דילמה קשה

Moran771

New member
דילמה קשה

היי לכולם... יש לי בעיה שאני כבר הרבה מאד זמן בדילמה עליה ואין לי מושג מה לעשות, אז ככה יש לי חבר כבר שנתיים אוטוטו אומנם אנחנו לא נשואים אבל התנהגנו ככה בדיוק השנה ו7חודשים היו פשוט מושלמים,היינו כל הזמן ביחד אבל כל הזמן זה באמת כל הזמן כל יום כמעט כל היום..ואם לא אז בטלפון ממש אחד בתחת של השני אפשר לומר הבעיה התחילה לפני חודשיים שחבר שלי התגייס לצבא,חבר שלי התגייס לא לסתם מקום עם תנאים נורמלים אלה לקורס ספציפי שבו התנאים נוקשים במיוחד. חזרה פעם ב3שבועות לשישי שבת . אין לו אפשרות להתקשר אליי משם בפלאפון שלו כיוון שאסור להחזיק שם בפלא פון גם לא בשעת ת"ש יוצא שהוא מתקשר אליי מטלפון ציבורי כ3-4 פעמים בשבוע לשיחה של 7עד 10 דקות,לפעמים קצת יותר... אני שהייתי כל כך קשורה לחבר שלי קיבלתי שוק מהמצב הנוכחי שבו אנחנו בעצם כבר לא כל כך בקשר מהתחלה שידעתי שהוא הולך לקורס הזה אמרתי לו שזה לא מוצא חן בעיניי ושאני יודעת שאני לא אסדר ככה ושאין מצב שנחזיק מעמד למרות האהבה הגדולה בינינו הוא טען שהוא אוהב אותי-ואם יש אהבה בינינו אנחנו נסתדר ואני למרות האי אופטימיות שלי החלטתי לתת לזה באמת צ'אנס כי אני אוהבת אותו בכל ליבי. עכשיו אחרי חודשיים של בקושי לראות אחד את השני של בקושי טלפונים מרגישה נורא למרות האהבה הגדולה שלי אליו אני לא בטוחה שאני רוצה להמשיך ככה בקשר שלנו כל פעם שהוא חוזר לשישישבת אני בוכה לו,לא בכוונה כמובן אלה בגלל שאני כל כך עצובה שאפילו עד שהוא חוזר העצבות לא עוזרת לי הוא פשוט מתבונן עליי בוכה מחבק אותי אומר לי שגם לו עצוב ככה אבל תמיד הוא מדגיש שאין ברירה,שככה המצב שיש לקבל אותו למרות שאני לא מוכנה בשום פנים ואופן לקבל את המצב החדש. הוא יכול לעזוב את הקורס בכל שלב לחתום ויתור וללכת למקום אחר בצה"ל בו הוא יוכל לחזור יותר הביתה ולדבר איתי כל יום מהפאלפון אבל לא!הוא לא מוותר על הקורס הנוכחי ומתעקש שביני לבינו הכל יהיה בסדר למרות שקשה וזו בעצם הדילמה שלי אם להישאר ביחד אני אוהבת אותו בכל ליבי אבל אני מרגישה שאני כבר לא הכי חשובה לו כי אם הקורס.כל פעם שהוא מתקשר אני מיללת לו כמה שקשה לי וכל מה שהוא אומר זה "גם לי קשה גם לי" אפילו לא מעלה את האפשרות לפרוש מהקורס בשבילי ואני?מה עליי לעשות? האם להגיד לו לבחור?או אני או הקורס? או שזה אגואיסטי מצידי מצד שני הוא האגואיסט לא?ככה לעזוב אותי אחריכל כך הרבה זמן שהיינו יחד בלי שום התחשבות בצרכים שלי הוא אוהב אותי בכלל שהוא מתבונן בי בוכה ועדין מתעקש על הקורס? האם בן אדם שאוהב לא היה מוותר על הכל רק כדיי לגרום אושר לאהובו? אני כ לכך מבולבלת...חסרת אונים,מרגישה לבד הוא היה כמעט כל עולמי כמו בעל ואישה היינו ועכשיו,עכשיו הכל נהרס יש לציין שאני בת 18 אשמח לתגובות רציניות אולי למישהו שחווה את זה?מישהו שמבין עיניין ויתן לי עצה מתאימה תודה מורני

seeyou

New member
אפשר לחלק את הסיפור ל 3 !

1-את 2-הוא 3-ביחד 1-את את רואה את עצמך במרכז החיים,יתר הדברים,כולל האנשים חייבים "לגרום לך אשר" אני חושב שאת "קצת" אנוכית". 2- הוא הוא בחור צעיר, בדרך כלל בנים בגיל הזה חולמים ל"קידום"-אתגרים-עתיד.. 3- ביחד בגיל 18 את חושבת שאפשר לחיות "צמודים" כול היום? לזרוק את ה"עתיד" ,צבא,חברים,לימודים....ולהיות רק זמין לך? אפילו שתתחתנו,ממה תתפרנסו? מנשיקות וחיבוקים בכול המכתב את מתלוננת-ותאמיני לי לא מבין למה? בזמן הפנוי שלו הוא חוזר אליך? ישנם הרבה "זוגות" שבגיליים שלכם ה"קשר" נחלש במצבים דומים זה גיל של"ילדה" בת 18 יש מחשבות אחרות מאשר לבן 20 ! דבר נוסף-בטוח- הוא לא אגואיסטי !!!!!! את כן!!!!!! לא להרוס לבחור את החיים!!

lady_anne

New member
לא הייתי ממהרת לשפוט

המצב שלה הוא מצב מאד קשה, שייחודי למדינה שלנו. בד"כ נערות בגיל הזה לא נאלצות להפרד מאהובי ליבן לתקופות ארוכות כל כך, והכאב שלה, והשאלות שהיא מעלה - כולם לגיטימיים. אולי כדאי לפנות לעזרה מקצועית של פסיכולוג או יועץ במסגרת בה את נמצאת, ואל תתני לאף אחד לומר לך שאת אגואיסטית. יש לך את כל הזכות שבעולם להיות מאושרת.

adam33

New member
טוב אז...

לפי כל מה שכבתבת בעצם את בתחת שלו רוב הזמן הוא עושה את המייטב עבורך מתקשר כשיוצא לו( וכמעט לא יוצא האמיני לי) רואה אותך בקושי בשישבת כי הוא מת מעייפות ואת בעצם מפונקת רוצה אותו כל הזמן לידך ושיאמר לך עד כמה את מוצי פוצי החיים האמיתיים התחילו ולכן בעצם מי שנמצא במבחן זה את ולא הוא תתחילי להראות בגרות תתחילי להראות לו שאת בשבילו חזקה כמו תמיד תמיד תזכרי שבטירונות קשה תמיד זקוקים לחברה שתפנק ותתמוך אז למרות שאת מצביעה על כך שאת בודדה השארי תמיד לצידו אף ממרחק וזוהי תהא גדולתך בהצלחה

lady_anne

New member
"גדולתך" לא תהיה בזה ש"תשארי תמיד

לצידו, אף ממרחק". גדולתך תהיה בזה שתמצאי בליבך את העוז לעשות את הצעד שיגרום לך להיות מאושרת, אפילו אם הוא כרוך בכאב ובצער שבפרידה מאדם אהוב. אם את מרגישה שהתרומה שלך לצה"ל ולמדינה גובה ממך מחיר כבד מדי, ושאת לא יכולה יותר לשבת ולחכות - קומי ולכי. נכון שיהיו כאלה שיגידו שאת בוגדת במדינה ובחיילי צה"ל וכד', אבל אלו סיסמאות בלבד. אם לא תדאגי לאושר הפרטי שלך אף אחד לא יעשה זאת בשבילך, ובטח לא כל יפי הנפש שאומרים לך לשבת ולהמתין בסבלנות עד לבואו של החייל משדה הקרב.

יש סיכון באולטימטום שלך

מורני שלום רב, את עדיין בחורה מאד מאד צעירה (18 בסך הכל....) וכל עתידך לפנייך. יתכן ותמשיכי לחיות את חייך הבוגרים עם החבר החייל שלך לנצח, ויתכן מאד ש... לא! אם תמשיכי לחיות את חייך הבוגרים בשיתוף עם החבר החייל שלך, אז לא קרה כלום שבמשך שנתיים (או פחות) הוא היה בקורס שבנה את העתיד שלו. הוא היה בקורס, הוא סיים אותו, והוא נשאר איתך. אבל, וזה אבל גדול - אם הוא יעזוב את הקורס בגללך ולא תמשיכו את חייכם ביחד את עושה לו עוול נוראי! הוא עוזב את הקורס החשוב בגללך וסוף אתם נפרדים... איך את חושבת שהוא ירגיש עם זה בהמשך חייו? והמצב היותר נורא - הוא עוזב את הקורס בגללך ונשאר איתך כל ימי חייך לכאורה, זה החלום שלך במציאות, זה יהיה הסיוט שלך! איך את חושבת שהוא ירגיש בהמשך חייו? את חושבת שהוא יהיה מרוצה שבגללך הוא עזב את הקורס? אז תדעי לך - זה יהפוך לגיניהום שלך. בכל ויכוח עתידי ביניכם - הוא יזכיר לך ש ב ג ל ל ך הוא הפסיק את הקורס (ותאמיני לי, הויכוחים יגיעו...) ובכלל, את רוצה בן זוג להמשך חייך, אשר יסתובב כל חייו עם הרגשה של החמצה, בגלל שהפסיק את הקורס? תדעי לך שבישראל, השרות הצבאי שלנו מלווה אותנו לכל המשך חיינו. את יכולה להבין את זה או לא. אני מדבר על עובדה. אז בבקשה ממך מורני, אם את אוהבת את החבר שלך, או שתתמכי בו ותתני לו את מירב האהבה כאשר אתם ביחד או שתעזבי אותו. רק תפסיקי לבלבל לו את המח ולהרוס לו את החיים!

תחליטי עם עצמך בלבד

אם את רוצה להמשיך איתו בתנאים הקיימים (עשי זאת רק מבחירה שלך ולא בגלל שמישהו יגיד לך שזו גדולתך), או שאת מפסיקה את הקשר לאורם (וזה לא יהיה אגואיסטי מצידך). בכל מקרה, אל תנסי לגרום לו שהוא ישנה את בחירתו בגלל לחץ שלך. זה מתכון בדוק לזריעת מרירות ולאבדן האהבה ואם תעשי כך, זה יהיה מעשה אגואיסטי מאד מצידך. בהצלחה.

למעלה