דילמה סופית...

avipe

New member
דילמה סופית...

אני קורא ושואל כאן מידי פעם לקראת הקנייה הקריבה ובאה... הדרישות שלי הן לא גבוהות.....סך הכול זה ללימודים אינטרנט ומצגות אבל מוכן להשקיע טיפה יותר כדי שישרוד כמה שנים... מחפש בגודל מסך של 14 כדי שלא יהיה כבד מידי... כרגע הגיעו מבחינתי לגמר שניים. הראשון זה HP HP Pavilion dv2351ea והשני זה LENOVO N-100 F9G לשניהם נתונים ממש דומים וכנ"ל המחירים.... אשמח להמלצות במה לבחור או אם למישהו יש המלצות לחברות אחרות ודגמים אחרים עם אותם נתונים... בתודה מראש אבישי

Jan22

New member
תראה ..

יש לך תקציב מצויין ואפשר לומר שתוכל לקחת כמעט כל נייד בעל מפרט זהה פחות או יותר לאלה שבחרת ,כמעט באותו המחיר. שני הדגמים טובים ושל חברות טובות ,רק שלHP יש יתרון של כרטיס מסך קצת יותר מתקדם משל הלנובו. מהיכרות אישית עם הדגם - הוא מצויין. תמיד אהבתי את העיקרון של ה''משלוח חינם''.אולי בגלל שהמשלוח כלול במחיר ? יכול להיות ? מצא את ההבדלים בין ביגבוקס לבין ...http://www.netshops.co.il/product.asp?productid=2329 (תחפש ,ותמיד תמצא הצעות טובות יותר!)

avipe

New member
תודה

אני גם נוטה לכיוון הHP... אבל בקשר להערה שלך אז שני דברים....אחד זה ששמתי את האתר של ביג בוקס סתם לדוגמא ואני לא יודע אם בהכרח אני אקנה שם...(הם באמת נראים לי יקרנים) אבל אני אשמח המלצה למקום שהוא גם חנות פיזית ולא רק אתר אינטרנט...בכול זאת כזאת הוצאה אני רוצה שיהיה עם מי לדבר פנים אל פנים ולא אחרי זה לרדוף בטלפונים שנים.... ודבר שני באתר שאתה הבאת זה לא בדיוק אותו דגם...זה דומה אבל זה Core Duo ומה שאני רשמתי זה Core Duo 2.... שזה בכלל קטע מוזר...חיפשתי עכשיו בשביל לעשות השוואה בין אתרים ובכול מיני קוראים לדגם הזה בדיוק באותו השם ואותו מספר אבל יש בכול מיני אתרים נתונים שונים של המעבד או דברים אחרים....מממ...ממש מוזר... בכול אופן.. תודה ואשמח לעוד הערות הצעות המלצות וכו...

Jan22

New member
בסדר

המטרה היא רק שתבין שכדאי תמיד לעשות סקר שוק. לרוב לפני שאתה מתחיל להיסגר על דגם ,תבדוק מה המחיר הממוצע בשוק דרך ZAP או אתרים דומים. את אותו הדגם שצירפתי אפשר גם למצוא במחיר זהה+ אם T5500 , רק צריך למצוא ולעבוד קצת עם גוגל. בנוגע לדגם ,שום דבר אינו מוזר ,פשוט ישנן כמה ווראציות לדגם מסוים. למשל לדגם X יהיו מספר פריטים שכל פריט עובד עם מעבד אחר. אותו הדבר עם dv2351ea. למשל כאן http://www.pccenter.co.il/product.asp?productid=3608&catcode=237&AdCat=&parentid= אתה תראה את אותו הדגם ,רק עם מסך 15.4 רחב , כרטיס מסך GMA950 ,מעבד T5500 ומחיר נמוך יותר. בנוגע לדגמים אחרים ,המפרט שאתה סגור עליו לפי מה שנראה הוא עבור יישומים כבדים בעתיד ,וזו חשיבה טובה. אם אתה רוצה גם לשים דגש על גראפיקה בנוסף להכל ,תחפש דגמים עם כרטיס מסך לא GMA אלא ATI X1400 ומעלה או Nvidia 7400+ .

avipe

New member
עוד שאלה קטנה בהזדמנות זאת

השלט שמגיע עם הPAVILION של HP , הוא מסוגל גם לשלוט במצגות של פאוורפוינט?

כן ושים לב

שלמרות מה שכתוב במפרט, ל-HP 2351 אין Bluetooth. אני הייתי מחכה כמה ימים כי HP כבר הוציאו את הדגם המחליף (HP 2500) בארה"ב ובאירופה ויש בו את ערכת השבבים החדשה של אינטל (Santa Rosa). עכב כך גם צפוייה בקרוב ירידת מחירים חדה לדגמים ה"ישנים". אני בד"כ לא ממליץ לחכות כי אין לזה סוף אבל זה מצב יוצא דופן.

ואם כבר תיקונים

המפרט של ה-HP בשני הלינקים האחרונים לא נכון. המעבד הוא T5300, הדיסק הקשיח מגיע בנפח 120GB.

קובי נOR

New member
וואלה?? איך זה יכול היות למרות המפרט??

אחד הקנדידטים שלנו זה HP DV6263 במפרט שלו כתוב BLUETOOTH ידוע לך אם יש לו או אין לו בוודאות?? ומה באמת עושים כשכתוב במיפרט ואתה קונה לפי זה - ואח"כ מתברר שאין??

היה לי אותו

ולכן אני יודע. מה שקרה זה שקבלתי שני מחשבים תקולים, התייאשתי, ו- HP לקחו אותו חזרה וזיכו אותי. ייתכן וזה רק חוסר מזל שלי... לגבי ה- 6263 אני לא יודע. תתקשר לחנות ממנה אתה רוצה לקנות ותבקש שיבדקו את המפרט המדוייק- הוא מצויין ע"ג מדבקה על הקופסא בה ארוז המחשב וניתן לקרוא אותה מבלי לפתוח אותה. לגבי השאלה האחרונה- החנות נושאת באחריות מפני שמדובר בהטעייה ולכן זכותך להחזיר את המחשב ולקבל זיכוי.

למעלה