דילמה קטנה

כשעליתי לתורה הייתי תלמיד ישיבה...

החיים שלי נראו אחרת התאמנתי חודשים שלא יהיו טעויות כדי שאבא שלי יהיה גאה בי

והחיים שלו עכשיו

פחות או יותר כפי שניראו לך אז... כשהיית תלמיד ישיבה וכ"כ השתדלת לעשות את אביך גאה... הוא גם משתדל הוא גם רוצה מאוד רוצה שתהיה גאה בו. ושהוא יהיה גאה בך.

אתה לא צודק

אם הבן שלך במוסד דתי, ואתה צריך להשתתף איתו בפעילויות האלה שמחייבות אותך לשים טלית, תעצום עינים ותשים טלית, גם אם זאת הצגה. אחר כך, או לפני זה אתה תשב עם הבן שלך, ותעבירו חוויות ואחרי זה ,תכנס לפנקייק להקיא. הבן שלך לא טיפש, הוא יודע איך אבא חי ושלא שומר שבת וכל זה, אבל בשבילו הפעילות הזאת שווה עולם, אם היית יכול להכנס ללב שלו באותו הרגע שאתה והוא ביחד עם הטליתות,היית מרגיש איך הלב שלו רועד מהתרגשות. ובגלל זה שווה לפעמים לעשות דברים שלא בא לנו כל כך.

את צודקת לחלוטין..

בכל מילה ואם הייתי יודע שלא יטפח תקוות הייתי גם מגדל פאות ליום הזה...

זו דרכם של ילדים - לטפח תיקוות

"שאבא ואמא יחזרו לגור ביחד" "שאבא ואמא יפסיקו לריב" אבל הם מבינים שלא תמיד זה קורה. נכון?

הכל תלוי בהסבר ובגישה שלך חביבי

גם לילדים שלי היו תקוות שאני אלך עם חצאית כיסוי ראש ואשמור שבת, הסבר נכון מתובל בהומור נתן להבין שאבא שומר שבת, מתעטף בציצית וצם ביום כיפור כי זאת הדרך שבחר ואמא מכבדת את רצונם לעשות קידוש בערב שבת אבל אחר כך חייבת את הסיגריה של אחרי האוכל ואצלך הם עוד קטנים, אז בכלל יהיה לך יותר קל.

עם זה אני לא מסכימה סופי

לשים פלסטר על העגיל? למה? כשמישהו עם כיפה בא אליי הביתה הוא מכבד אותי ומסתיר את הכיפה? שאל אותי מישהו פה ממעלות, חוזר בתשובה... על הפירסינג בגבה שלי וניסה לשכנע אותי להוריד... תורידי, למה לך את הדבר הזה על הגבה? אמרתי לו: הכיפה שלך הפירסינג שלי בשבילי אותו דבר... איש איש באמונתו יחיה

נכון, צודקת אבל.....

בשביל הילד, אם זה מפריע לו, אז מה אכפת לי לשים פלסטר או לכסות??, זה לא שמורידים לגמרי, זה עדיין קיים, זה רק ענין של כבוד למקום ולאדם שמולך, גם אם זה ילד קטן. כמו שאת יודעת, הילדים שלי לומדים בבתי ספר דתיים, מתוך בחירה שלי, אפילו שאני חילונית, אבל כשמגיעה לבתי הספר, מתלבשת בהתאם, אומנם לא חצאיות וכאלה, אבל לא גופיות ולא חשוף, כי לא משנה מה דרך החיים שבחרתי לי, אני מגיעה למקום בו מאמינים בדרך מסוימת, אז אני אכבד אותם, וכשהם יגיעו למקום הפרטי שלי, אצפה שהם יכבדו אותי. וכך בענין הילדים, לחנך שיש מזה וגם מזה תוך כבוד הדדי

פה קרוב הכלב.. לילד לא מפריע העגיל

למורים ולשאר האבות זה מפריע אבל לא לילד.

לא צריכה להיות דילמה

הבן לומד בבית ספר דתי גם בהסכמתך. כשיש ארועים שם..פשוט לך עם הזרם ותעשה מה שעושים. אין צורך בדילמה פשוט תעשה מה שעושים ועשה את הילד מאושר..בכל זאת חלק מהשורשים שלך גם.

jane34

New member
טלה יקר כנס רגע כי זה ארוך....

האמת? קראתי את כל התגובות מחלקן הסתייגתי ועם חלקן אני מזדהה.... אני חושבת שאתה צריך לכבד את המעמד את הבן שלך את המקום ואת שאר האנשים קרי, להתעטף בטלית (ותנסה אולי גם קצת מהלב? נסה לשכוח את הקטע של ההצגה לרגע,נסה להתחבר אתה יודע אולי קצת יותר ממני על משמעות המעמד של התעטפות בטלית ....... לפעמים כשאני רואה את היהודים הכשרים האמיתיים עם ה"להיבה" שיש להם בא לי ממש להיות גבר יהודי....להניח תפילין, ציצית, להתעטף לי בטלית....כי את השאר אני כבר עושה לבד....מברכת, מקדשת..... חושבת שמן הראוי להכנס לבית כנסת עם כל המשתע על כך אומר לי בלב: לך התעטף לך ושאף עמוק לקרבך את קדושת המקום-זה לא מחזיר בתשובה וגם לא סותר ללכת עם עגיל ....... מזכיש לי שלא מזמן עלתה שאלה של משהי לגבי כסוי ראש בבית כנסת..... לא חושבת (חוץ מעניין הגרושה והנשואה בין אם מחויבת לחבוש כסוי ראש או לא)מבחינתי זה כמו להגיע עם חצאית מימי לבית כנסת ולבקש שאף אחד לא יכפה עליי....לכי עם מיני וגופיה אבל למה לבית כנסת? ושאף אחד לא יגיד לי זה כמו שאני אבקש ממנו ללכת עם מיני אצלי בבית או להוריד כיפה...... אם היינו מבינים קצת יותר ויודעים יותר על הלך הרוח החשיבה והאמונה של המאמינים היינו מבינים את משמעות המשפט":כולנו ערבים זה לזה...." הם תמיד יעירו לנו:"למה לנהוג או לעבוד בשבת"? מתוך תחושת השליחות שלהם.....אבל איך נדע את כל זה אם מלמדים אותנו על האמפריה העותומנית, על פרוסיה(כן עם פ לא התכוונתי לכתוב רוסיה )על כל מיני מבצעים וחורים בסוף העולם שמעניינים את הסבתא שלי... חושבת שצריך להכניס יותר ערכים של מיהו אדם? קצת יותר על היהדות-ושי הרבה דברים נפלאים מרגשים ואפלו חכמים ביהדות(וממש לא עם שטיפת מוח בכיף ללמד ולא כמו שמלמדים היום תורה וכל תלמיד2 שונא את המקצוע הזה.....) יש וצריך פשוט לדעת איך ללמד לראות תמיד מהמקום של הזולת, האחר, השונה והלא פחות טוב ממני כי אני יהודי......ממש מתחבר לי פתאום לשרשור שדינה פתחה על הכריסמסט..... לכבד לקבל ואפלו להעיז ללמוד מהשונה!!!!!!!!! ולסיום שיהיה לכם בהצלחה ....

אז זה יותר מרגע???

אני אומר לך ככה אתמול מלאו 7 שנים לגט קריתות שלי מאלוהים אתמול לפני שבע שנים התנתקתי..כפרתי בהכול החלטתי שלו ולי אם הוא קיים אין על מה לדבר מאיש מאמין שמידי פעם הלך לבתי כנסת לוויות תלמיד ישיבה בן ואח לרבנים...לקחתי שביל אחר במודע וכנראה גם מכעס... ואת כל זה מוכן לשים בצד..ולעשות את ההצגה הזו קראתי את התגובות..וכולן בעצם צידדו בלעשות התגובות נתנו לי להסתכל עוד קצת פנימה רק מקווה שהילד לא יקח זאת בצורה אחרת מכוונתי..

G a v ® i e L

New member
טלה טלה !! - טלית !

תגיד, מה קורה איתך. גם אם אלוהים צ'ילבה שלך כרגע, זה עדיין לא הופך את הטלית לסמרטוט ! זהו פריט רוחני ודתי כל כך עמוק בעיני, עם מטענים היסטוריים ומסורתיים שצריכים להיות לנגד עינייך כשאתה מתעטף בה. לא צביעות ולא בטיח, מי חושב בכלל בכיוון הזה. תניח אותה, טלה.

גבריאל היקר

לא חושב שהבנת אותי אין לי בעיה בכלל עם הטלית..אין לי בעיה עם כל אמונה של אדם אחר ואני לא יודע אם אתה זוכר אבל ב מלחמת ששת הימים יש תמונה שבזמנו היתה מאוד מפורסמת של מבנה הרוס לחלוטין ורק חתיכת קיר שבתוכה חלון והטלית שתלויה שם עומדים... הבעיה מבחינתי היה הפחד לגרום לילד לחשוב שאני הולך בדרך שהוא רוצה בסופו של דבר הייתי..היה כל כך מרגש שאפילו אמא שלו התחפשה לבן אדם ואנחנו רחוקים מפורים...

ערסlight

New member
לא כזה...

מה שאני הייתי עושה זה קודם מבהיר לעצמי לאיזו מטרה אני הולך. בהנחה שאני הולך בשביל הבן שלי, אני משתף אותו בכל שיקוליי ועושה את מה שהוא יבחר.

destiny36

New member
אז אתה יכל להיות שחקן טוב

כדי שהקהל ישמח (הבן שלך)! איש איש באמונתו יחיה. אז? גם אני לא הולכת לים עם גלימה ולא לבית הספר של הבנים עם חזיה. גדלת בבית דתי/מסורתי. חונכת עפ"י היהדות בדיוק כמו שבחג שמעת את השופר אז כאן תתעטף . זה יגרום לבן שלך להרגיש שאתה עוטף אותו באהבה. בכלל אומרים שרק בנים יכולים לקרב את ההורים לדרך טובה יותר. בכל מה שהם אומרים לנו (גם דברים רעים) יש משהו שבה ללמד אותנו משהו או לסמן עבורנו משהו חשוב.

למעלה