דילמה מקצועית

היי חברים,

אני פונה אליכם כדי להתייעץ לגבי דילמה מקצועית שאני חווה. אני בן 51, בדרגה די בכירה בחברה בינלאומית, ומחפש כיוון לקריירה שלי. אני מנוסה מאוד בתחום ה-VLSI, עבדתי בקבוצת ה- 7wireless שנים ואז עברתי לחטיבת-CPU. עבדתי שם קשה, גם בסופי שבוע, ולמרות שלמדתי המון, הבוס הישיר שלי התייחס אליי כמו לסטודנט - האמת שלמדתי שם המון ויש עוד המון מה ללמוד שם. עיקר העבודה שם היתה תיקוני bug והוספת feature ים ותחזוקה של קוד RTL. היתה תחרות קשה על ה-feature ים ומי יעשה מה. אני לא נלחמתי וקיבלתי עבודות שחורות בעוד שאחרים קיבלו עבודות מעניינות יותר. גם לא הייתי עצמאי מספיק שם כי לוקח המון זמן להתאקלם שם. אמרו לי שצריך להיות שם לפחות 5 שנים כדי להבין מה הולך שם. החלטתי לעזוב והבוס שם התחנן שאשאר אבל עזבתי את החטיבה, וחזרתי לחטיבת ה-Wireless. גם פה נתנו לי במשך שנה עבודות שחורות GLS ים בעיקר. ביקשתי פיתוח והתרגזתי אז הבוס נתן לי לעבוד עם אלגוריתמאי ולכתוב RTL ולפתח משהו גדול אבל אני לא באמת מבין את האלגוריתמים. רק מממש אותם ב-RTL. דברים מעניינים אבל לא מבין כלום לצערי. מרגיש לי כמו בזבוז זמן. אני עושה פה RTL סינתזה וגם עשיתי backend לכמה בלוקים. הבוס שלי ב-wireless הודיע שהוא עובר תפקיד ונשאר בחטיבה וזרק עלי את כל העבודות שהוא היה אחראי עליהם. בלוקים מהירים שה-RTL שלהם ברמה נמוכה . לפני שהוא זרק עלי את העבודה שאף אחד לא רוצה לעשות, הוא נתן לי פרוייקט גדול ב-RTL אבל אז קולגה בצוות שלי בא ולקח לי את העבודה הזאת והבוס זרק עלי את העבודה השחורה. חשבתי לעשות לבלוקים שהוא זרק על backend כדי להתמקצע אבל הוא לא נותן. הוא פירק את הצוות שלנו - 2 אנשים והעבירו אותנו לבוס אחר. כנראה שכבר לא אעשה בלוקים גדולים ב-RTL כי אהיה עסוק בתחזוקה של הבלוקים הקטנים. בחטיבת ה-Wireless הבוס החדש שלי לא מבין את העבודה שלי, ואני עושה עבודות שחורות. למרות שקידמו אותי לדרגה גבוהה ב-wireless, אני מרגיש שאני לא בטוח אם כדאי להישאר פה. בנוסף, החטיבה הזו לא הכי יציבה לדעתי. יש פה פיטורים והמון אנשים עוזבים. קבוצת ה-backend התרוקנה מאנשים. התחלופה פה מטורפת ואין פה כוח אדם וזורקים עלי המון משימות. למרות זאת אני לא עובד קשה פה כמו ב-CPU כי אני מכיר את כל סביבת העבודה ואני עצמאי והעבודה פה זורמת לי ואני לא תלוי באנשים כמו ב-CPU. אבל המקום לא יציב ונראה לי שמה שאני מפתח ברמה נמוכה ואני חושב שאני הולך אחורה. גם כשנותנים לי משהו גדול (לא מאמין שכבר יתנו לי כי אהיה עסוק עם הבלוקים הקטנים בתחזוקה) אני לא מבין את האלגוריתם. לא נראה לי שזה דבר טוב לפתח בלי להבין.
לאחרונה, הוצע לי לחזור ל-CPU ע"י הבוס שהיה לי שם. אני חושב שהוא מעריך אותי אבל לא כל כך בטוח כי כולם שם צעירים וחדים ממני וגם זולים יותר. אבל אני חושש לחזור למקום שהייתי בו פעם. אני חושש ששוב אעשה עבודות שחורות. ולא יודע כמה זמן אחזיק שם אבל ה-CPU מקום מאד יציב ולא נפגעו שם מהפיטורים שהיו.
בנוסף, אני חושש שהניסיון שלי ב-RTL לא יהיה רלוונטי בעתיד, ושאני אצטרך לעבור ל-BE, שהוא תחום פחות מעניין אותי. אני לא בטוח אם כדאי לי לעשות זאת, כי גם BE יכול להיות תחום של עבודות שחורות.

אני מודאג גם מהגיל שלי. אני חושש שאם אצא מהחברה, יהיה לי קשה למצוא עבודה בגלל הגיל והשכר הגבוה שלי. וגם אם אמצא, יהיה לי קשה להוכיח את עצמי בראיונות. התראיינתי אבל לא מקבלים אותי . כבר 5 חברות התראיינתי ולא מקבלים אותי למרות שהרגשתי טוב בראיונות.

השאלות שלי אליכם הן:
  1. האם נכון לעזוב ארגון פחות יציב עם תפקיד מפתח (Wireless) לארגון מאד יציב שהוא הליבה של החברה, שם אהיה "בורג"?
  2. במה עדיף לי להתמקד לטווח ארוך, ב-RTL או ב-BE? מה יותר רלוונטי בעידן ה-AI?
  3. האם הייתם ממליצים לי לחזור ל-לCPU למרות שהעבר שם היה קשה? CPU זה הליבה של החברה אבל לא מפתחים שם - רק משפרים את הקיים ע"י feature ים ויש שם המון עבודות שחורות ותחזוקה. אבל יש המון מה ללמוד שם מבחינת מיקרוארכיטקטורה. אבל רק מי שמתבלט מקבל את זה. ואני טיפוס מופנם
אני פתוח לשמוע את דעתכם ועצותיכם. תודה רבה.

user32

Well-known member
מנהל
1. לדעתי כן. בהתחשב בגיל, בדרגה ובניסיון שלך, היציבות היא פקטור חשוב.
2. לא מבין בזה מספיק כדי לענות תשובה מושכלת.
3. כן ממליץ. עדיף לך להיות בליבה (תרתי משמע), להתאמץ ולצבור ניסיון ומעמד מאשר להשאר באיזור הנוחות שלך אבל בקבוצה שעלולה מחר להסגר מה גם שלא טוב לך גם שם.

אני חושב שמהתיאור שלך אין פה אחד שלא הבין באיזו חברה מדובר.

בהצלחה

1. לדעתי כן. בהתחשב בגיל, בדרגה ובניסיון שלך, היציבות היא פקטור חשוב.
2. לא מבין בזה מספיק כדי לענות תשובה מושכלת.
3. כן ממליץ. עדיף לך להיות בליבה (תרתי משמע), להתאמץ ולצבור ניסיון ומעמד מאשר להשאר באיזור הנוחות שלך אבל בקבוצה שעלולה מחר להסגר מה גם שלא טוב לך גם שם.

אני חושב שמהתיאור שלך אין פה אחד שלא הבין באיזו חברה מדובר.

בהצלחה
לגבי 2 : זה physical design. לוקחים את הקוד RTL ומסנתזים אותו והופכים אותו לברזלים. זו עבודה רוטינית ומאד קשה . אני פחות אוהב אותה. השאלה אם כדאי לזרוק נסיון של הרבה שנים ב RTL לטובת physical design

Nuke1985

Active member
אותי מדאיג שאתה אומר שאתה לא עובר ראיונות למרות שאני לא יודע עד כמה 5 חברות זה אינדיקציה לזה שיש בעיה או שאתה פשוט צריך להמשיך להתראיין. נכון עדיף להיות בפיתוח של מוצר שהוא מבוסס מבחינה עסקית ואם בקבוצה של מוצר מסוים יש יותר פיטורים זה סיבה לדאגה אבל הם תמיד יכולים להחליט שהם מפטרים קצת מהcpu ואת רוב הwireless ומחליטים שהם מעבירים את ה"טובים" (להם כמובן, כאלה שטוחנים שעות בשביל שכר יחסית נמוך) אל החטיבה של הcpu. אני מכיר לפחות מקרה אחד שמשהו כזה קרה. שחברה נמצאת במצב לא טוב מבחינה עסקית כמו אינטל הרף עולה ולדוגמה הם יכולים להחליט שיותר אנשים יקבלו ציון נמוך יותר וזה יכול להשפיע על הביטחון העצמי (ומה לעשות שרובנו לא בטופ של הטופ).

הניסיון שלי שאין פה גם ממש אנשים שעוסקים בפיתוח חומרה. הייתי מנסה למצוא מישהו במציאות שנראה מבין עניין ומנסה להתייעץ איתו. אולי לבדוק את האופציה של לעבור לbackend כדי שיהיה לך גם את זה וגם מה שאתה עושה עכשיו בקורות חיים. אולי זה יפתח לך עוד דלתות. אולי גם להתייעץ עם חברת השמה.

בכל מקרה לחסוך ולהשקיע זה בדרך כלל דבר טוב.

אותי מדאיג שאתה אומר שאתה לא עובר ראיונות למרות שאני לא יודע עד כמה 5 חברות זה אינדיקציה לזה שיש בעיה או שאתה פשוט צריך להמשיך להתראיין. נכון עדיף להיות בפיתוח של מוצר שהוא מבוסס מבחינה עסקית ואם בקבוצה של מוצר מסוים יש יותר פיטורים זה סיבה לדאגה אבל הם תמיד יכולים להחליט שהם מפטרים קצת מהcpu ואת רוב הwireless ומחליטים שהם מעבירים את ה"טובים" (להם כמובן, כאלה שטוחנים שעות בשביל שכר יחסית נמוך) אל החטיבה של הcpu. אני מכיר לפחות מקרה אחד שמשהו כזה קרה. שחברה נמצאת במצב לא טוב מבחינה עסקית כמו אינטל הרף עולה ולדוגמה הם יכולים להחליט שיותר אנשים יקבלו ציון נמוך יותר וזה יכול להשפיע על הביטחון העצמי (ומה לעשות שרובנו לא בטופ של הטופ).

הניסיון שלי שאין פה גם ממש אנשים שעוסקים בפיתוח חומרה. הייתי מנסה למצוא מישהו במציאות שנראה מבין עניין ומנסה להתייעץ איתו. אולי לבדוק את האופציה של לעבור לbackend כדי שיהיה לך גם את זה וגם מה שאתה עושה עכשיו בקורות חיים. אולי זה יפתח לך עוד דלתות. אולי גם להתייעץ עם חברת השמה.

בכל מקרה לחסוך ולהשקיע זה בדרך כלל דבר טוב.
כן חשוב אולי לציין שהשוק עדיין במצב של משבר, והיו לאחרונה כמה גלי פיטורים בתחום הצ׳יפים מחברה מאוד מסוימת. ייתכן שיש רוויה בשוק מבחינת מועמדים ולכן מישהו שלא מתורגל בראיונות יתקשה לעבור אותם.

למעלה