם לך לבלבול. מצד אחד, היו כאן סידרה של מפגשים בהם התנשקתם ושכבתם לראשונה. מצד שני, הבחור נוסע עוד חודש לטיול ארוך שני אי שם. מצד אחד, הכל מלא רגש. מצד שני, דובר רק על קשר לא רציני. יש כאן סטירה די קשה בין שני הקצוות. בעצם, את לא מקבלת מסר ברור ומוחלט. לא ברור האם הבחור איתו את בקשר לא החליט, או שהוא לא מסוגל או שהוא החליט ללכת על דרך האמצע (ואז או שיקרה מה שיקרה או שהוא פשוט ייצור איתך קשר אינטימי קצר טווח...
). אני חושב שאחרי כל כך הרבה זמן של רגשות קיימים, ואחרי כל מה שהיה בניכם, את יכולה לספר לו איך את מרגישה. בעיניי, זה יהיה נכון עבורך לעשות זאת, ולו רק בגלל שתזכי ממנו לתשובה ברורה לגבי הרגשות והכוונות שלו כלפיך. סוף סוף תוכלי להבין האם יש סיכוי ולמה, ואם לא תוכלי סוף סוף להישבר, אבל גם להשתחרר מהרגשות האלו, להיבנות מחדש ולהמשיך הלאה. בהצלחה. רועי.

danieal rocks

New member
תודה!

סתם בשביל הרקורד... יצאו כמה פעמים שאחרי שיצאתי עם מישהו וזה נגמר בזה שהתאכזבתי מסיבה כזו או אחרת- יצא לנו לדבר. תמיד אחרי שדיברתי איתו הרגשתי כאילו השיחה איתו תמיד נתנה לי לגיטימציה להתגבר מהר על כל אחד שהתייחס אליי בדרך שהיא קצת שונה מהדרך בה מגיע לי ופשוט לעבור הלאה- כי הוא באמת היווה סטנדרט שהצבתי לעצמי. פשוט, אם יש דרך שבה הצבת בחור כסטדנרט יכולה להיות לא הרסנית- זו הייתה הדרך. מקווה שאני ברורה... סתם רציתי להוסיף את הפרט הזה כי מרגיש ל לא נוח שנשמע כאילו הבחור משחק איתי. הוא מעולם לא עשה את זה וגם עכשיו- היה כן לחלוטין. כנראה ששנינו באמת צריכים את השיחה הזאת... תודה רבה.

יש לי שתי הערות למה שכתבת לי:

האחת היא שיהיה נכון יותר עבורך שהסטנדרט שלך בגברים יעמוד בפני עצמו ולא יתבסס על בחור כזה או אחר. אני חושש שכל בחור שאת פוגשת עובר השוואה לאותו בחור שמהווה סטנדרט וצריך להתמודד בתחרות אבודה מראש, עליה הוא לא יודע כמובן. ואילו את צמצת את כל הקריטריונים שלך לאופן בו הם מופיעים אצל בחור אחד והגדרת אותם כערכים מוחלטים, מבלי לקחת בחשבון שכל אדם שונה מרעהו (זה נכון גם לגבי בחורים), ושקריטריון לקשר עם בחור צריך להיות בטווח מסויים כחלק מסקלה או ציר. השניה היא שכנראה נכון לומר שהוא אינו משחק בה ושהוא כן איתך. אלא, שאני סבור הבחור מודע לרגשותיך כלפיו ולרווח שיוצא לו מזה, והאמת היא שמאוד נוח לו עם זה. וא מאוד נהנה. לכן, הוא לא טורח לעצור אותך מלהמשיך או מבהיר לך מה רגשותיו באופן חד משמעי. הוא כן איתך ומסביר לך מה לא ייצא, אבל הוא נותן לך להמשיך בשלך, במודע ולא מתוך מצוקה. זאת בעיניי לא הוגנות. אם הוא יודע מהן רגשותיך ויודע שאת רוצה קשר איתו ושזה מה שמונע ממך לנסות כמו שצריך קשר עם בחורים אחרים (וזה מונע), ואם הוא יודע שהוא לא מעונין (וכפי שזה נראה הוא לא מעוניין. הרי, אם הוא היה מעוניין, הוא כבר היה עושה משהו בשלוש השנים שעברו. ואין כאן ום מקום לשום תירוץ), אז הוא צריך לומר לך את זה ולשחרר אותך לדרכך. אחרת, הוא לא הוגן.

Svetik In Love

New member
אני חושבת

שאת צריכה לספר לו. כי אתה צריכה להיות כנה איתו, במיוחד אם הרגשות האלה קיימים בתוכך כבר 3 שנים. ועוד משהו שאגיד לך... נראה לי שהוא יודע ומודע לרגשות שלך - אבל זאת רק הרגשה שליי... =) בכל אופן גם לו מגיע לדעת את האמת. אני לא יודעת מה בדיוק להגיד לך... הוא נוסע לחול לתאריך לא מוגדר? או לזמן מסוים? אני חושבת שהגיע הזמן שתדעי מה קורה עם הקשר הלא מוגדר הזה- או שתמשיכי להשלות את עצמך כי המצב כל כך לא ברור... בכל מקרה המון המון בהצלחה =)

100 איריס

New member
דעתי, כי אני כבר למודת נסיון בחיים

כדאי להגיד, אבל בלי ציפיות! היתה לי הרגשה שהוא אולי טוב לב כפי שציינת, אבל מאד אנוכי, או לא בוגר דיו... כשאנחנו אוהבים מישהו, הוא מרגיש ויודע את זה גם בלי מילים מיותרות. ואת, היית עבורו מקום בטוח, מפלט מחברות אחרי שהוא נפרד מהן, מקום להיות בו ולהנות בין הנסיעות לחו"ל.. משהו מרגיש לי שהנוחות שלו היתה חשובה מרגשותיך. אנא , קחי בקלות את דברי,כי הלוואי ואני טועה, אבל תבחני עוד כיוונים של הקשר הזה. בהצלחה.

danieal rocks

New member
תגובה לשתיכן ../images/Emo13.gif

אני אכן מודעת לעובדה שאני צריכה להגיד את זה אך ורק אם אין לי צפיות להמשך ואני באמת מאמינה שאני יכולה להתחיל שיחה כזו מנקודה של פורקן שלי ולא של ציפיה לסיפור רומנטי מהאגדות... אני מבינה לחלוטין את הסיבה לחשיבה שהוא משתמש בי בתור "מילוי" לזמנים בהם הוא לבד, אבל אני לחלוטין לא מרגישה ככה. יכול להיות באמת, שבנוסף להיותו אדם טוב, הוא לא בוגר מספיק, ואת זה אני לא מבינה רק מההתנהגות שלו כלפי, אלא מהדרך בה הוא חי... ואחת ההשלכות לכך היא הקשר שלנו. אתם יותר ויותר מחזקים את ההרגשה שלי שרק טוב יכול לצאת מלהיות גלויה איתו- בין אם בשביל סגירת מעגל עבורי- שעד לפני זמן מה לא הבנתי שהוא בכלל נשאר פתוח אצלי, ובין אם בשביל... הפתעה כלשהי. אין לדעת, אני מניחה... תודה לשתיכן

Svetik In Love

New member
אין בעד מה

לא משנה מה כולם יגידו תמיד תעשי את מה שאת חושבת בליבך =)) מקווה שיהיה לך רק טוב.

זכוכיות

New member
מה אני הייתי עושה? מספרת כבר מזמן

זו לא המלצה, אני פשוט כזאת, איך הצלחת להתאפק 3 שנים? בכל אופן, דברים כאלה מרגישים. כלומר, הידיד שלך, כנראה שיש לו מושג או שניים לגבי הידידות שלך... אם את בוחרת לספר תעשי את זה בלי ציפיות בכלל, אחרת יהיה לך מאוד קל ליפול אחרי תגובה שלא תהיה לטעמך. וכמובן- בהצלחה.

danieal rocks

New member
לא הרגשתי שהתאפקתי 3 שנים...

גם אני לא אחת שיכולה לשמור כזה דבר לעצמה מטיבעו של האופי שלי... אבל אחרי שזה נגמר בפעם הקודמת לא היה לי מושג שמשהו ממה שהיה לנו יוצת מחדש ואולי אפילו בצורה יותר חזקה ולכן הפכתי אותו לידיד שלי- זה באמת מה שהוא היה עבורי. עכשיו- כשהתקרבנו שוב העבר נראה פתאום כמשהו שאף פעם לא ממש נגמר, אלא רגש שהיה לי שסתם ניסיתי "להרדים". תודה לך

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
לדעתי....

הוא יודע שאת אוהבת אותו אבל הוא רוצה לנסוע והוא יסע. הדבר היחיד שאת יכולה לעשות זה להמשיך לשמור איתו על קשר וכשדחף הנדודים יפחת אצלו, אז לנסות לבנות איתו מערכת יחסים. כמובן שבינתיים תחפשי גם את מערכת יחסים אחרת.

danieal rocks

New member
זה בדיוק מה שמפחיד אותי...

שאני אקווה שהוא יחזור וישנה את דעתו לגבי- ושאני אתפתה לחכות. אני מאוד רוצה להיות איתו אבל אם הוא לא איתי- אבוי לי אם אני אתקע בגלל זה מי יודע לכמה זמן ואחכה למשהו שבטח לא יקרה... זו עוד סיבה להוריד את זה מהלב ולקבל ממנו תשובה כנה, אני חושבת...

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
אז מצויין....

תלכי אליו ותגידי לו- איקס, אני אוהבת אותך אבל יש לי בעיה עם זה שאתה כל הזמן נוסע לחו"ל ומשאיר אותי כאן לבד-ותעדכני אותנו מה קרה.

למעלה