דילמה קטנה

דילמה קטנה

הבן שלי לומד בבית ספר דתי... והיום יש להם טקס "ציצית"... בשבוע שעבר היה מפגש של אבות ובנים וישבנו ואנחנו קשרנו את הקשירות של הציצית כל אחד לפי מנהגו..והיה די סביר..למרות שהסתכלו בעין..על העגיל שלי והיום יש את הטקס עצמו...שהאבות נדרשו לבוא עם טלית ויהיה כמובן טקס עם ברכות בקיצור הצגה מלאה... ואני שגדלתי על בירכי הדת. היום רחוק ממנה שנות אור לא מתאים לי לעשות את ההצגה! להיות שם עם בני בטוח שכן! ומצד שני..לא רוצה שבני ירגיש חריג שרק אבא שלו ללא טלית וכמו יהודי טוב..צד שלישי למה לתת לבן לראות אותי עם כל האיבזור...שממנו אולי הוא יבין או ירצה להבין שהנה אני גם הולך בדרך הזו זה פשוט לאכזב אותו או שפשוט ידע שהצגתי...ואז אבא פשוט שקרן! אשמח לתגובות שיתנו נקודת מבט אחרת...שונה שתעזור לי להחליט

ברומא תתנהג כרומאי

תכבד את המקום תכבד את הבן שלך (ואני יודעת שאתה עושה את זה) תכבד את דרישות ביה"ס ואל תתן לבן שלך לחוש שונה. דוגמא: הבת של אחותי לומדת במעלות באולפנא. הבית לא דתי בכלל. לא שומרים שבת ולמעט מיום כיפור וליל הסדר לא ממש מקפידים שם. אבל הילדה למדה לחיות עם זה. היא שומרת שבת. היא מתפללת ועושה כל מה שצריך, ומצידה יכול כל הבית להמשיך לנהוג לפי ראות עיניו. אמנם מבלבל קצת בהתחלה אבל מתרגלים.

אבל...

היא בוגרת יותר מבינה שזו היא והם הם הוא קטן..עם הרבה תקוות בנושא... הוא כל הזמן מדבר על כמה רב גדול היה סבא ושהיום דוד X הוא המחליף של סבא והוא יום אחד יחליף גם...

navy123

New member
קטונתי אבל...

אם אתה אינך דתי והוא הולך לבי"ס דתי, אז זו מן הסתם לא הפעם הראשונה (וגם אם כן - זו לא תהיה הפעם האחרונה) שתתקל בסיטואציה כזו. אולי הכי פשוט והכי קל זה לשוחח עם הילד, לשאול אותו מה הוא רוצה, ואם באמת הוא מעוניין שתבוא לטקס עם כל הטלית והאביזרים אז כנראה זה מאוד חשוב לו. ואז כל שנותר הוא להסביר לילד את עמדתך בעניין, איך אתה רואה את הדברים, ושלמרות עמדתך אתה אוהב ומכבד אותו ולכן אתה בא בשבילו. נשמע גבוה? זהו שלא. ומנסיון- לדבר אל הילד בגובה העיניים זה הרבה פעמים הפתרון הכי טוב. הוא יעריך את זה יותר ממה שתוכל לדמיין. בהצלחה :)

אתה...

בטוח מבין את הדילמה הזו אבל הפחד הוא שלא יבין...שזו הצגה..בשבילו רק בשביל שלא יהיה חריג

navy123

New member
שתף אותו...

הוא בטוח יבין. ואם הוא לא מבין היום, מתישהו זה ייצטרך לחלחל פנימה שאתה אחר ממנו. להמנע מהקונפליקט לא ייפתור כלום. שלא תבין אותי לא נכון: זה קשה. אבל זה יצוץ כל הזמן. עדיף להעלות את העניין היום, גם אם במכה ראשונה הילד לא ממש יקלוט. לאט לאט. (תהליכים......). זה ממש לא קל. בהצלחה.....

ב ד ר ך

New member
כשאתה נכנס לבית כנסת

אתה שם כיפה. הצגה או לא הצגה, זה לא משנה , זה עניין של לכבד את המקום או את המעמד ובמקרה הספציפי הזה את הבן שלך. אני בטוחה שהבן שלך יודע לעשות את ההפרדה ולא יתחיל לדמיין את אבא שלו עם ציציות כל הזמן.

זהו שפה בדיוק הבעיה...

בחודש האחרון הוא התחיל לבקש שאתפלל איתו בבית או בבית כנסת. הוא ממש מנסה למשוך אותי לשם ואם אעשה את ההצגה הוא עלול לדמיין שמצליח לו וזו הסיבה העיקרית לדילמה..לא רוצה לאכזב שוב לא רוצה שירגיש שאני "עובד" עליו

זה כי

הוא רואה שם ילדים אחרים עם האבות שלהם... והוא רוצה גם. זה כבר עניין אחר... תסביר לו.. והוא יבין...

ב ד ר ך

New member
מצד שני

אתה גם בטח לא רוצה לאכזב אותו ולהביך אותו מול כל הכיתה. יש הבדל עצום בין להתפלל בבית כנסת ובבית לבין לבוא ל"מסיבת" כיתה ושם להתפלל עם כולם בשבילו. אם תסביר לו את ההבדל בין השנים ושבשבילו אתה מוכן להגיע לכיתה ולשתף פעולה, אני בטוחה שהוא יעריך את זה. בכל מקרה אני חושב שבשביל הילד, אתה צריך לשתף פעולה בקטע הכיתתי.

mars4

New member
גם אני עמדתי בפני מצב דומה

בבר מצוה של בני. אני ומשפחתי אתאיסטים גמורים (שלא לאמר אפיקורסים מוחלטים) לא הולך לבתי כנסת אפילו ביום כיפור. ובהלוויה של אימי לא הסכמתי שיבצעו בי "קריעה". אצלי דת זה דבר דיגיטלי . או שאתה מאמין או שלא! אין באמצע ואין זכות בחירה לגבי איזה מצוות לקיים ואיזה לא ( יש לי חבר שלא שומר שבת, שלא מקיים מצוות רק מה.. לא מעשן בשבת. למה..? כי ככה הוא החליט. לבריאות זה מוסיף אבל לטעמי אין לזה שום קשר עם דת) אבל יש דברים "מקובלים" ועל מנת לא לפגוע ברגשות של בני ושל בני המשפחה של הצד השני קמתי באיזה 4 בבוקר (פעמיים..) נעטפתי בטלית ועברתי את כל הטכסים. אפילו תרמתי כמה ח"י שקלים לטובת עילוי נשמתם של כל מיני אנשים. אין מה לעשות. שלא חיים בואקום צריך לפעמים חנהוג ע"פ "המקובל" ועל פי איך "שמצפים" ממך. לך, למען בינך , תעשה את מה שצריך. תאמין לי, תרגיש עם זה הרבה יותר טוב. במיוחד לאור העובדה שאני בטוח שגם לך יש חלק בזה שהוא מתחנך בזרם הדתי.

:)

ביום כיפור זה היום המושלם להורדות... אבל כפי שכבר אמרתי הבעיה שונה הוא מאוד רוצה שאהיה דתי... לא היתה לי בעיה לעשות..אם הייתי בטוח שמבין שזו רק הצגה.

mars4

New member
לא יודע בן כמה הבן אבל בטוח שיגיע

היום והוא יבין , לא שזה הצגה , אלא שאתה עושה את זה למענו בגלל שאתה מכבד אותו ואת אמונתו. תגיד, את הסידרה המעולה "מעורב ירושלמי" אתה בטח רואה? עכשו שאין "בטיפול" זו הסידרה בטלביזיה. אגב, ממליץ, במיוחד ע"ג הפורום הזה , לצפות היום בסידרה החדשה של אורנה בנאי על ההתמודדות של אם חד הורית עם ההריון , הסביבה והעדר אב. ערוץ 2 אחרי עובדה. מומלץ מתחת לפוך, עם כוס שוקו וקצת רום ועם בן או בת זוג!

את הטלויזיה היא לקחה...

אתה לא קורא איש? אני קיבלתי את הקקאו... אבל ברצינות...לא כל כך רואה ואם כבר אז מעורב ירושלמי באמת אחלה אבל ה"מגן" יותר...

אם זה עגיל צמוד לתנוך

שים פלסטר קטן עליו. אם הבן ישאל למה? תגיד לו שאתה מכבד את המקום ולכן אתה שם פלסטר כדי שלא יהיה בולט לעין העגיל, ואם יחמיר בשאלות, תסביר לו שאומנם אתה מכבד את הדת ובלה בלה בלה, אבל שלך יש דרך חיים טיפה שונה מאחרים כיום, וכל אחד צריך ללמוד לכבד את השני. נקודה

סופי....

הילד כבר "קיבל" אישור ממנהל בית הספר לעגיל... הוא דאג ליידע את המנהל והמורה.

הבעיה...

זה להתעטף בטלית..כדי שהבן לא ירגיש חריג.. אבל אבא ירגיש מאוד לא נוח שהוא נותן לבן תקוות שווא

בוא אשאל אותך אחרת טלה

אני בטוחה שאתה זוכר את זה טוב מאוד... כשעלית לתורה אביך ז"ל עמד לצידך עטוף בטלית איך הייתה ההרגשה שלך? וזה לא משנה שאורצ'וק עכשיו לא עולה לתורה.. בשבילו זה מעמד מאוד חשוב. וחשוב לו שאבא שלו יהיה לצידו עם כל מה שמתבקש מכך. ואל תתפוס ראש

למעלה