דילמה- סתימה אפורה(אמלגם) או לבנה(קומפוזיט)?

דילמה- סתימה אפורה(אמלגם) או לבנה(קומפוזיט)?

סתימה אפורה, היא חזקה מאוד. וזה טוב לשיניים הטוחנות שמאחורה שמופעל עליהן לחץ חזק מאוד. גם היא זולה, מקסימום 250 שקלים, אלא אם אני לא מכירה את המחירים. אבל לא מאמינה שיעלה מעל 250 סתימה אפורה. סתימה לבנה כבר יעולה להגיע להמון, אבל אם אני לא טועה אפשר גם ב - 300/350 עכשיו כל הקטע, שיניים אחוריות טוחנות צריך כתר על הסתימה, לשמור עליה. שזה עוד המון כסף, זה אפילו יכול להגיע לאלף שקל כל סתימה לשים עליה כתר. סתימה לבנה אין צורך בכתר והיא אסטתטית בידיוק במבנה של השן, ונחשבת יותר בריאה. הבנתי גם שיש מדינות בעולם שכבר הוציאו את הסתימות הכסופות משום שזה לא בריא, אבל שוב זה לא משנה. עוד משהו חשוב לציין: בסתימה אפורה פוגעים יותר בחומר שן, בסתימה לבנה לעומת זאת, הרבה פחות. זה גם שיקול חשוב מאוד. מה ההיתם עושים תמיד טוב להתייעץ עם אנשים חכמים אולי פספסתי משהו בדרך ותאירו את עיניי? עכשיו ברור שלא חוסכים בשיניים, אבל הגיונית + כלכלית אפורה - פגיעה יותר בחומר שן כשעושים אותה - כתר(כתר זה לא דבר זול) - יותר כסף + נחשבת ללא כל כך בריאה, הכספית ובכלל. לבנה - יותר יקרה מאפורה, אסטתטית יפה בידיוק כמו השן - ואין צורך בעוד כתר ופחות קידוח והתעסקות בחומר שן. מה ההיתם עושים? הדילמה פה לא על שן אחת, אלא 2 טוחנות צד שמאל 2 טוחנות צד ימין + עוד למעלה. זה איזה 6/8 סתימות יוצא כמה אלפי שקלים, ואין לי עם מי עוד להתייעץ חוץ ממכם. הרופאת שיניים אומרת "אם לי יש אפורות, גם לך יהיה. (ופתחה את פיה והראתה לי את הסתימות האפורות שלה".

טלולי 2

New member
עד כמה שידוע לי סתימה לבנה היא סתימה זמנית

לכמה שנים. סתימה אפורה היא תמידית. לא ידעתי שיש הבדלים במחיר. כשהייתי בשנות העשרה עשו לי סתימות לבנות (כמובן שלא אני שילמתי כך שלא יודעת כמה עלה) בשנים האחרונות עשו לי סתימה אפורה, לא שאלו אותי מה אני רוצה, או מה עולה יותר ומה עדיף.

לא שאלו אותך, גם אותי לא. ..

פשוט ככה החליטו בתוכנית טיפולים. ואני חקרתי וחקרתי וחקרתי תיראו מה גילתי: סתימה אפורה > קודחים יותר בחומר שן שפוגע יותר בעמידות עשן לעומת סתימה לבנה שרק מנקים את העששת מחטאים ומתחילים לעצב לפי הצורה של השן שלך סתימה אפורה עולה פחות אבל חייב כתר שישמור עליה וגם יכסה את הכתם האפור הלא יפה - זה כבר עושה את המחיר אלף שקלים אם לא יותר תלוי בכתר, וגם אני לא יודעת אם זה נעים התהליך ששים לך כתר אז בכלל... גם יש המון מחקרים האם היא לא בריאה לגוף או הכל בסדר? תחפשי סתימת אמלגם כספית (טוענים שהכספית עושה בעיות) בקיצור מצאתי המון דברים נגד השיקול היחידי שלי הוא אולי אני מפספסת משהו שמישהו יאיר את עיניי או עשיתי אחלה עבודת מחקר אה ואיך אני אבחור מישהו ממש טוב, כי קראתי שצריך ממש מומחיות בסתימה לבנה שתיראה טוב וכל שניה חשובה כי אם נוגעת טיפת רוק היא נהרסת מתי שמכינים אותה

טלולי 2

New member
אולי לא הבהרתי את עצמי

אין לי בכלל כתרים בפה. בסתימה האפורה רואים את האפור על השן. שוב, לא ידעתי שצריך/חשוב לכסות מבחינה אסטטית. אולי פוגעים יותר בשן אני לא יודעת. הסתימה קיימת יותר מ - 12 שנים.

סמאדי

New member
סתימה לבנה עשויה מחרסינה.

היא לא זמנית. אני החלפתי את כל הסתימות כסף ללבנות. בעיקר מטעמי בריאות.

estee

New member
לי הייתה סתימה זמנית כזו 20 שנה, עד שנשברה

לי השן מנגיה בקליפת אגוז. הן לא זמניות הלבנות. הן מחומר אחר.

לא הבנתי את הדילמה.

הלבנה יוצאת הרבה יותר זולה [את חוסכת כתר] גם יותר בריאה, וגם יותר יפה. אז מה ההתלבטות? העיקר שתמשיכי לחייך!!!

משה מ3

New member
לפי ידיעותי סתימה אפורה מחזיקה מעמד בחורים גד

בחורים גדולים לבנה לא..

בטוח? כי אני חושבת שקוראים לזה משטחים

ויש סתימות לבנות ל 2/3/4 משטחים הרי זה פשוט יותר חומר לכסות = יותר כסף כמובן גם סתימה רגילה עולה זול יותר מסתימה של 2 משטחים וכו'.. אבל כן בכל מקום שקראתי אומרים שאמלגם חזקה פי כמה וכמה למרות שאני לא יודעת.. אמלגם גם גוררת אחריה כתר והרבה לא עושים אבל ממליצים כי גם זה לא אסתטתי אבל לא קשור ליופי וגם כי אומרים שזה מסוכן משהו שזה גלוי ככה הכספית, מה אף אחת הרופא שיניים שלה לא אמר לה שאחרי סתימה אפורה עושים כתר?

רק לבנה

יותר אסטתי, גם אם זה אומר שאצטרך לחדש אותה אחרי כמה שנים. עניין של סדרי עדיפויות, אצלי אסתטיקה במקום גבוה. כשהייתי קטנה עשו לי אחת אפורה ובכיתי עליה דמעות של ממש..

סליחה, אבל יש הוכחות? כי רופאת שיניים הגיבה

לי בצרכנות ואמרה שזה לא מזיק, וכי עוד לא הוכח דבר. ומדובר על שיניים אחוריות טוחנות שיש עליהן עומס רב, עם המון עששת זה 2/3 משטחים. אז מה עדיף בכל זאת?

סמאדי

New member
התפוצצו לי סתימות מאמלגם בפה.

היה להן טעם מוזר והן החלישו את הגוף שלי.

דרך אגב איך הן התפוצצו? היו מעל X שנים?

ומממ אני ממש בדילמה אוף!! רופאת שיניים אומרת שמאחר ואלה שיניים טוחנות והן מאחורה ולא רואים וגם הן מעמיסות המון ועובדות המון אז ללכת על אמלגם כי הוא חזק יותר ואין סכנה שהן ישחקו כמו עם הלבנה שהיא עדינה יותר אני לא יודעת כי אלה באמת שיניים שמאוד עובדות קשה שיניים טוחנות הכוונה

סמאדי

New member
כן. הן היו ''בנות 15''

אבל זה לא משנה שכספית בפה לא בריאה ולא טובה.

ואו, מקווה שעכשיו הכל בסדר סמאדי../images/Emo24.gif

דרך אגב, החלפת את כל הסתימות אמלגם בסתימות קומפוזיט לבנות? האם זה כאב להחליף הכל? דרך אגב, אם זוכרת אולי מה המחיר של סתימה לבנה והאם היא כואבת? עושים הרדמה זרימה? אני חושבת שאלך בדרכך ואעשה סתימות לבנות יש לי 12 במספר ו - 4 טוחנות. אולי אחרי הכל אני לא איעשה אמלגם מאוד הפחידו אותי פה בפורמים...

טלולי 2

New member
ראיתי את הודעתך בעניין גם בפורום צרכנות, היתה

הפניה של ורדה לפרסם שם, התגובה של תיתי שכנעה אותי שסתימה אפורה לא מזיקה לבריאות ואין צורך בכתר. נכון זה פחות אסטתי אבל עמידות בשינייים טוחנות זה הדבר הכי חשוב. קישור להודעה המדוברת: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=66&MessageId=155838206

למעלה