דילמה

דילמה../images/Emo96.gif

ערב טוב ושבוע טוב ליושבי הפורום.... רוצה לשתף ואולי להחליף דיעות בנוגע להתלבטות שיש לי בחיי. אני חיה מזה כשנה מחוץ לבית עקב גירושין רוויי מלודרמות (עתידה לקבל את הגט בעוד כחודש). לפני כחצי שנה הכרתי אדם מקסים בן גילי. מלכתחילה, מראהו החיצוני והעובדה שהוא עדיין חי בחלק מהזמן בבית (הוא בהליכים כבר זמן רב) לא אפשרו לי לחשוב עליו כמישהו לבנות עימו מערכת יחסים שהיא מעבר לידידות. בארבעת החודשים הראשונים להכרותינו, גיליתי אדם מקסים שתמך, עודד והצחיק אותי והיה בשבילי בכל עת שהרגשתי "על הפנים". אפשרתי לו ללון בביתי לא פעם ביחד באותה המיטה כיוון שהרגשתי מאוד נוח בחברתו. הבהרתי לו כי אין לי בו עניין מעבר לידידות מופלאה של תמיכה והערכה הדדית. הוא הבין אותי ולא דרש ממני דבר מעבר למה שהייתי מוכנה לתת לו. לפני כחודשיים שוב עברתי דירה, והוא התייצב שם בשבילי ועזר לי לארוז ולהוביל, לתקן מה שנדרש תיקון בדירה החדשה, ואף הגדיל לעשות ורכש עבורי כיריים מאוד יקרים בלי שביקשתי זאת ממנו. בזמן זה של המעבר לדירה החדשה, שהינו הרבה זה בחברת זו והרגשתי לפתע שאני חשה כלפיו רגשות עמוקים יותר ממה שהיה קודם. ובאמת, באחד הימים אח"כ הוא התוודה בפניי כי הוא חש שהוא אוהב אותי וכי הפכתי מאוד יקרה לו. אני מצידי, לא נחשפתי ברגשותי ואמרתי לו כי כל עוד הוא עדיין חי בבית בחלק מהזמן, אין ולא יהיה ביננו שום ביטוי אינטימי לקשר, ושאני מקווה שנוכל להמשיך בידידות. ואז, זה קרה.......ערב אחד הוא בא והיה לנו כ"כ נחמד יחד ופתאום כל האיסורים והלאווים נעלמו כלא היו. היינו במצב אינטימי וההתחברות הזו, למרות שהייתה לי מוזרה, הייתה חוויה מקסימה ומענגת. כך המשכנו כשבוע, ואז הוא שוב נסע לראות את ילדיו וכמה ימים לא ראיתי אותו. ההרגשה הזו של לא להיות איתו כמה ימים לאחר האינטימיות שחווינו עשתה לי לא טוב. כשחזר, אמרתי לו כי איננו יכולים להמשיך קשר אינטימי, שזה לא מרגיש לי נכון. הוא מצידו אמר כי הוא עתיד לסיים את ההליכים בעוד כשלושה חודשים ושאנסה להתאזר בסבלנות כי הוא יודע שהוא מעוניין למסד ביננו את הקשר בהמשך. אני מצידי אמרתי כי עד שהוא לא יעזוב את הבית (עם או בלי הגט) כל קשר שנוכל לקיים הוא קשר של ידידות בלבד, וכי אני עדיין משאירה לעצמי את האופציות פתוחות להכיר גברים אחרים. היה לו קשה לקבל את הדברים, אולם כיוון שאינו מוכן לוותר על הידידות ביננו, הוא יכבד את רצוני. ובינתיים מאז, בכל פעם שאנו נפגשים, הוא מנסה בכל פעם לגעת בי ולנסות לגרור אותי לאינטימיות. אני דוחה ודוחה אותו, והוא לא מתייאש. עד שנאלצתי לומר לו שאם לא יוכל לגבור על תשוקתו אלי, נאלץ להמעיט להפגש עד שיוכל לשהות בחברתי כידיד. מצד אחד אני עצמי מאוד רוצה בחברתו ונהנית מתשומת הלב שהוא מעניק לי ומהאהבה שהוא מרעיף עלי ולא שלימה עם זה שאני מרחיקה אותו מעליי..... ומצד שני, ממש לא מרגיש לי נוח שהוא עדיין גר ב"צימר" בבית ושלעיתים הוא נעדר מספר ימים. מה דעתכם? שתהיה שנה מאושרת עמית

הסיפור שלך

מזכיר לי את הרעיון של האחות הרחמניה, זו שמתאהבת בחולה שלה. הרגשות שלך כלפיו, יותר רציונליים מאמוציונליים (ומאד רחוקים מלהיות מיניים), ובאים לידי ביטוי בגלל המצב בו הוא נמצא. אילולא זה, לא היית נמשכת אליו ומביעה רגשות כמו אימהיים: דאגה רוחנית ודאגה פיזית (מלינה אותו במיטתך), רחמנות, עזרה וכד'. השלב המיני מתבקש. בכל זאת, גבר ואישה בגיל מתקדם, שניהם אינה במחויבות רשמית (עזבי את זה שהוא עדיין נשוי), והקרבה הפיזית והבין אישית רק מעודדת מצב שכזה. את שואלת את דעתנו אבל התשובה היא בין שורותיך. אני אומרת: המשיכי הלאה, והתמקדי במערכת יחסים בריאה יותר שתטרף את חושייך, תשאב אותך לתוכה בלי הרבה הגיון, מחשבות שניות, ותהווה לך גם גירוי אינטלקטואלי (מה שלא קיים כנראה כלל כרגע בינך לבין הגבר הזה). התאהבות כמו שהתאהבות צריכה להיות. כאילו עיוורת, ולא קשר מיני שבא מתוך ידידות שבאה מתוך מתן עזרה. עשית נכון שהבהרת לו את עמדתך.

טלצ

New member
../images/Emo127.gif מצדיעה לך ......

כל הכבוד שאת עומדת על שלך ההתלבטות אכן קשה אבל כל הכבוד שאת עומדת על דעתך. אני חושבת שאת פועלת נכון ועומדת חזקה על דעתך. אני חושבת שבבוא העת הוא ילמד להעריך (אם הוא אדם ריאלי) את החלטתך ודעתך

סחטיין!!!!

יפה שאת עומדת על שלך. אם הוא היה רוצה לעזוב את הבית, הוא היה עושה את זה.
תמשיכי כך!

s h o o s h a

New member
חיי את חייך

איש לא יוכל לומר לך כיצד לחיות ואם החלטותייך נכונות או שגויות. זו הדרך בה בחרת והבחירה הזו היא הנכונה לך, אז כמו שאומרים בתורכית: Go For It עשי את מה שטוב לך. ורק ימים יגידו. בהצלחה

עמית

ברגע שהגעתם לחלק האינטימי כל מה שהיהנמחקאי אפשר להחזיר את הגלגל לאחור איבדתם את ה"ידידות" היפה שהייתה לכם זאת כבר לא תהיה אותה "ידידות" לעולם ועוד דבר ! אדם שחי בביתו עדיין הוא נשוי לכל דבר לא פרוד לא גרוש ולא כל חיה אחרת זה שלא מרגיש לך נח זה בגלל שלאיש מאוד נח להגיע ל"צימר" כמו שאת קוראת לזה מכאן........... בידייך בלבד ההחלטה לאן את לוקחת את זה שיהיה לך המשך חיים טובים הזאב

adam33

New member
אז מה יש לנו?

אישה נשואה גבר נשוי שניהם בסופו של דבר נמשכים אחד לשני כל אחד מסיבותיו הוא היא עוצרת בעצמה כי היא רוצה קשר מחייב ארוך ויציב הוא רוצה כעת לקבל את הכל היא עדיין לא יודעת זאת ורואה אותו רק בתור " ידיד" אז לפי דעתי את זו שצריכה לעשות את חשבון הנפש שלך האם את רוצה בו כמאהב כעת לאחר שאת יודעת שהוא השיל מעצמו את כל החיצוניות? זה כבר לא עניין של יופי זה לא עניין של יופי ואף לא עניין של סקס זה את והוא כעת..! ולגבי העתיד? הוא אומר שהוא יתגרש ע ו ד ש ל ו ש ה ח ו ד ש י םן להאמין או לא לאמין תחליטי! כי לחזור אחורה לידידות הוא כבר לא ירצה במיוחד לאחר ש... ככה זה החיים...

בוקר טוב../images/Emo42.gif

תודה לכולכם על התגובות!! כתבתם כי ידידות לעולם לא יכולה להיות אותה ידידות לאחר שמגיעים לאינטימיות.......זה מובן לי, וזו בדיוק הדילמה שעליה דיברתי. כי יש ביננו חברות נהדרת שמאוד יהיה לי קשה לוותר עליה. הוא עזר ועוזר לי מקבל אותי כמו שאני, מעודד ותומך ללא הרף..... אלו הם "מצרכים" קשים להשגה בימים אלו מאנשים. אני רואה כמה קשה לו עם ההחלטה שקיבלתי, ולמרות שאמר כי הוא מקבל את זה שנחזור להיות ידידים כמקודם, יש בי את הידיעה כי אין חזרה אחורה. חשבתי על זה שאני טיפוס שרוב חייו היה מאוד בשליטה על מה שקורה לו בחיים,ושלפעמים צריך פשוט לזרום ולא לשים לעצמי מכשולים ועכבות בדרך......ולעזאזאל- מה שיהיה יהיה! אז כן....אז לא הוא ולא אני איננו גרושים מבחינה "מסמכתית" אך מבחינה רגשית שנינו מרגישים מאוד גרושים ופנויים להיות ראויים לתת ולקבל אהבה. העכבה היחידה העומדת בדרכי לממש איתו את המשך הקשר האינטימי הוא עצם זה שהוא לא משכיר דירה משלו ועוזב את הבית- שזה דבר שיקרה ממילא בעוד חודשים ספורים. אז באמת תגידו, האם אדם הוא גרוש רק כאשר יש בידיו את המסמך הזה שקוראים לו גט שמאשר שהוא גרוש? או שלהיות גרוש זה בעצם עניין של הרגשה נפשית? אני למשל גרה מחוץ לבית כבר כשנה ומרגישה גרושה לכל דבר למרות שאין לי עדיין את הגט! שיהיה שבוע טוב עמית

למעלה