דילמה מקצועית

דילמה מקצועית

שלום, אני בעלת עסק זעיר שאני מנהלת מהבית. התוכנית המקורית היתה שהעסק יכניס די כסף כדאי שאני אוכל להישאר עם הילד (והילדים בעתיד) בבית אבל המציאות החליטה אחרת הבעל פוטר ולא מוצא עבודה והעסק שלי בעקבות המשבר הכלכלי לא מכניס די כסף ואני נאלצת לקחת עבודה נוספת וכאן הדילמה. אני מתלבטת בין האפשרות לחזור לשוק העבודה (יש לי ניסיון משרדי רב וגם תואר ראשון) למשרה חלקית,עד השעה 2 או 3. לבין האפשרות להיות מטפלת לתינוק אצלי בבית ליותר שעות. הלבטים שלי הם שבמידה ואני יוצאת לעבוד אני אאלץ להכניס את הבן שלי בגן עד 4 וככה אני אבלה איתו פחות זמן ובכלל קשה לתמרן עבודה וילד, לעומת זאת במידה ואני אהיה מטפלת אני אוכל לאסוף אותו כבר באחת וגם אהיה יותר גמישה במקרי חירום או במקרה הצורך. אבל אז אני מפחדת שאם אני אעדר משוק העובדה זמן רב מידי יהיה לי קשה להתקבל לעבודה כאשר יום אחד ואני ארצה או אצטרך לחזור. אני כבר שנתיים בבית, מתוכם שנה העסק שלי קיים. האם מעסיק יקבל מעומדת שבמשך 3-4 שנים הייתה עצמאית לצורך העניין? מה עדיף לי... תודה

דילמה

מדברייך אני מבינה שמשפחה זה ערך חשוב עבורך. את בהחלט רוצה להרגיש סיפוק בגידול הילדים. זה מתבטא בכך שאת מלכתחילה בחרת לעבוד בבית כדי להיות עם הילד. ראשית, עלייך לשאול את עצמך: איך אני רואה את תחום הקריירה שלי לאורך זמן? האם העסק שבניתי גורם לי לסיפוק רב? האם אני רוצה להתמקד בו ולהתפתח בו למרות המשבר הכלכלי? אני מתרשמת שעבודה משרדית לא הכי מרתקת אותך, זהו רק פתרון זמני להכנסה נוספת, נכון? אם את רוצה לעבוד בתחום הזה בעתיד- כדאי שלא תתנתקי מעולם העבודה, אם לא- אז, חפשי עבודה של השלמת הכנסה שמאפשרת לך לגדל את הילד ולהמשיך להחזיק את העסק שלך עד סיום המשבר הכלכלי. אגב, יכול להיות שכדאי לך לבדוק באם את מנהלת את העסק שלך באופן נכון במצב של משבר כל מנת לנצל כל הזדמנות לשמור עליו ולהכניס רווחים ברמה סבירה. אולי השיווק שלך לא מספיק יעיל, אולי שמירת הקשרים עם לקוחות קיימים זקוק לרענון?אולי עלייך לקצץ בעלויות? ועוד.... תודה ששתפת אותנו בדילמה שלך. אשמח לקבל תגובה ולשמוע מה החלטת או מה עוד על ליבך. בהצלחה!

בהחלט הבנת אותי...

כמו שכתבת המשפחה שלי היא ערך עליון ואני רוצה לגדל את הילדים שלי בעצמי ולא ע"י "שלט רחוק" מהמשרד... מאוד הייתי רוצה להמשיך בעסק שהקמתי לי אבל הוא פשוט לא מכניס מספיק, אני עדין לא יודעת אם זה בגלל המצב הכלכלי (סביר להניח שבחלקו כן) וכמה אני ארוויח בעתיד כשהמצב הזה יהיה מאחורניו. הבעיה שאנחנו עכשיו חייבים עוד כסף ועכשיו העסק שלי פשוט לא "עושה את העבודה". לא הייתי רוצה לעבוד במשרד כל חיי, אבל אם אין ברירה, אז אין מה לעשות. הבעיה שלי היא שאני לא יודעת לאן העסק שלי יתקדם. אולי עוד שנה הוא יכניס מספיק כסף ואני לא אצטרך לעבוד בעבודה נוספת ואולי לא. התיכנון הכללי שלי ושנראה לי הכי נכון כרגע לעשות הוא לצאת לעבודה במשרה חלקית ובלילות אחרי שהילד הלך לישון לעבוד בעסק שלי.. ואז אם יום אחד הלוואי העסק שלי יתקדם אני אוכל לעזוב את העבודה המשרדית. לגבי הניהול, אני מקודמת בהמון מילות קישור באינטרנט ואני בין המקומות הראשונים בגוגל, אני חילקתי פליירים, מפורסת באתרים אחרים שקשורים לתחום, חוזרת ללקוחות שהתעניינו, ועושה מקסימום כדי שהלקוחות יהיה מרוצים וימליצו עלי גם לחברים וגם באתר. אין לי כל כך הרבה עלויות חוץ מחומרים שגם שם העליות לא גדולות. ההכנסות של העסק כל כך לא צפיות.. חודשיים הרווחתי 2000+ ואז חודש נפל ל-1000 3 חודשים אח"כ הרווחתי כל חודש 3000+ ואז 4000 ופתאום בחודש וחצי האחרון העניינים ממש גוועו ברמה כזו שהיו לי רק 2 הזמנות בחודש וחצי והרווחתי 650 ש"ח..... אשמח אם תוכלי להפנות אותי לפורום או מקום שבו אוכל להתיעץ לגבי ניהול נכון של עסק.

עסק פרטי ועבודה נוספת

ראשית, הכנסות והוצאות של עסק פרטי לא מודדים פר חודש, אלא פר תקופה יותר ארוכה, כמו: שנה. בראשית הקמת העסק יש בדרך כלל יותר הוצאות , לכן, מדברים על שלוש שנים של התיצבות וכניסה לרווחים עם לקוחות קבועים ותוספת של חדשים, עם מוניטין ברמה טובה. להיות עצמאי בעל עסק שונה מאד מלהיות שכיר. לכן, צריך לשנות ראש וללמוד כיצד לנהל עסק. לגבי עבודה להשלמת הכנסה- חשוב שתהיה כזאת שעדין תשאיר לך מרווח זמן ואנרגיות לפתח את העסק שלך ולטפל בילד. חשוב שזאת תהיה עבודה שיותר קל לך לעשות ופחות להילחץ מבחינת ניהול הזמן שלך. בהצלחה!!

למעלה