דילמה נוראית

דילמה נוראית

אוטוטו כבר הילדה יוצאת לחופשת הקיץ שלה {בת שלוש היא בנעמ"ת} והיא כל יום חוזרת לי מהגן עם מילים שברור שרק מהגן היא לומדת : מטומטמת ,תשתקי וכו וכו . צריכה עזרה מה עושים ? ברור שאני מנסה להסביר לה שאלו מילים לא יפות ולא מדברים ככה .אבל כבר שמעתי שאסור להגיב במקרים כאלו זה נכון ? ביי בנתיים שבת שלום

ברוך השם

שנה הבאה היא עוברת לגן אחר אבל זה הילדים מהגן ששומעים את האחים הגדולים שלהם מדברים ככה.....

daniela1975

New member
מצטערת אבל קשה לי להסכים

עם זה. זה לא פתרון להעביר גן בכל פעם שהילד, או הילדה לצורך הענין, מגיעים עם משפט מחץ מהגן. אין ספק שאם הדבר קורה בתדירות גבוהה אז אכן יש צורך לתהות לגבי המקום, אך בכל גן באשר הוא, ללא קשר לאיזור ורמת מגורים, יכולים הילדים להגיע עם "אוצר" מילים שכזה והלא אנחנו לא נעביר אותם גן בכל פעם שזה קורה... אני חושבת שיש צורך להתמודד עם הבעיה ולהסביר לילד שזה מאוד מעליב ופוגע, שזה לא יפה לדבר בצורה שכזאת ולא נעים בכלל ובכך למעשה למנוע התבטאות כזאת בהמשך ללא קשר לגן/בית הספר בו הוא נמצא.

m i c h a l i

New member
../images/Emo45.gif

בנוסף לכל מה שדניאלה אמרה יש לשים לב האם בסביבה הקרובה נוהגים להשתמש בשפה כזו (אפילו בהיסח הדעת) כי יש לקטנים נטייה לחקות אותנו. בכל מקרה, יש להעיר על כך בתקיפות ולא לעשות מהעניין "קרקס" כי לפעמים זה מצחיק אותנו לשמוע אותם מדברים כך... להעיר, לדרוש שלא יחזרו על המילים האלה בשום אופן.

סורי חשבתי שהגננת עצמה מדברת כך

יחד עם זאת קשה לצפות מהזאטוטה שלא תדבר ככה בבית,כשבגן זה עובר בסדר ובשתיקה. היא בטח לא מבינה למה בגן מותר ובבית לא?(אני מנסה להכנס לראש שלה עד כמה שאפשר)

m i c h a l i

New member
זה לא ממש משנה אם בגן זה עובר

בשתיקה. כמובן שאעיר את תשומת לב הגננת אך היא לא יכולה להיות בהאזנה לשיחות בין הילדים כל הזמן. החינוך מתחיל מהבית וגם אנחנו גרים באזור שלא נחשב ליוקרתי (בלשון המעטה) או אליטיסטי ועדיין אני דואגת לחינוכה של בתי כי זהו תפקידי בין השאר.

ללא ספק כי לך אכפת מהילדים שלך אבל

גם אני לא אחת ראיתי, שגננות מתעלמות כשיש שיחות כאלה, בין ילדים,למרות שהן בתפקיד,שגזור מתחום ההוראה,מורה, הורה וכו',צריך להראות ולהורות על הדרך היותר טובה, היותר נכונה.ואגב אני לא בטוח שיש קשר,לאיזור יוקרתי לא יוקרתי,ישנם ילדים שגרים באזורים "יוקרתיים",מה זה יוצאות להם פנינים מהפה.

daniela1975

New member
הכל מתחיל בבית

אם נקנה לילדנו ערכים ונורמות התנהגות בבית, נהיה עקביים ולא נוותר, הילדים ידעו כיצד עליהם להתנהג ללא קשר לחברה בה הם נמצאים, ידעו מה מותר ומה אסור לומר, ידעו להבדיל בין טוב לרע.

s h o o s h a

New member
ילדים זו שמחה, ילדים זו ברכה

את השפה רוכשים הילדים מכל מה שסובב אותם. קרי, גן, משפחה, חברים, שכנים, רחוב, טלויזיה וכיו"ב. והרי בלתי אפשרי לשים 'צנזור' על מילים שבאוזננו נשמעות אע. לא, אין צאוך לעודד אותם להמשיך ולהשתמשמ בהן אולם בהחלט להעיר ולהסביר את משמעות המילה הספצייפית (כל ילד בהתאם לגילו) ואת החשיבות הגדולה והמכובדת שבאי-שימוש במילים שכגון אלו. אל ניתמם ונאמר שגם לנו, המבוגרים שבחבורה, לא נפלטות מידי פעם מילים כמו 'שיו, איזה טמטטן', או אף גרוע מזה. אלא שלנו ברור שזו פליטת פה ולא דרך התבטאות. אצל ילדים זנ שונה. ולכן, לפני שאנו באים לשפוט ולחנתך את ילדינו בואו נעשה מעשה ונוציא מתוך הלכסיכון שלנו את המילים הללו. לא קל, הא? אבל אפשרי. ועכשו חישבו על הקלות או הקושי שכרוך בללמד ולחנך את קטנטננו לנהוג כמונו. יום טוב ושבוע חדש נפלא ופחות חם - מי ייתן שיהיה שוש

דילמה

נכון זו דילמה החשבת שלהחליף גן זה ישפר, ממש לא בכל גן ישנם ילדים ואפילו גגנות שהנימה שלהן היא כזו, מה שעליך לעשות זה להסביר לביתך כמה לא יפה ולא נעים לשמוע אותה אומרת דברים אלו, לי זה קצת עוזר, בהצלחה

הכי מדאיג

אותי שהיא יודעת שאסור להגיד את המילים האלו כי אח"כ היא אומרת לי זה סתם ובכאילו . אבל כשהיא מתעצבנת עלי כי למשל לא הרשתי לה משהו אז אני כ"כ מהר הופכת למטומטמת ולתשתקי ? הצילו

למעלה