דילמה קצרה.

אוריקס

New member
דילמה קצרה.

החלטתי לוותר על השימוש ב WebForm [לא נכנס לסיבות], לא אכפת לי בכלל להמשיך, כמו ב ASP, לעשות QueryString, להמשיך לאמת טפסים ב JS רגיל וגם בשרת, וכו'... עכשיו אני שואל אתכם מה אני צריך להמשיך לעשות. ה Request המסורתי אמנם נשאר, אבל [תקנו אותי אם אני טועה] זה מתבצע אך ורק בתוך ה <%%>, מה שאומר שאין קמפול [שוב תקנו אותי אם אני טועה]. אני כן רוצה להנות מהיתרונות האחרים של .NET, ולכן אני לא נשאר ב ASP קלאסית. שאלתי היא, בעצם, איך אני משלב את השיטה הישנה מ ASP עם דוט נט
האם בכך שאני עובד בצורה הישנה אני מבטל את היתרונות של דוט נט

yuval k

New member
בעצם זה שאתה לא משתמש ב-web forms

אתה לא מבטל את האפשרות להשתמש ב-code behind. אתה יכול לטפל ב"אירועים" דרך Page_Load. אגב, גם דפי aspx רגילים מתקמפלים..

yuval k

New member
בתוך ה-Page_Load אתה יכול להשתמש

באובייקט ה-Request, כן.

אוריקס

New member
אחלה, ועוד שאלה קטנה:

הבנתי שבדוט נט אפשר לקחת קוד מסויים שכתבתי ולהשתמש בו כמו שהייתי משתמש באובייקט COM, רק בלי התקנות. אני צריך לעשות משהו מיוחד או סתם לכתוב מחלקה ולשמור אותה
באיזה פורמט שומרים
איך פונים לקלאס

אוריקס

New member
עוד שאלה

ב ASP כשאני רוצה להעביר ערך מהשרת ללקוח אני עושה כך:
var x=<%=x%>;​
איך מעבירים ערכים בדוט נט
והאם יש הבדל אם אני כותב בתוך ה <%%> או בתוך ה <script runat="server">

yuval k

New member
ככה אתה מעביר...

וכתיבה ב-<% %> שקולה ל-Response.Write, בדיוק כמו ב-ASP הקלאסית.

אוריקס

New member
משום מה לא עובד לי:

void Page_Load(object sender, EventArgs e) { Response.write(Request.QueryString("x")); }​
השגיאה מצביעה על השורה המודגשת:
Compilation Error Description: An error occurred during the compilation of a resource required to service this request. Please review the following specific error details and modify your source code appropriately. Compiler Error Message: CS0118: 'System.Web.HttpRequest.QueryString' denotes a 'property' where a 'method' was expected​

אוריקס

New member
ודבר אחרון

כשאני עושה:
Response.Write(Request.QueryString.ToString());​
זה עובד ואני מקבל x=14

למעלה