דילמה

תודה משתתפת ../images/Emo24.gif

בהתחלה הכאב היה חד ,, אני אשמה? בעלות לכאב רק להם?? (בעלי הזהיר אותי כשלא אהיה הם לא יכירו בך) ואחותו שלא דברה עימו ,היא כואבת , היא מאשימה? ביום הראשון שתפתי את ילדי בהתפרצות של הסבתא אלי, כשראיתי את תגובותם החריפה החלטי להתאפק ואמרתי " מכאב מדברים ,לא נתיחס" במשך החודש הראשון תמכתי בהוריו ,התקשרתי לאחותו , תמיד יצאתי בתחושה שאני אשמה ,רק הם כואבים , ולכן לאחר השלושים התקשרתי שאלתי לשלומם , אחותו בשיחה אמרה לי תתקשרי בכל זמן , ענתי לה חודש ימים התקשרתי יום יום , הטלפון עובד לשני הצדדים ...כואב אבל זו היתה שיחתינו האחרונה .. אני בחרתי בחיים ,, בחרתי להיות עם מי שעושה לי טוב , מילדי דורשת לדאוג לסבתא והסבא , להזמין ולבקר להסיע ולטפל , לחצו על התמונה

meshi4

New member
משתתפת....את צודקת בדברייך

ואגב המשפט:"לא מכניסה אנשים שמאוד מכאיבים לי" . זוכרת שבהתחלה ביקר בעלה של גיסתי [במשך כל השנים הוא עזר לנו בכל מיני תיקונים]הוא איש טוב ביסודו אבל קשה היה לו להבין את היגון והעצב ותמיד הטיף לשמוח ולצחוק.כמובן שבהתחלה כל חיוך היה מזוייף הלב בפנים הכל "דימם" וביקשתי שיעזוב אותי לנפשי ולדרך ההתמודדות שלי.לטעמי היה חסר טאקט כי נהג להיכנס לויכוחים מטופשים עם בנותיי ולי לא היה סבלנות וריכוז לשמוע את זה.אמרתי לו את זה ישירות וזה לא עזר.בסופו של דבר דאגתי להעביר את המסר למשפחה שאני מבקשת שלא יבוא פשוט אין לי סבלנות.זה עזר לתקופה קצרה ושוב הענין חזר על עצמו והפעם בתוספת שאלות: "נו...יש לך חבר? ..שאלות חטטניות מעצבנות כאלה עד שהחלטתי שאני עושה לזה סוף:בהזדמנות הראשונה שהיתה לי בנוכחות גיסה אחרת שהיתה אצלי אמרתי לו דברים בצורה חד משמעית שאיני ילדה קטנה ואיני מוכנה לשאלות הסקרניות האלה.לא מכובד בעיני.האיש נעלב...הפסיק לבקר .אחרי כמה חודשים נרגע והכל בסדר.מאז........אין שאלות חטטניות

דילמה ../images/Emo24.gif

פנו אלי במסרים אלמנות צעירות , עם בעיות בקשר המשפחתי עם משפחת הנפטר , וגם אצלי יש בעיות לא מעטות ,,, כיצד אתם מתמודדים עם האחים והאחיות?ההורים של בן הזוג שאיננו ? האם יש בעיות של ירושה? לאחרונה נחשפתי לספורים מזעזעים ולכן רוצה לשמוע אותכם , ונסיונכם ..
טלי .

meshi4

New member
אולי הבעיה

גדולה יותר אצל אלמנות צעירות שעדיין המשפחה של הצד השני לא רואה בהם חלק בלתי נפרד מהמשפחה.ואז יש תביעות ירושה גם מצידם. יכולה לשתף שהיחסים שלי עם משפחת בעלי תמיד היו מצוינים.בזמן מחלתו המצב הכלכלי הדרדר .הם מימנו עוזרת שתקל עלי בעומס [בגלל השהות בבתי חולים]הערכתי את זה מאוד מאוד.גם מימון השבעה והחודש.התמיכה והעידוד אחרי שהוא נפטר התבטאו בביקורים של הגיסות.שיחות טלפוניות רציפות בחודשים הראשונים [בעיקר בשבת]כשהרגשתי אבודה וחסרת אונים--עד היום מעריכה את התמיכה שקיבלתי.כמובן עידוד ותמיכה לצאת ולהכיר.בחגים ממשיכה כרגיל לחגוג איתם.כל הענין כספי לא ענין אותם . מבחינת ירושה--ילדיי חתמו לי ברצון. גם העורך דין המליץ שכך יהיה[אחרת לא יוכלו לקחת משכנתא] לפני שנה נמכר הבית של חמותי המנוחה .קיבלתי מכתב חלוקה והסכם בדיוק כמו שאר האחים שלו.ובלי שילדיי יאמרו משהו [אפילו לא ידעו מהענין]נתתי להם את חלקם למרות שחשבו שאשאיר לי לבטחון כלכלי.

דילמה חזקה,אך בכל בית הסיפור שונה

רק א אנשים שעברו דברים אחרים ממה שכותבים שיספר כך יצא שלא יכתבו כאן המון מסרים זהים. אני אישית התאלמנתי לצערי דיי מהר כך שמלבד האשמות בהתחלה(את מי יאשימו?)

5מוטי5

New member
הי

למה את קמה בשעות האלה בעצם אני יודע ושותקביי מההוא שעדין חושב עליך

משפחתו של אהובי

היתי המלכד המשלים והבונה במשפחתם .. טיפלתי בהוריו כמו באימי ..שהיתי ליד חמי בי"הח יום ולילה , קבלתי אותם תמיד ,, השלמתי לא פעם בינם אבינו ..ובין האחים .. כשהלך .. ישר חמתי תקפה אותי "מה עשית לו?" (לכי תספרי לה על מה שעשינו
שעה לפני שעזב הבית ) קבלתי מהם המון מבטי אשמה .. לא שופטת אותם ,רק פגועה המון לא אכפתיות לצער שלי ,יכלו לראות רק את כאבם, אחותו שהיתה הטובה בחברותיי ניתקה קשר!! (המצפון הציק לה?)..אני עוד התקשרתי בהתחלה .. אבל לא המשכתי .. את הילדים שולחת אליהם ,,\ גם להם קשה לבקר את סבתא וסבא ותמיד חוטפים על הראש למה לא באים יותר .. חמי הפליא לעשות כשבקש ממני את המפתחות לכי חלק מהבית שלהם, בנוסף בקש

המשך ..

חמי בקש מפתחות לבית כי חלק מהבית שלו . שלך מסר עם הבן שרוצה את הזהב של בעלי , ואמר לבני ,עכשו אתה יכול לגור בחדר השינה עם חברה .. לא מתיחסת .. לא שופטת אנשים בני שמונים . טלי ..

קדין

New member
כל כך מבינה

גם אני עברתי תקופה לא קלה חמותי מיד האשימה אותי את הרגת אותו רק את התנכלו לי כולם האחיםו והאחיות זה היה נורא חמותי היתה אשה רעה מאוד גם כאישי היה בחיים עשתה לנו את המוות אפילו לא יצאנו לירח דבש אחרי החתונה כי היא לא זזה מאיתנו ורצתה להצטרף לכל נסיעה שלנו אפילו את השבעה לא ישבתי איתם ישבתי לבד בבית הורי משפחה שכזו בעלי היה פרח בשדה של קוצים חודש אחרי כבר לא הייתי בקשר איתם פשוט נתקתי כל קשר לבד עליתי לביתו החדש של אישי ולבד ארגנתי את האזכרה ועד היום לבד אני כל כך מבינה אותך טלי אני לא יודעת בת כמה את אבל אני הייתי אז בחורה בת 23 לא יכולתי להתגונן מפניהם למזלי אחיי הוציאו אותי בזמן מהגהינום שלהם שיהיה רק טוב

אמן ואמן

קדין שאלה מסקרנות מאחר ואני מלווה עכשו אלמן צעיר עם ילד, ומשפחת הרעיה דורשת חלק בבית , האם גם ממך דרשו? האם קבלו?

קדין

New member
טלי

במקרה שלי לא היה בית כי הייתי נשואה רק שלושה חודשים ולא הספקנו לקנות אבל הם דרשו ממני את כל הדברים שלו אפילו את הבגדים ואני נתתי הכל היה לנו רכב ואני התעקשתי לא לתת להם המכונית עמדה בחצר של הוריי ואף אחד לא נסע בה לבסוף תרמתי אותה המכונית עמדה הרבה זמן בחצר הבית של הורי ולי אין רשיון כך שלא יכולתי להשתמש בה אבל בגלל ההתנהגות הנוראה של משפחת בעלי התעקשתי לא לתת להם בקשר לאלמן הצעיר קודם כל לפי חוק הכל מגיע לו וכמובן לילד אין להם שום זכות לבקש דבר ממנו לפי חוק הכל שלו מאחלת לו שתהייה לו שלווה ורגיעה

למעלה