דילמה קשה ביותר...........

חזי147

New member
דילמה קשה ביותר...........

תסביך שגדל בכל יום ויום. בתפילת מנחה אני משתדל לכוון כמה שאפשר, ולפעמים התפילת מתארחת לי. יש מצב שאני מגיע ל "מודים אנחנו לך" והשליח ציבור כבר התחיל לחזור על 18. עכשיו אני לא יודע אם להמשיך לכוון בידיעה שאני הולך להפסיד את הקדושה, או לתת מינימום כוונה במטרה להגיע לקדושה. אין לי מושג מה לעשות...!!!! עצות בבקשה!

asaf2000

New member
תשובה

תמשיך להתפלל בכוונה בידיעה שאתה מפסיד את הקדושה. כשהציבור מגיע לקדושה תעצור את התפילה ותקשיב למה שהשליח ציבור אומר ותכוון לצאת ידי חובה (בלי לענות) ואז יחשב לך כאילו ענית. לאחר מכן תמשיך בתפילה.

חזי147

New member
תודה רבה.

שמעתי גם שאפשר להגיד את הקדושה אם הגעת לקראת הסוף או משהו כזה ואז להמשיך רגיל..הכוונה להגיד לא רק לשמוע.. יש משהו כזה?

stifapt

New member
שאלה בנושא

אני כהן, אם אני עדיין ב18 וקוראים "כהנים" ואני לא עולה זה ביטול מצוות עשה? או שזה שאני ב18 דוחה את זה כי אני באמצע מצווה?

mgb

New member
ברכת כהנים

בס"ד תמשיך בקצב התפילה שלך הרגיל ואין זה נקרא שאתה מבטל מצוות עשה. אגב אל תשכח הלכה חשובה(למרות שלצערי אינני כהן אני מזכיר לך): אם סיימת וכבר התחיל החזן בברכת העבודה* אינך יכול עוד לעלות לדוכן. כך שגם אם סיימת לפני שהכהנים התחילו אינך יכול עוד לעלות ואתה חייב לצאת החוצה מבית הכנסת. אבל אם אמרו לך אז לעלות ספק בהלכה ויש לשאול רב. המקור: שו"ע סימן קכ"ח סעיף ח' *ברכת העבודה היא "רצה ה' א-לוקינו בעמך ישראל וכו'" (ברכות כ"ט ע"ב ועוד מקומות) בברכה

למעלה