דילמה

דילמה ../images/Emo4.gif

רציתי להתייעץ אתכם בבעייה שמטרידה אותי בשבוע האחרון. בשבוע הבא יש לי הזדמנות לרדת לאילת לחמישה ימים. קיבלתי סויטה בקלאב הוטל וזה לא עולה לי שקל אחד הכל FREE OF CHARGE . עכשיו ,מצד אחד אני מאוד אבל מאוד צריך את החופשה הזאת,עברתי תקופה לא קלה בחודשים האחרונים , פיזית, נפשית וכלכלית , ואני חייב להתאוורר קצת ולנקות את הראש. מצד שני, יש לי ים עבודה על הראש. ולשם ההבהרה - אני עצמאי, לא שכיר. אני לא יכול פשוט לקחת חופש מהעבודה והמשכורת עדיין תדפוק. אני יכול אמנם לקבוע לעצמי את לוחות הזמנים שלי , ולקבוע מתי אעבוד ומתי לא , אבל הכל יוצא מכיסי בסופו של דבר. כך שעבודה שלא אספיק לסיים עד סוף החודש לא אוכל לגבות כסף בעבורה החודש אלא רק בחודש הבא (ואני בהחלט צריך את הכסף, גם בגלל שחזרתי רק לפני חודש וחצי לעבוד אחרי 4 חודשים שלא עבדתי וגם בגלל שבחודש הבא צפויה כמות העבודה לרדת דרסטית בגלל החגים). אז מה עושים? לוקחים חופשה חיונית (ובחינם) או ממשיכים לטחון עבודה בתקווה להרוויח עוד שניים וחצי גרוש? מה אתם אומרים? עצות יתקבלו בברכה. תודה.

adidas^

New member
רגע...

א. לדעתי אפשר לדחות את החופשות האלה, כך שמקסימום- תיסע בחודש הבא, לא? ב. חופשה טובה יכולה להיות גם חופשה של יומיים- שלושה. אולי אם תיסע רק לחלק מהימים תוכל להספיק את העבודה? ג. תעשה שיקול כלכלי- תבדוק כמה תעלה החופשה הזאת אם היית צריך לשלם עליה, ולעומת זאת- כמה תרוויח אם תישאר בבית (או במשרד) ותעבוד. זה נורא נחמד להגיד- יאללה, תזרוק הכל וטוס לחופש (וזה כמעט מה שגם אני עשיתי), אבל לפעמים יש התחייבויות שצריך לעמוד בהן
.

D o r o t h y

New member
אני הייתי לוקחת ת החופשה.

מהניסיון שלי, כשמגיעים למצב ש"ממש זקוקים לחופשה" - זה כבר כמעט מאוחר מדי. אני יכולה להציע לך לנסות לדחוס עבודה ככל שתוכל לתוך השבוע הזה, בידיעה שבשבוע הבא לא תהיה כאן. בנוסף, הבטח לעצמך שבשבוע שאחרי, תעבוד כדי לצמצם פערים. עוד משהו - אם יש לך אפשרות לעבוד שלא מהמשרד (או מה שזה לא יהיה) אולי תיקח קצת עבודה איתך, ותחליט שאתה מקדיש לזה נגיד שעתיים ביום - אמנם זו לא חופשה אולטימטיבית כך, ולא ממש ניקוי ראש, אבל לדעתי זה עדיף מלא לנסוע בכלל. חופשה היא דבר חשוב מאד ואדם שלא לוקח חופשה בדרך כלל עובד הרבה פחות ביעילות. בחברה שלנו אם עובד לא לוקח חופשה, הוא מאבד את הימים המגיעים לו (אי אפשר לצבור), כך שמנסים כמעט להכריח אותנו לקחת חופשות. יאללה חיים רק פעם אחת. סע ותהנה.

Anna Karenina

New member
תסע, תנוח, תנצל את החופשה...

מגיע לך. אף אחד לא צריך לקרוס מעומס עבודה. זה לא בריא, זה מוסיף לחצים, וכל אחד זקוק לרענון. אני במקומך, היית נוסעת לכל חמשת הימים. אם כבר חופשה, אז עד הסוף! אבל זו כבר כמובן החלטה שלך. סע, תהנה, תחזור בכוחות מחודשים, וכך גם יהיה לך כוח לעבוד, וסביר להניח שהתוצאות גם יהיו אפקטיביות הרבה יותר, לאחר מנוחה. נסיעה טובה!

אטיוד5

Active member
נניח שתיסע ...

וכל השבוע יאכלו אותך יסורי מצפון על מה שהשארת מאחור. איזה מין כיף זה? אם אתה יכול לדחות ועדיין לקבל בחינם - הכי טוב. אם לא - סע וקח איתך קצת עבודה אם זה אפשרי, או קצר את החופשה הזאת. ממילא אילת משעממת פחד.

dana2909

New member
אם חופש אז עד הסוף

אם אתה מחליט לנסוע לחופש, אז עזוב את כל העבודה מאחור, ולך תנוח (נשמע לי שאתה זקוק לזה), ואם אתה מחליט לעבוד, אז תעבוד. שילוב של השניים לא שווה שום דבר, העבודה לא תהייה במיטבה, והחופש לא יהיה משהו גם. ועוד נקודה למחשבה, הפעם יש לך המון עבודה , פעם הבאה יהיה משהו אחר (אולי שוב עומס עבודה), כדי לקחת חופש צריך להגיד פוס! עוצרים הכל ונחים כמו שצריך. אחר כך הספק העבודה שלך יהיה פי 2 אם לא יותר מזה...

לפני תגובתי, הבהרה

מעולם לא הבנתי את "ניקוי הראש" בחופשה. לצורך ניקוי ראש אני מפנה כשעה כל יום לעיסוק מנקה ראש. לא דוחה למועד מאוחר ומקווה שניקוי ראש "מרוכז" בן חמישה ימים ישפיע כמו 30 ימים של ניקוי ראש "מדולל". לאחר ההבהרה, תגובה. מהסיבות שציינת בלבד לא הייתי יוצא לחופשה, אך כפי שהבהרתי - זהו פגם קל באופיי בלבד. יש סיבות בשלהן יש מקום וטעם לחופשה, אך בהתחשב בדבריך על מצבך - ייתכן ודווקא חזרה לשגרה תתן לך את המסגרת היציבה שתעזור לך להתמודד עם מהלך החודשים האחרונים. יש גם בריחה (אסקפיזם) מסויימת בהשקעת עצמך בעבודה וחוסר התענות ובחינה עצמית ממושכת שחוסר התעסוקה בחופשה מאפשר. מצד שלישי - אם נותנים לך, קח. חופשה בחינם? אל תבדוק שיניו של סוס ממולא טרויאנים (או שמא אגסים?)

למעלה