דילמה עם עצמי

דילמה עם עצמי

אשמח אם מישהו יוכל לכוון אותי יותר.
אני מודעת לכך שעבור כל אחד מאיתנו פסיכולוג אחד הוא טוב ואילו אותו אחד בשביל אחר, לא.
היום הייתי בפגישה ראשונית עם פסיכולוגית. אני אדם מאוד ורבאלי ויודעת להתבטא וגם מכירה את עולם הטיפול מקרוב דווקא מצד המטפל ולא מצד המטופל (איני פסיכולוגית).
יחד עם זאת, הרגשתי שהפגישה הראשונית מאוד לא הועילה בלשון המעטה ומלבד להקשיב, כמעט לא נאמר דבר מעבר גם מדי פעם שהיא הציצה בשעון שממש עמד מול הפנים שלה ואני מודעת לכך שיש את אלמנט הזמן - הדבר פשוט גרם גם לי להסחות דעת ולהסתכל על השעון שלי מהרגשה שתכף היא תעצור אותי.
יצאתי עם הרגשה קשה של לחטט בעבר יחד עם זאת, לא הרגשתי שיש לכך איזשהו אופק. חוץ מכמה מילות אמפטיה.
אולי כי אני אדם פרקטי, וברור לי שאני לא מצפה שתפתור לי את החיים, יחד עם זאת אני כן מצפה לקבל פידבקים כאלה ואחרים, אולי אפילו יעוץ או הכוונה. קשה לי רק לדבר ולדבר ולדבר. זה מרגיש לי פשוט לשווא.

אשמח אם תוכלו לחוות מדעתכם, האם לדעתכם תפקידו של הפסיכולוג הוא רק להאזין? כי אם כן אני לא חושבת שאני זקוקה לפסיכולוג או שמא אני טועה במהות תפקידו של הפסיכולוג.

תודה מראש

יש מגוון שיטות טיפול פסיכולוגיות

ששונות אחת מהשניה במוקד הטיפול, בהנחת המוצא של מה הבעיה, ובהתאמה מה הצעדים שננקטים על מנת לסייע.
יש שיטות טיפול בהן יש בדר"כ התערבות מינימלית של המטפל מעבר ללהקשיב. יש בהחלט שיטות טיפול אחרות.
תבחרי את זו שמתאימה לך ולצרכייך.

כיצד באמת אפשר לבחור שיטת טיפול שמתאימה

לצרכיי? אני אדפ מאוד פרקטי וקשה לי מאוד כשהטיפול הוא בעצם, כפי שכתבת, הקשבה והתערבות מינימלית.
האמת שפניתי לטיפול דרך ביטוח קופת החולים בשל הסבסוד - למעט אזור המגורים אין נאמר דבר על כל אחד מהם ולכן הרגשתי גם שאני מגיעה על בליינד. שזו הייתה הרגשה בפניי עצמה משום שלא ידעתי בדיוק מה מצפה לי.

תודה מראש

יש מגוון מדריכים כיצד לבחור שנכתבו על

ידי מגוון מטפלים. אפשר למצוא דרך גוגל. גם אני כתבתי מדריך כזה, זה E BOOK עם התכנים הבאים -
- מתי כדאי לפנות לטיפול ואיך טיפול יכול לסייע?
- בחן/י את עצמך – האם כדאי שתפנה/י לטיפול?
- מה ההבדלים בין שיטות הטיפול הפסיכולוגי השונות?
- מהם הקריטריונים המומלצים לבחירת טיפול פסיכולוגי?
- מה אפשר לעשות עוד לפני הפנייה לטיפול? – עזרה ראשונה
- איך ניתן לדעת שנמצאים בטיפול מוצלח – גזור ושמור
- ובנוסף, שבע תפיסות מוטעות נפוצות (ויקרות!) לגבי טיפול פסיכולוגי

שלחתי לך את הקובץ במסר.

Shira332

New member
שלום, אשמח גם לקבל את הקובץ

אני באותה התלבטות של איך לבחור מטפל..

שלום ״חיוך״

אני שומע מבין מילותייך אכזבה מהמפגש הראשון עם הפסיכולוגית, בו גם לא זכית למשוב לו את זקוקה, וגם חשת שבמבטיה על השעון היא משדרת לך שעמום או חוסר חיבור כלפיך. מבחינתך היא לא היתה מספיק מעורבת ונוכחת בשיחה, ולא חשת שנוצר מפגש אמיתי ביניכן. עם תחושות אי אפשר להתווכח.

כמובן שאת יכולה לתת לקשר ביניכן עוד צ׳אנס, או לחלופין לחפש מטפלת אחרת. את שואלת בנוסף איך יודעים איזה סוג של מטפל לחפש / איזו גישה מתאימה לי. בגדול ומאד בכללי, הנקודה החשובה ביותר לקביעת הגישה המתאימה לי היא מהות הבעיה שמביאה אותי לטיפול מלכתחילה. אם הבעיה מאד נקודתית, מצומצמת ומוגדרת - כגון חרדה כלשהי, סוג הטיפול המומלץ עבורך הוא ממשפחת הטיפולים ההתנהגותיים / קוגניטיביים ; אם מהות הבעיה פחות מוגדרת ויותר נוגעת לעולם הרגש, טיפול דינמי בדר״כ נותן מענה טוב ; ואם תחושת ריקנות, היעדר משמעות או חרדה כללית כלשהי פוגמת בחייך, טיפול מהאוריינטציה האקזיסטנציאליסטית עשוי לעזור. כמובן שיש עוד אינספור קשיים וגישות הנותנות מענה לאותם קשיים אולם קצרה היריעה מלהכיל את כולם פה.

ommerl

New member
לדעתי, ואיני פסיכולוג.

לדעתי בטיפול (לא משנה אם זה פסיכולוג קליני או מתקשר הוליסטי) חייבת שתהיה תחושה נינוחה, בטוחה, נטולת שיפוטיות בינך למטפל.

אם זה לא קיים, לא משנה כמה השיטה של המטפל טובה, הצלחת הטיפול תהיה מקרית.

danapsy

New member
חיוך

מסכימה עם כל מה שנכתב מעליי, בנוגע לסוגי טיפול שונים המתאימים לצרכים שונים, וגם בנוגע לחשיבותו של טיב הקשר בין המטפל למטופל. לגבי השאלה הקונקרטית, איני חושבת שתפקידו של פסיכולוג הוא רק להאזין.

שני דברים נוספים: אני יכולה לומר מניסיוני שיש הרבה פעמים הבדל מסויים בין הפגישות הראשונות לבין פגישות שהן כבר "בתוך" הטיפול. בפגישות הראשונות המטרה שלי כמטפלת היא להכיר את האדם שיושב מולי, את ההיסטוריה שלו, מה הביא אותו אליי וגם מה סגנון התגובה המתאים לו, לדעתי. לכן הרבה פעמים בפגישות הראשונות יש נטייה לקחת קצת צעד אחורה, על מנת שלא "להתפרץ" למקום שאינו מתאים.

דבר שני, תנסי לשתף את המטפלת בתחושה שיצאת איתה מהפגישה, ואולי יחד תוכלו להבין אם וכיצד לבנות את הקשר הייחודי שלכן.

ודבר אחרון אותו אני מעלה כתהייה, כיוון שאיני מכירה אותך. לעיתים יוצאים מפגישה ראשונה מאוכזבים בגלל משהו שהרגיש לא מתאים בסיטואציה עצמה ובמטפל הספציפי. יחד עם זאת, לעיתים תחושת האכזבה מצביעה על דברים אחרים שקשורים יותר בנו (אמביוולנטיות שהייתה מכלתחילה כלפי פנייה לטיפול, נטייה להתאכזב במהירות, רגישות למשהו ספציפי בסיטואציה וכו' וכו').

בכל מקרה, נשמע לי שהשאלות שאת שואלת ובודקת מאוד במקומן. שיהיה בהצלחה...

תודה דנה (?)

לא כל כך הרגשתי בנוח לשאלתך, כן הבנתי את חשיבות הטיפול יחד עם זאת, נוכחות השעון הזה מאוד הפריעה לי וככל הנראה שאיזשהו תיאום ציפיות שלא נעשה כלל. ציפיתי שכן יעשה איזשהו תיאום ציפיות מה יקרה הלאה ואני מרגישה לגמרי בחוסר ודאות לגבי הטיפול. מקווה שבפגישה השניה הדברים יתבהרו.

למען הסר ספק, התלבטתי רבות אם להמשיך עמה או לחפש מטפלת אחרת אך החלטתי לתת לכך עוד הזדמנות בתקווה שלא אצטרך לעבור מספר מטפלים עד שאמצא את הגישה שמתאים לי כאדם ולצרכיי. אני מאמינה שפשוט נקלעתי לאיזשהו משבר מקומי בחיים שכמובן כמו כל דבר בחיינו, יושב גם על ילדות וגיל ההתבגרות.

הסיטואציה של "לנבור בקרביים" גם כך מאוד קשה ולא הייתי רוצה להיקלע למצב שבו אי צריכה לפרט בפני כמה מטפלים עד שאמצא את שמתאים לי. כי הדבר גם כך מצריך ממני אנרגיות לא פשוטות לדבר על הדברים...

למעלה