דילמה קשה ביום כיפור

גילה37

New member
דילמה קשה ביום כיפור

יש לי ילדה בת 16 היא והחברות שלה לא רק שהלחליטו לצום אלה גם לשמור על החג , דהיינו לא לכתוב לא מחשב לא מוסיקה וכאלה , כל השנים הבת שלי היתה צמה שעתיים בערב הולכת לטייל וחוזרת לאכול , השנה הרגשתי שזה שונה מאוד היא מאוד רצינית בנוגע לצום, לא איכפת לי שהבת שלי רוצה לחוות את חווית הצום הראשונה שלה , אבל אני כל כך מודאגת יום שלם לא לךאכול?????? אני מתה מפחד שמא תתעלף לי או תרגיש רע או הכל עולה לי בראש .. איך אני מובילה אותה לאכול בלי שתרגיש שהפעלתי עליה לחץץץץץץץץ (הבת שלי רזה כמו דחליל ועדינה ושברירית מאוד) מה עושים???????? גילה - אמא מודאגת ד"א הבית שלי הוא בית חילוני לגמרי (אני אתאיסתית )

vered4

New member
אנשים רבים עומדים בצום בלי בעיה

ולא הייתי נכנסת לויכוח. מה שכן, לגבי שתיה. אם היא לא עושה שום פעילות, אז לא נורא. אבל אם היא מסתובבת בחום, עדיף לשכנע אותה או להוריד פעילות או לשתות מים. הרבה פעמים זה ענין של חבר´ה ולא ענין דתי (אם מזה את חוששת).

דליה.ד

New member
זהו שזה לא עניין דתי!

אנחנו קיבוצניקים, ובדרך כלל מבלים את יום כיפור באילת. השנה לא נסענו לאילת והבנות (17, ו -14) החליטו יחד עם כל שאר הקלפט´ס לצום.... יחד הן בישלו ארוחה מפסקת והן צמות... בעיני זה קטע כזה של נעורים, אתגר, התמודדות, לבחון את היכולת שלהן וכדומה.... זה לא מנע מהן ללכת כבר על הבוקר לבריכה...דרך אגב!

dona flor

New member
היי גילה!

אין לך מה לדאוג באמת שאין
היא יודעת איפה המקרר נמצא ואני בטוחה שאם היא תרגיש צורך היא תרוץ אליו אל תלחצי אותה לכיוון של אוכל בכלל היא יכולה להחליט על עצמה אם לצום או לא גם אני חילונית וביתי בת ה14 גם אמרה לי שהיא וחברותיה צמות יש ביניהן איזה קטע תחרותי על זה מי ישבר ראשון... לדעתי אל תנסי ללכת נגדה ואל תגרי אותה עם אוכל בהצלחה!

AYELET1

New member
מנסיונותי עם ילדים צמים

לא קורה כלום. כיום נותר לצום רק הצעיר (לאחר ש-2 הגדולים סיימו לחפש את עצמם בכיוון זה, תודה לאל
). בביתי צמים הבן הצעיר והבעל. הבן מחזיק מעמד הרבה יותר טוב מהבעל , השפוך כולו. אז כמו שכבר אמרו, אם היא לא הולכת לעסוק בספורט או בטיולים (התניתי תנאי בכל שנות הצום של המבגרים- שלא הולכים לטיולים...), אז אין בעיה.

גילה37

New member
תודה על התגובות

העינין הוא לא דתי כלל , הבת שלי לא מכירה את המושגים של דתיים הבעיה שלי היא שאני פוחדת שהיא תישאר רעבה יום שלם, היא מאוד החלטית , אני מקווה שזה לא כל כך נורא ושהיא תעבור את זה , זה יהיה כמובן הצום הראשון שלה .. החברות שלה החליטו לצום אז היא נגררה אחריהן, אין לי בעיה עם זה אבל בשנים קודמות אחרי שעתייןם היא היתה רצה למקרר ... ועוד היום יש לי אורחים שבאים במיוחד כי אני מבשלת , מה יהיה איתה אני מקוה שהיא לא תכעס עלי .. שלא תרגיש שאני מפעילה מניפולציה וכו´ העיקר שנעבור כבר את היום הזה. תודה על התגובות ויום מהנה גילה

AYELET1

New member
היי גילה

סה"כ בשורה אחרונה לא משנה ל-מ-ה היא צמה. היא תשרוד
ואם היא תכעס עליך, נו, טוב את בחברה טובה. רוצה לאות מי מוכר ומוכרז כהורה המושלם ע"י מתבגריו

למעלה