דילמה..

עומר ד

New member
דילמה..../images/Emo53.gif

שלום לכולם, הסיפור ארוך-אני אציג בקצרה. יש לי בקיץ כשלושה חודשי חופש בהם(יולי-אוקטובר) אני מתכנן את הנסיעה לאפריקה. יש לי שתי אופציות: 1) לנסוע כדי לעבוד/ללמוד תוך כדי עשייה (בהתנדבות) , לבי"ח כפרי באוגנדה, בעיירה KASESE למי שמכיר - קרוב מאוד למשולש הגבולות אוגנדה-רואנדה-קונגו. (זה במסגרת אלקטיב, כזה של סטוד' לרפואה.) או 2) לנסוע לתרמל באפריקה. היעדים המעניינים אותי הם אוגנדה, רואנדה, טנזניה, מאלאווי, זמביה ואני פתוח להצעות באזורים הללו. באפשרות ה(1) אני משלם רק על טיסה, אני מקבל מגורי סגל בבי"ח, ומשלמם משהו כמו 5 דולר ליום על אוכל-ניקיון-...-הכל בקיצור. המקום ב-KASESE קרוב לרוונזורי למי שמכיר (אי יודע שסלע ביקר שם). בסופ"שים אני יכול לטייל, וגם לקחת גיחות מהאיזור למקומות טיפה יותר רחוקים (יש מעין רכב). מה שמעניין אותי ואני לא ידוע לגבי האיזור, ואפריקה בכלל - עד כמה קשר אישי עם מקומיים/בעיירה אחת יכול לתת לך את האפשרות לראות תופעות נדירות כתייר. כלומר , אם אני מגיע כמטייל בלבד, אני עובר באיזור עושה טרק, וממשיך. בשהות ממושכת האם יש אפשרות לעשות כל מיני טיולים מיוחדים, במחירים יותר נמוכים או לצאת סתם עם אנשי השמורות לכל מיני הרפתקאות מיוחדות(שמעתי על טיולים שבהם מפלסים במצ'טה את הדרך - כמובן עם מדריך). אם הנישה הזו לא כל כך קיימת אז הרי שאחרי כמס' שבועות באיזור אני אמצה אותו, ופרט לעבודה הרפואית (שהיא מענינת ביותר, אך כרגע פחות רלבנטי לשאלתי), אני ארגיש שאני נמצא ב"חור" ומפסיד את כל החוויות של המדינות השכנות. אופציה נוספת היא לשהות שם כ6 שבועות, ואז - יש לי עוד 6 שבועות לטייל בשאר אוגנדה, רואנדה, וטנזניה.(כמו כן האם מישהו מכיר את התחבורה מאוגנדה לטנזניה). האם 6 שבועות ראליים בכלל? אופציה (2) היא לטייל ככל תרמילאי, באוגנדה-רואנדה-טנזניה-זמביה-מאלאווי וכו' (טרקים לרוב+סאפארי רציני בטנזניה). שאלתי - כמה עמוק אפשר לחוות את החוויה של אפריקה באופן זה בשונה משהות במקום אחד, כאשר החשש העיקרי שלי הוא משהות במקומות מתויירים, ולראות "עדר" תיירים במקום אחד צובאים על חיה מסכנה, בין אם ביער-גשם או בסאפארי. טיול זה גם יקר הרבה יותר. אך כמובן שכאן אני אדון לעצמי ויכול לטייל משך כל שלושת החודשים (אני רק, כפי שציינתי,לא רוצה להפסיד את החוויה שמספקת אפריקה ולהיות אורח לרגע.). שאלה שלישית ופחות קשורה - מי מכם טייל ביערות גשם (באפריקה או בכלל) ויכול לפרט האם דרוש: א) ציוד מיוחד מעבר לטרקים שמותאמים למקומות גשומים ב) האם ממצים את החוויה די מהר, או שיער אחד שונה ממשנהו ובכ"א ניתן להסתובב מספר ימים ולהנות מאופי אחר. ג) הבטיחות בטיול וביחס ישיר- הכסף שהוא עולה באפריקה ( סדר גודל של כמה $ ליום?) ד) כמה באמת נכנסים לשטח יער-הגשם, וכמה ממנו זה יותר בכיוון תיירותי (ומכחינתי מאכזב). ה) לגבי הסאפארי, האם בהכרות עמוקה עם מדריכים/אופציה אחרת יש אפשרות לעשות טיולי שטח לא ברכב, ולא במחירים של מאות דולרים כמו שראיתי באינטרנט - כלומר, אולי מציעים את זה כאן במחירים יקרים, אבל שם בהכרות אישית/משהו אחר יש אפשרויות לסדר טיול זול בהרבה ויותר שטח. כמה אני צריך לצפות להוציא (כספית) בטיול של 12 שבועות, שכולל ספארי בזמביה וטנזניה (אגב כיצד זה ספארי על הזמבזי למי שהיה/שמע), כמה זמן לוקח לספארי למצות את עצמו וכמה משתנה ממקום למקום, וכן טיול יותר באיזור טרופי והררי באוגנדה ורואנדה עם כניסה לשמורות (ואולי בלי 300$ על הגורילות..) תודה מראש ואם הגעתם עד כאן כל הכבוד.. עומר

sela v

New member
אני הייתי הולך על ההתנדבות

לא בטוח שתוכל לעשות את זה שוב, ולראות את אפריקה תמיד תוכל לחזור בשנה הבאה. לגבי כמה זה יכול לעזור? קשה לדעת. האפריקאי הממוצע לא מטייל, ולרובם אין אוטו, אבל אולי למישהו שעובד בבית חולים כן יודע יותר? אם לא בטח לא תהיה הלבן היחידי שם, ושאר המתנדבים יוכלו לתת לך עצות או שתוכל לטייל איתם, בד"כ שנמצאים במקום אחד יותר זמן, זה מוזיל, להזיק זה לא יכול. לגבי יערות הגשם, זה לא שנכנסים סתם ככה ומטיילים, רק תכנס ליער כזה 100 מטר, ולא תדע איפה אתה. אני עשיתי את זה בסיור, זה לא נראה כזה תיירותי לטעמי, ולא ממש הרבה מגיעים לשם. לגבי תקציב לטיול רגיל, זה בין 500-1000 דולר לחודש, לפחות ככה זה היה לפני כמה שנים.

עומר ד

New member
הי סלע

הקטע עם ההתנדבות והטיול הוא שאני בסטואציה שזה בהחלט יכול להיות ההזדמנות היחידה שלי לתרמל באופן רציני ב3-4 השנם הקרובותת. כרופא (ולא כסטודנט) אני מניח שיש אופציות התנדבות גם בעתיד. אבל תודה על דבריך בכ"ז אני אשקול שוב.. עומר

annandi

New member
אתה בטח צודק

ונראה לי שהכי נכון יהיה פשוט ללכת על מה שהלב הכי רוצה... בכל מקרה, התנדבות כזו, שבאמת רק מי שלומד אחד ממקצועות הרפואה יכול לעשות, נראה לי דבר מדהים. האפשרות לתת במקום בו צריכים את הידע שלך, יכול לתרום גם לך בצורה שאתה לא מדמיין. הלוואי ולי היו הקישורים לעזור כך במקום בו העזרה היא כל כך חשובה.

למעלה