דילמה רצינית-בבקשה עזרה

דילמה רצינית-בבקשה עזרה../images/Emo53.gif

ראשית, ברצוני להדגיש שאני משתמש וותיקה בתפוז ומכירה על בוריה את מע' ה"חיפוש" וה"חיפוש המתקדם". כמו כן, ברצוני לציין שחיפשתי מענה לשאלותיי בפורום אך אף-על פי כן, אשמח להעלות על הפרק את השאלות והלבטים שעומדים בפניי ברכישת הרכב העתידים. אשמח מאוד לקבל מענה ותשובות עדכניות. ובכן, אני בת 24 ועומדת בפני רכישת רכב ראשון. אחרי שבחנתי את כל הדגמים הגעתי למסקנה ששני הדגמים שמענינים אותי הם: פיאט באראבה פיאט פונטו אני יודעת שמדובר בשני דגמים מאוד שונים ומתוך מה שקראתי כאן בפורום ובמקומות נוספים התברר לי ש: פיאט באבה-מאופיינת ביפה , אך שורפת דלק, בעיות בחשמל, חלקים מתכלים , מחיר זול יחסית לגודל ולשנתון (מה שמעלה בי ספקות לגבי טיבה) פיאט פונטו- אוטו סטודנטים, חסכוני ביותר בדלק, אך בעיות חשמל וכן חלקים נשברים, חלל פנימי קטן.משום מה יקר יותר מבראבה. הקטע הוא שאני יכולה/רוצה להשקיע עד 16 אלף עם אופציה ל17 (אם האוטו ממש שווה...) ועד עכשיו בכל פעם שהתקשרתי בנוגע לבראבה האנשים ששוחחו איתי העלו בי ספקות. הם נשמעו יותר מדיי לחוצים על המכירה וגם קצת "ערסים" ולכן אפילו לא העלתי על דעתי לפגושם....

RacerX

New member
את סטודנטית?

יש לך משפחה? את צריכה רכב שהוא יותר גדול מהפיאט פונטו? דלק זה עניין משמעותי, והפונטו היא דווקא אמינה יחסית.

אין לי משפחה עדיין

אני עובדת בשכר נמוך... הקטע הוא שפיאט באבה מאוד מרווחת ואם הצריכת דלק שלה תעלה לי 100 ש"חיותר לחודש ביחס לפונטו, אז אני מעדיפה את הבראבה כי היא גדולה יותר ויפה יותר אבל אם ההבדלים בצריכת הדלק ממש גדולים, אצטרך לעשות חושבין.....

המשך (אפילו אם תענו על חלק מהשאלות

בנוגע לפיאט פונטו-אם אני רוצה אוטו משנתון 96 והילך, כמו הבראבה אז אני אצטרך להתפשר על יד 2,3,4 ואני נורא סקפטית.....יש גם מישהי שכתבה שהיא יד 1, ושקנתה או האוטו ממשרד הביטחון(יש פה סתירה? )ועכשיו שאלותיי: מכל מה שכתבתי -מה כדאי לי בראבה או פונטו? אני בחורה יחסית מלאה וגדולה ופונטו נראית לי פיצית ביחס לבראבה...מאידך, שמעתי שבראבה בעייתית בצריכת הדלק...שאלות נוספות:1-איך זה שיש בראבה עם נפח מנוע 1400 וכאלה עם 1600? האם 1600 בהכרח שורף יותר דלק מ1400? האם ככל שנפח המנוע גדל בהכרח צריכת הדלק ועלות הדלק החודשית עולה? כמה לדעתכם באחוזים בערך תשרוף בראבה 1600 יותר מפונטו 1100 או מבראבה 1400, או שזה לא הולך ככה...? 2-אם מישהו טוען שהחליף מנוע? זה טוב או רע? איזה אישור צריך לבקש כדי לוודא שזה חוקי...? האם מס' המנוע החדש צריך להיות רשום ברישיון הרכב? 3-איך זה שיש פיאט פונטו עם נפחי מנוע שונים,הרי זה אותו דגם? 4-רכב שהיה בעבר ליסינג, השכרה, משרד ביטחון וכו'....-זה טוב או רע? 5-מתי נהוג לשלם עבור הרכב? לאחר העברת הבעלות או אחריה? אני חוששת שאם שלם קצת לפני בעל הרכב יברח לי עם הכסף (ולא חסרים מושחתים בעסק הזה...) 6-אם אני אחליט לקנות מסוכנות של פיאט-האם צריך לקחת לבדיקה, לבדוק עיקול, שיעבוד או שאם הרכב נמכר בסוכנות אני פטורה מכל אלה.... 7-חוץ מבדיקה אצל רשם משכונות(שם בודקים שיעבוד)-היכן ניתן לבדוק עיקול? האם צריך ללכת גם להוצאה לפועל? ואיך אוכל לוודא שאין דוח"ות עומדים על הרכב? האם העברת הבעלות בדואר לא תתאפשר אם יש דוחו"ת? 8-יש צורך להגיע למשרד הרישוי לבצע איזו בדיקה נוספת? 9-אחרון חביב: מכון בדיקה-מי משלם? אני או המוכר?

Vdrums

New member
3. למרבית דגמי הרכב המיוצרים

יש היצע מנועים מסוים. למשל פיז'ו 205 1.4 או 1.1 ואם את מחפשת קטן ומרווח כדאי לבדוק את ה205 היא יותר מרווחת מפונטו. 5. בזמן העברת הבעלות. 6. סוכנות או לא, רכב משומש לוקחים לבדיקה. 8. אין מה להגיע למשרד הרישוי 9. הקונה. את מעוניינת לבדוק את הרכב.

מה בנוגע להבדלי צריכת דלק

בין המנועים? האם תוכלו לעזור לי לקבל אומדן השוואתי? בנוסף-אשמח להתייחסות נקודתית לגבי בראבה וכן נושא העיקול/שיעבוד

double X

New member
עוד כמה תשובות

בהתייחס למה שכתבת בהודעות הקודמות: הדיעה הרווחת היא, שהבראבה נמכרת במחיר זול יותר משוויה המקורי (עניין של היצע וביקוש). הפונטו עולה יותר כי היא הרבה יותר מבוקשת, בקרב קהל אחר של קונים, ולא כי היא טובה יותר. עם זאת, צריך לזכור שהמראה ה"יפה" (הכל יחסי, בעיניי היא לא ממש יפה) של הבראבה, בצירוף מחירה הזול, הפכו אותה לחביבת הקהל הערסי ששוחט את המכוניות האלה, כך שתצטרכי כנראה לחפש לא מעט עד שתמצאי אקזמפלר ראוי. ובהמשך לשאלותייך: 1. בעיקרון, פיאט בראבה 1600 תשרוף קצת יותר דלק מבראבה 1400, והרבה יותר מפונטו 1100. נפח מנוע גדול יותר באותו דגם של אוטו ישרוף תמיד יותר דלק מאותו דגם עם נפח קטן יותר. 2. אם הוחלף מנוע, חשוב לוודא 2 דברים: שנפח המנוע החדש זהה לנפח המנוע המקורי, ושמספר המנוע (והנפח הנכון) זהים לכתוב ברשיון. בכל מקרה, אמורים לבדוק דברים כאלה בבדיקת רכב בלי קשר, כשתתחילי לקחת רכבים לבדיקה. 4. על רכבים שהיו בליסינג/השכרה/משרד הביטחון, מורידים אחוזים ממחיר המחירון, ולרוב נהוג למכור אותם במחיר נמוך מאוד. חשוב לזכור שלרוב מדובר בדגמים הפשוטים נטולי כל תוספות (פונטו מהצבא, לדוגמא, זה לא משהו שהייתי מתקרבת אליו), עם קילומטראז' עצום, שלרוב עברו חיים קשים למדיי. זה משהו שצריך לשקול גם בבואך למכור את הרכב בעתיד. 9. את הבדיקה במכון משלם לרוב הקונה, אבל רבים נוהגים להחתים את המוכר על מסמך שבו כתוב שאם יתגלו ברכב בעיות מנוע ושילדה (יש כאלה שמוסיפים גם גיר) מעבר למה שהמוכר מצהיר עליו, עלות הבדיקה תהיה על המוכר. כדי לחסוך לעצמך בדיקות רבות חסרות תוחלת, כדאי לקחת לבדיקה רק רכב שנבדק על-ידך קודם עד כמה שאפשר, שעשית איתו סיבוב נסיון, ושבכלל- נראה לך בסדר מספיק בשביל "לעבור שלב". בנוסף, אני רק אציין, שלדעתי ממש אין לך צורך ברכב גדול כמו פיאט בראבה. את אדם יחיד, במשכורת נמוכה, בשביל מה את צריכה את זה? לכי לכיוון של הקטנות יותר: פיאט פונטו, פורד פיאסטה, פג'ו 205, דייהטסו שרייד. (אגב- אני בגובה מטר 82, ונכנסת יפה מאוד בכל המכוניות האלה). אקזמפלר טוב ייתן לך נחת, אחזקה סבירה, צריכת דלק טובה, וקלילות ונוחות של מיני. עוד כמה שנים, כשתקימי משפחה, תעברי למשפחתית, ואז אולי יהיה לך גם סכום גדול יותר כדי למצוא משפחתיות בטוחות ואטרקטיביות יותר...

ettt

New member
לגבי התשלום

כשאני קניתי הכנתי צ'ק בנקאי ללא הגבלת "למוטב בלבד" לפקודת המוכר. הראיתי לו את הצ'ק, הלכנו לדואר עשינו העברת בעלות ואח"כ החלפנו צ'ק במפתחות

ettt

New member
לגבי מרחב פנימי בפונטו

ליאישת זה לא מפריע אבל אני קטנה. שאלתי חבר בעל פונטו שהוא 1.95 והוא טוען שאם יש רכב "קטן" שבו הוא מרגיש נח זה רק הפונטו. ובאמת הפונטו נחשבת ליחסית מקווחת. לא הייתי מסיעה בה 2 ילדים אבל גם לאנשים גדולים נח בה. וכן- זה רכב מאוד חסכוני בדלק. אני מוציאה 500 ש"ח על דלק שתכללי נסיעות יומיומיות מחיפה לקריות (וחזרה- כולל עליות) ופעם בשבועיים נסיעות בינעירוניות דבר נוסף וחשוב מאוד ברכבים ישנים- לפונטו חלקי חילוף יחסית ממש לא יקרים

המתגונן

New member
אני שמעתי

המלצות חמות על הפונטו, מחבר שיש לו את הרכב. הוא טוען שהיא מאוד חסכונית בדלק וגם נוחה. צריך לקחת בחשבון שפיאט, באופן כללי, זה לא הרכב האידאלי לעשות איתו תאונה (אבל מצד שני, איזה רכב כן?) אולי כדאי לך לבדוק אופציה של קנית רכב ישן יותר אך מחברה אמינה יותר, בסביבות אותו סכום שהקצבת לכך. (אני למשל מכיר מישהו שקנה מיצובישי ישנה בסכום לא שונה בהרבה. אמנם ישן, אבל מיצובישי-פיאט, יחי ההבדל הקטן. בהצלחה. ואגב אנשים, אני מחכה גם כן ליעוץ קניית מכונית בשרשור שפתחתי. תודה:)

למעלה