דילמה של חברה/משפחה

• פותח הנושא pf26
  • פורסם בתאריך

pf26

New member
דילמה של חברה/משפחה

הנה סיפור, אמיתי מהחיים. חברה הכי-טובה-שלי-בעולם פגשה את גבר חלומותיה. מהשניה הראשונה העיניים נצצו ותוך 5 דקות היא ספרה לי שמבחינתה היא סיימה לחפש. אחרי 2 פגישות הבחור סיפר לה שהוא חולה במחלה כרונית שלא מקצרת את תוחלת החיים אבל בהחלט יכולה להתפתח לכיונים שיקשו על החיים. אחרי שיחה עם הרופא המטפל שהבטיח שהבחור במצב מצויין והמחלה "תחת שליטה" הגיע זמן ההתלבטות לגבי נישואין. היא התיעצה איתי. מה יכולתי להגיד לה? האהבה קורנת, הבחורה כבר לא צעירונת. זרמתי איתה. ועכשיו "התבשרנו" שמצבו מחמיר והוא יצא מאיזון תרופתי. הוא עלול למצוא את עצמו במצב פיזי גרוע מאד. אני מוצאת את עצמי קרועה. היא עם שני ילדים קטנים, צריכה לתמודד לבד עם בן זוג חולה ואני כועסת על עצמי על כך שלא עצרתי אותה מלהתחתן איתו.

pf26 יקרה, ואם היית מייעצת לה לא להתחתן איתו

היא היתה נשמעת לך? אהי מניחה שלא. היא צייתה לצו ליבה,חיה באושר עם אדם אהוב. מי יודע מה מחכה מאחורי הגדר? חסרים אנשים שנישאו לבני/בנות זוג שהיו סמל הבריאות וחלו? ואם זה רק חוסר איזון תרופתי - הרי יש סיכוי שהאיזון ימצא שוב...

brum

New member
זו לא השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך

חשבי אם "הנעל היתה על הרגל השניה" - אם חברתך הייתה חולה במחלה כרונית והייתה יציבה - האם מישהו שחולה במחלה כרונית צריך לוותר על החלום של אהבה, נישואין, ילדים ? (רק לגבי ילדים יש שאלה של גנטיקה שצריך לפתור אבל זו סטיה מהנקודה). טוב עשתה חברתך שהתחתנה עם אותו גבר והסתכלה עליו ולא על מחלתו ! חייתה (וחייה) חיים של אהבה, זכתה לאושר שלו חיכתה כל השנים, אני לא חושבת שהיא מתחרטת והיא לוקחת על עצמה את "המשימה" לסעוד את אהובה , הרי הדבר יכל גם לקרוא באופן בלתי צפוי אם חס וחלילה היה נפגע בתאונה - זה אולי פוגע קצת באיכות החיים ובאושר בצורה מסוימת, אבל זו לא סיבה לחשוב על העבר בתור "בזבוז". היית חברה טובה, תמכת בבחירתה כמו שחברה טובה צריכה לעשות, השאלה עכשיו איך להיות חברה טובה כשהיא נמצאת בקושי הגדול הזה ? והתשובה היא שוב לתמוך בה ורצוי להגיש עזרה ככל שאת מסוגלת.

גלבועא

New member
כועסת על עצמך?

הבחורה קיבלה מתנה נפלאה. מעט מאוד אנשים זוכים לחוויה רגשית מהסוג שהיא זכתה בה. לדעתי היה צפוי שיקרה דבר -מה, היא ידעה בדיוק לאן היא נכנסת. את חברה טובה מאוד, ותמשיכי להיות חברה טובה מאוד "תזרמי אתה הלאה".

pf26

New member
אתם כולכם מקסימים ותגובותיכם נהדרות

ובאשר לשאלה - כן, אם הייתי לוחצת עליה ומדגישה את החששות היא לא היתה מתחתנת איתו. בכלל לא שקלתי את השאלה "מה אם המצב היה הפוך", כי זו לא שאלה שהייתה רלוונטית בעיני. הכרתי בחור מקסים, אוהב ויודע להעניק אהבה וראיתי אותה ולכן עודדתי אותה ואמרתי שאפשר להתמודד עם כל דבר. מה שלא הבאנו בחשבון זה שההתמודדות תגיע מוקדם כ"כ ואחרי שנים קצרות כ"כ של נישואין.

למעלה