דילמה קשה

asafia

New member
דילמה קשה

יש לי גיבוש בקרוב ואני מבין שבצבא חשובה מאד הכנות עם המערכת עכשיו ברור לי שתבוא באיזשהו שלב השאלה על סמים אם השתמשתי ועוד. אני השתמשתי בסמים קלים מספר פעמים עכשיו השאלה היא האם להיות גלוי בעניין הזה או לא??? צריך לציין שכיום אני לא משתמש כלל.

רן88

New member
להיות גלוי

ידידה שלי משקית ב"מ (זאת שעושה לך את התחקיר) והיא אמרה לי שעדיף להודות שהשתמשת בעבר ושלא תעשה את זה שוב (בתקווה שזה גם נכון) מאשר לשקר. באופן כללי, כל שקר שלך (גם על דברים קטנים) יכול להפיל אותך אז תשתדל להיות אמין.

asafia

New member
כן אבל הבעיה היא שגם אני אומר

אז אני בחוץ בכל מקרה

dean757

New member
..........

עם זה היה לפני חודשים תגיד את זה ואל תסתיר שום פרט כי אפשר לעלות על זה בקלות (בדיקת דם/שתן)

רק בתחקיר בטחוני

שואלים על שימוש בסמים. ובכל מקום אחר, אם לא שואלים, לא צריך לנדב את האינפורמציה הזו.

מה אתה אוכל סרטים

" צריך לציין שכיום אני לא משתמש כלל".... משתמש אעלק...אפשר לחשוב היית מזריק חח כולה הפלת כמה ראשים אפשר לחשוב קיצר אם הצבא לא שואל אל תגיד. אם הוא שואל זה תלוי חבר שלי היה בחקירה במשטרה וכל זה כי תפסו אותו פעם מעשן באנגים, והוא ציין את זה בתחקיר בטחוני שהוא עשה למודיעין ועדיין התקבל ליחידה מובחרת במודיעין (איך שלא קוראים לה) אז אתה יכול לספר ולקוות שלא יהיה להם אכפת או שאתה יכול לא לספר....אם הרבה זמן לא עישנת זה כבר לא בשתן שלך...מקסימוםםםםםםםםם אחרי חודש זה כבר בחוץ לגמרי...אז תחשוב אולי לקחת את הסיכון, לסתום את הפה...ולקוות שלא יעשו לך איזה פוליגרף או שאיזה פסיכולוג ידע שאתה משקר לפי התנועה של האישון שלך או משהו כזה

העצה של לא ברורה

ועלולה להיות בעלת השלכות הרסניות מבחינת הבחור. אם שואלים בתחקיר הבטחוני, תמיד אומרים את האמת. וזה חד משמעי.

מה לא ברור?

אני אומר שיחליט מה שבא לו... וציינתי שחבר שלי שאמר שהוא עישן באנגים בתחקיר בטחוני עדיין התקבל למודיעין

הנה מה שלא ברור:

"קיצר אם הצבא לא שואל אל תגיד. אם הוא שואל זה תלוי" אתה לא מציין באיזו מסגרת הצבא "שואל". אם מדובר בתחקיר בטחוני, אז תמיד צריך לומר את האמת. כן, גם אם היה נסיון עם סמים, וזה ידוע שהמון אנשים שהתנסו בסמים ברמה כזו או אחרת קיבלו את הסיווג הבטחוני הדרוש. ובקשר להמשך; "אז אתה יכול לספר ולקוות שלא יהיה להם אכפת או שאתה יכול לא לספר....אם הרבה זמן לא עישנת זה כבר לא בשתן שלך...מקסימוםםםםםםםםם אחרי חודש זה כבר בחוץ לגמרי...אז תחשוב אולי לקחת את הסיכון, לסתום את הפה...ולקוות שלא יעשו לך איזה פוליגרף או שאיזה פסיכולוג ידע שאתה משקר לפי התנועה של האישון שלך או משהו כזה" "לקוות שלא יהיה להם איכפת"? מאוד איכפת להם. אם הם מעבירים אדם שהתנסה בסמים את התחקיר הבטחוני, זה כי הוא מתחייב שלא להתנסות שוב בעתיד, ושהם מאמינים לו. "אז תחשוב אולי לקחת את הסיכון, לסתום את הפה"? לא. ממש לא. זו עיצה גרועה ביותר. ולידיעתך, זה עובר הרבה אחרי הצבא.

בואנה בן כמה אתה? 60? מה אתה כבד

מה זה משנה באיזה מסגרת הצבא שואל אותך...אם זה תחקיר בטחוני או התחלת שיחה עם המפקד שלך בזמן חירבון כשהוא בתא שירותים השכן. בואנה לא הבנתי אפילו מה ניסיתי להגיד לי בחפירה הזאת. ובכל מקרה, כולם מתחייבים לא להשתמש בסמים...לידיעתך, אם לא התגייסת עדיין או משהו. ולא הצעתי לו לסתום את הפה. אמרתי לו שאחרי חודש הגוף שלו נקי, והוא יכול להחליט אם לספר את האמת או לא. אם הוא מספר את האמת עדיין יכולים לקבל אותו בניגוד למה שהוא חושב, ואם הוא לא מספר את האמת אז שידע שהם יכולים לגלות את זה במליון דרכים והקצנתי את זה אפילו עוד יותר על ידי תיאור של פסיכולוג שיכול לגלות אם אתה משקר על ידי תנועה של האישונים שלך.... עכשיו תגיד לי מה העצה שלי מהקטע הזה.... ולפני שאתה עונה תפעיל קצת הגיון... לגלות ויש סיכוי שתתקבל, או לא לגלות וכנראה יגלו ששיקרת....הממממ באמת החלטה קשה

איזו כותרת לא עניינית.

זה מאוד משנה באיזו מסגרת הצבא שואל אותך. לידיעתך, לשקר, זה ברוב המקרים עניין מוסרי ותו לא. לידיעתך, לשקר לעורכי התחקרי הבטחוני, זה עניין של לעבור את התחקיר, או לא. "בואנה לא הבנתי אפילו מה ניסיתי להגיד לי בחפירה הזאת" זה לא טיעון. אם לא הבנת, אז או שאני הייתי לא ברור, או שאתה התקשת להבין את דברי, או שילוב של שניהם. במקרה הזה אני נוטה האפשרות השניה.

למעלה