דילמה

Lir האחת

New member
דילמה../images/Emo88.gif

אני לומדת עבודה סוציאלית תואר שני. במסגרת קורס 'יסודות ריאיון', התבקשנו לצלם בזוגות קטע וידיאו שבו כל אחד הוא פעם מטפל ופעם מטופל. בקטע הוידיאו כל אחד חושף בפני השני בעיה אישית כלשהי. את הקלטות מביאים לכיתה ומנתחים. אם הייתם מתבקשים במסגרת הלימודים לעשות תרגיל שכזה, האם הייתם מביאים בעיה אמיתית שלכם, או שהייתם משחקים תפקיד? האם היו לכם עבודות/תרגילים שהייתה לכם בעיה אישית לעשות אותם? במקרה הזה, מדובר בחשיפה אישית מול חברי הכיתה. האם מישהו היה במצב שהתקשה לעשות תרגיל כלשהו או משימה בכיתה שהיה מעדיף להימנע מלעשות? שתפו

יוקאס

New member
לדעתי...

זאת באמת דילמה רצינית! לדעתי אם מכולם ביקשו להביא דילמה אישית אז אפילו אם תפברקו בעיה אישית (זאת אומרת שמה שתספרו לא יהיה באמת) אז בכל מקרה יחשבו עליכם שזה אמיתי. ככה שבין אם היית מביאה בעיה אישית או שתשחקי אותה, בכל מקרה יחשבו שזאת בעיה אישית (אני מניחה שלא תספרי מראש שמדובר בבעיה אישית אחרת זה יהרוס את התרגיל? או שאני טועה?). עכשיו, אני לא הייתי מספרת דברים אישיים מדי (כבר היה לי קורס כזה) אבל הבעיה היא שכל דבר הכי קטן שתספרו עליו יכול בקלות להפוך לבעיה אישית מדי. אין לי כל כך החלטה ממשית, אז תהיה לי בעיה לעזור לך להחליט. אבל ניסיתי. אגב, את יכולה להעלות את הדילמה הנוכחית שלך כדילמה אישית לצורך התרגיל. רעיון טוב או לא?

Lir האחת

New member
זה רעיון

מישהי כבר עשתה את זה...דיברה על הבעיה האישית שלה להיחשף בפני אנשים שאין לה קירבה עימם. קצת בעייתי יהיה לעשות על הנושא הזה שוב..אבל זה באמת רעיון לא רע.

זו שאלה טובה...

נשמע לי קצת כמו קשר משפחתי..
בכל מקרה, אצלי בלימודים (שהם לא דוגנה לכלום..אבל בכ"ז..) הרבה סטודנטים, ובינהם אני, מביאים הרבה פעמים לכיתה עבודות אישיות/חושפניות וכן, גם מספרים ומעלים דברים אישיים. היה לנו כזה קורס שנה שעברה, משהו הזוי לחלוטין, אנשים כל הזמן בכו, והתוודו על כל מיני דברים מזעזעים. (קצת כמו בלימודי משחק, שם יש להם כל מיני סדנאות שכאלו.) כמו שהיו סטודנטים שלא התחברו לתרגיל, ולא התוודו או סיפרו דברים, שפכו את ליבם וקירבם..סבבה.זכותם. בכל מקרה, הנקודה שלי היא, שאני, באופן אישי , היתי עושה את זה...( אבל שוב, אני לא דוגמה לכלום.). אני דווקא חושבת שחשיפה אישית זה טוב. בין אם זה להתודות על X או Y ובין אם זה למרוח על עצמך צבע אקריליק לבן, או בין אם זה להציג את היצירה האחרונה שלך: "תחת על זירוקס". בהצלחה ילדה!

Lir האחת

New member
הייתי עושה את זה?

מביאה בעיה אישית שלך דרך יצירה ומעלה את זה בפני הכיתה? אני חושבת כמוך, שחשיפה אישית זה דבר טוב, אבל השאלה איפה, עם מי. אני יכולה לחשוף את עצמי אחד על אחד, אם מדברים על טיפול אז בכלל, אין ספר שלחשיפה אישית יש ערך מאוד חזק. אבל בפני הכיתה שלי...לא יודעת. אלו אנשים שאני לומדת איתם פעם בשבוע, אני קרובה רק לשניים - עם כל השאר יש לי שלום שלום. זה מרגיש לי קצת כמו לספק חטטנות כזאת, את מבינה למה אני מתכוונת?

יוקאס

New member
אם זה רק פעם בשבוע

זה יכול להיות טוב כי אז לא נוצר נטל כל כך חזק עם האנשים. מצד שני זה באמת קשה לספר דבר די אישי לאנשים שהם זרים בסך הכל ואחרי הכל. אני הייתי משחקת תפקיד...

Dizen

New member
המממם

מאחר וברוך השם יש מספיק בעיות* (
) אני מניחה שהייתי בוחרת בעיה אישית אמיתית, אבל לא מאד. כזאת שגם ככה לא היה לי אכפת לשתף אם זה היה רלוונטי/עולה בשיחה בטעות... ואם זה לא מספיק "בעייתי" בשביל הקורס, אפשר להקצין קצת וכן לשחק איזשהו תפקיד. בכל מקרה לא נראה לי שהייתי בונה סיפור מאפס, נשמע לי יותר מדי עבודה. ובקשר לשאלה האחרונה - עד שהגעתי לצבא היה לי פחד קהל... אז כל תרגיל בפני הכתה היווה בעיה.

Lir האחת

New member
גם לי היה קשה

ועדיין, אם כי פחות, להציג בפני קהל אנשים. השנה נדרשנו הרבה לדבר על עצמנו, להציג נושאים שונים בפני החברים לכיתה. כך שיצא לי לתרגל את העניין. מהבחינה הזאת אני מרוצה, כי זה משהו שאני כן מעוניינת לעבוד עליו. לא רוצה להיות יותר מהשקטים של הקבוצה
זה דורש המון עבודה עצמית, אבל זה בהחלט אפשרי להתגבר על זה.

RVD18

New member
לא יודע מה הייתי עושה

מתאר לעצמי שהיה קשה לי לספר על בעיה אישית. יש לי גם פחד במה. מצד שני, אם את רואה אותם פעם בשבוע ולא בקשר עם הרוב...אולי זה לא כזה ביג דיל. את יכולה לספר על משהו לא ממש רציני. כלומר, משהו שאם אנשים ידעו זה לא ייראה להם חריג כ"כ ואז לא יהיו אי נעימויות.

Lir האחת

New member
ממ

זה לא עניין של פחד במה, זה מצולם בוידיאו בחדר עם עוד מישהי שהיא בתפקיד המטפלת. במקרה זו מישהי שאני גם יחסית קרובה אליה, אין לי בעיה להיחשף בפניה, יש לי בעיה יותר להציג את זה בפני הכיתה
אני אנסה לחשוב על בעיה אישית, או אולי יותר בכיוון של דילמה או קונפליקט...משהו לא חושפני ואישי מידי.

למעלה