דילמה קשה .........

DOR552

New member
דילמה קשה .........

אני כרגע נימצא בכיתה יג (טכנאי) בסוף יג אני מקבל דיפלומה טכנאי , עכשיו יש לי אפשרות להמשיך יד שזה הנדסאי ושבסיום יד אני מקבל תואר הנדסאי. יש לי כמה דברים לציין חיל האוויר ממן לי 80% מהלימודים ואני ממן רק20%, ובגלל זה אני חותם קבע של שנה על כל שנה של לימודים. אני שואף להיות מהנדס ואני לא אסתפק להיות טכנאי או הנדסאי. אז מה אתם אומרים עדיך ללכת ל-יד או שפשוט עדיף אחרי צבא לילמוד לתואר מהנדס וזהו...?

W12X

New member
אם הכיוון הוא מהנדס

אז ההמלצה שלי היא להפסיק כרגע (יג) ולהמשיך אחרי הצבא למהנדס - הרי בכל מקרה למיטב ידיעתי אין הבדל גדול בין השיבוצים של הנדסאים לטכנאים בצבא.

Shaigut

New member
תלוי

מבחינת פטורים מסוימים בהמשך הלימודים הגבוהים, הפטורים הם להנדסאים ולא לטכנאים. כך שכדאי שתחשוב על זה, כי י"ד זה לא בדיוק שנה שלמה למיטב זכרוני..אלה פחות..אז אם אתה כבר בתוך זה תמשיך, כי הטכנאי לא ייתן לך כלום בהמשך, מצד שני זה גם תלוי בציונים שלך כי במקומות מסוימים הפטורים הם לא גדולים. תלוי איפה תלמד וביכולת שלך. וכן מבחינת שיבוץ זה לא משנה.

W12X

New member
בנוסף גם לפי דעתי הפטורים האלה דווקא מורידים

את הממוצע כי הם בקורסים כמו מערכות ספרתיות ומבוא להנדסת חשמל ( שיש להם ממוצע די גבוה)

PooKiPsiT

New member
אם השיבוצים בצבא באמת זהים להנדסאי ולטכנאי

לדעתי השנה הזו לא שווה. בכלליות זה לא כדאי ללמוד את השנתיים להנדסאי אם בכל מקרה מתכוונים לעשות תואר באותה הנדסה אח"כ. היתרון היחידי שיש כאן זה הנסיון מהצבא שיכול להיות רלוונטי גם לאח"כ ולעזור במציאת עבודה. אם כאן אין הבדל, זה בטוח לא שווה את הזמן שמשקיעים בזה.

lag5

New member
../images/Emo45.gif

לפני 5 שנים בערך סיימתי י"ג, חלק מהאנשים שלמדו איתי הפסיקו ללמוד מרצון והתגייסו לצבא, את החלק האחר פשוט העיפו בגלל ציונים... בכל אופן בתקופה ההיא חשבתי לגבי אלה שפשוט עזבו מרצונם שהם עושים שטות ואם כבר השקיעו שנה אז כדאי שימשיכו. היום אני מסתכל על דברים מנקודת מבט שונה, וככה זה תמיד לא? אם היינו יודעים שאנחנו עושים טעות בזמן שאנו עושים אותה כנראה שהיינו עוצרים חושבים ולא ממשיכים...
אבל זה לא קורה ותמיד חושבים על דברים שעושים לאחר מכן. כמה תובנות שאני יכול לתת לך מנקודת מבט של הנדסאי לאחר צבא ששירת בתחום שלו וממשיך ללמוד למהנדס. * קודם כל דיפלומת הנדסאי היא חסרת ערך לאדם שיודע שימשיך את לימודיו להנדסה ביחס לזמן שהוא משקיע בלימודי הנדסאי. * סיום הצבא (בהנחה שלא ידרשו ממך לממש את הקבע) בגיל מאוחר יותר (שנתיים) שורפות זמן מיותר (מבחינתי בשנה אחת הייתי יכול לטייל לאן שארצה ושנה נוספת להשקיע בשיפור ציונים ופסיכומטרי כדי להתקבל לכל מוסד שארצה). - פריבלגיה שלא זוכה לה הנדסאי שמשתחרר בגיל 23 ואם כן יעשה זאת יסיים את הלימודים ויחפש עבודה ראשונה לקראת גיל 30. * כל הנושא של צבירת נסיון במהלך השירות הצבאי, אני לא יודע מה אתה לומד אבל מלבד עתודאים (בעלי תואר ראשון ולא הנדסאים) או ממר"ם אף נסיון שתצבור בצבא לא באמת יעזור לך להתקבל לעבודה כלשהי (תזכור שיש לך 4 שנים של לימודים לאחר הצבא - מכאן שגם קשרים שתיצור לא יהיו רלוונטים כל כך). בקיצור פשוט להתגייס, לסיים את הצבא וללכת ללמוד - תוך כדי הלימודים לנסות לצבור נסיון (עבודות סטודנט), לא חושב שיש מסלול נכון מזה.

DOR552

New member
שמע אני מסכים איתכם אבל...........

אני מסכים איתכם אני גם חושב ככה למה להמשיך יד אם בעתיד אני לא יתספק בהנדסאי.... הסיבה היחידה שאני אמשיך יד היא בגלל שאחרי יד יש אפשרות לעשות תואר מהנדס במכללה.......... ויש עוד משהו אם אני ממשיך יד תיהיה האפשרות לעשות פרויקט בבסיס צבאי משהו טוב קוראים לזה פרויקטנטים..........

lag5

New member
כמה דברים

* גם בלי י"ד תוכל לעשות תואר מהנדס אני לא מבין למה מראש אתה חושב על מכללה (בהודעה הקודמת הסברתי לך את היתרון בלא לעשות הנדסאי - זמן לשיפור בגרויות וכניסה לאונבריסטה). * פרויקט הנדסאים בצבא זה נחמד - חלק מגיעים עם זה ליחידה ממש מעניינת וחלק ממשיכים קבע באותה יחידה, עדיין בין זה לבין נסיון או המשך מסלול למהנדס יש קשר מאוד רופף. ובכל זאת למי שחושב ללמוד הנדסה עדיין מיותר. מה שאני מנסה להגיד - לא מצטערים על דברים שעושים, אבל בכל זאת אם הייתי היום שוב עומד בפני החלטה האם ללכת ללמוד י"ג י"ד. אני יכול לומר במאה אחוז שלא הייתי הולך (ואם הייתי מגיע לאותה תובנה אחרי י"ג גם אז הייתי עוזב את הלימודים ומתגייס).

W12X

New member
אם אתה מדבר על פעמי עתידים - אז תוותר

תכנית מאוד לא משתלמת מבחינתך. גם 5 שנים תואר וגם במכללות שלא נחשבות בטופ של הלימודים ( סמי שמעון , בראודה ) ומגבילים אותך אליהם. מה גם שכמעט לא מקבלים אנשים לזה (וגם כאלה שהתקבלו - ואני מכיר לפחות שניים כאלה , הועפו מזה אחרי חודשיים)

DOR552

New member
אני מדבר על פרויקט שחק של חיל האוויר.........

אני מדבר על פרויקט שחק של חיל האוויר.........

למעלה