דילמה מוסרית

medic20

New member
דילמה מוסרית

בעקבות האירועים האחרונים בסיני חשבתי על "דילמה" שלדעתי יכלה להבליח במוחם של כוחות החירום שהגיעו למקום במידה ואתם הייתם שם, כחובשים של מד"א שהגיעו במודע לסייע לפצועים הישראלים במקום.... האם לדעתכם הייתם מתלבטים בין טיפול מהיר קודם כל בישראלים (ואפילו לחפש קודם את הישראלים) או לטפל באובייקטיביות בכל פצוע שמגיע לידיכם. באמת שאין צורך להזכיר לי שבועות חובש למיניהן. אני מודע להן לחלוטין ובכוונה שאלתי כי לדעתי זו דילמה רלוונטית

טומי*

New member
לדעתי לא קיימת דילמה כלל.........

מטפלים בפצועים קשה, גם אם הם מדברים ערבית הם עדיין פצועים קשה. לפני שנים באחד הפיגועים בתל אביב, הפצוע הקשה ביותר היה ....המחבל שביצע את הפיגוע (פיגוע ירי). מי שטיפל בו אז היה נט"ן בת ים והעבירו אותו לב"ח איכילוב לאחר שעיצבו את מצבו. לשאול פצוע לזהותו לפני טיפול, נראה לי מעשה לא אנושי לא מוסרי...לכן לעניות דעתי לא קיימת דילמה כזאות כלל

בנוגע למקרה המחבל

ראשית, אין ספק שבקדימויות הטיפול לא נכנס שום שיקול של מוצא, דת, גזע לאום וכו'! במקרה של המחבל, לא יודע מה בדיוק היה שם ואם הם ידעו שהוא היה המחבל, אבל במקרה כזה צריך לזכור שאדם שגרם לפיגוע ועדיין חי, כאבי הפציעה לא משנים את תחושת השליחות הוא חש במטרה להרוג יהודים. במקרה הזה (שוב, לא יודע בדיוק מה היה שם), רך לזכור שהמחבל עדיין מנסה לפגע - אפילו נגד צוותי החירום וההצלה.

MdaMen

New member
לדעתי זאת בכלל לא שאלה

מטפלים לפי קושי הפציעה ומידת הסיכון שבה נמצא האדם ללא קשר לגזע, דת ומין.

ShinShin101

New member
דילמת המחבל

היה קטע כזה שנקרא "דילמת המחבל", שעסק בשאלה האם צריך לטפל קודם במחבל פצוע קשה או באזרחים בדרגות פציעה קלות יותר. הפתרון שניתן היה שאסור להתקרב למחבל לפני שברור שהוא לא נושא חומר נפץ נוסף, קודם כל Safety. אז הפעם יצאו מזה בתחכום. בקשר לפיגועים בסיני, מעניין אותי האם העבירו גם פצועים לא ישראלים לבתי חולים בישראל? הרי העניין כאן שונה מפיגועים בארץ, שבהם באמת צריך לטפל בכל הפצועים ללא שום הבדל. כאן נשלחו אמבולנסים מישראל למדינה זרה כדי לטפל בישראלים, אך האם טופלו והועברו לארץ גם פצועים לא ישראלים? האם התעקבו על זיהוי? ומה לגבי פצועים קשים או מחוסרי הכרה שלא ניתן לבדוק את זהותם? מעניין.

BenCarmon

New member
לפי מיטב הבנתי

ישראל פעלה להוציא ולטפל בכל הפצועים גם לא הישראלים. בנוגע לגופות, הוצאו (לפי מיטב ידיעתי) רק גופות שזוהו כגופות של ישראלים.

קראת את מה שכתבתי??

אולי כדאי שתקרא שנית ואף תעבור על המילים המודגשות!

ShinShin101

New member
כן.

קראתי ולא סתרתי שום דבר ממה שכתבת. להפך, אני מסכימה עם הדברים. הדיון על הדילמה הזו נערך אחרי ואולי בעקבות הפיגוע בבית ליד.

amitp

New member
ברר..

סלט עשיתם פה
סלבו ענה לתגובה של MdaMen, שגם היא, לפחות עד כמה שאני מבין, לא כוונה אליו אלא אל ההודעה הראשית... לגבי דילמת המחבל, אני באמת לא חושב שיש כאן שאלה. כל עוד אנחנו מתעסקים ברפואה ולא במשפט אנחנו מטפלים בכל מי שאפשר. מעבר למימד האנושי - אתם בטוחים שאתם אפילו יודעים מי המחבל? סיפור שנדמה לי שכבר כתבתי עליו כאן בעבר - סטודנטית אצלנו, עד לאחרונה מראשי אגודת הסטודנטים לרפואה (עכשיו היא סטאז'רית..) נפצעה קשה בפיגוע לפני שהתחילה ללמוד. בשעה שטיפלו בה בביה"ח נכנס (אני חושב שאל חדר הטראומה) עיתונאי שצעק אל הרופאים - זאת המחבלת. אתם מטפלים במחבלת. לכמה שניות נשתרר שקט, עד שאחד הרופאים אמר שהיא מזכירה לו את הבת שלו, והמשיכו לטפל בה. היום, שנים אחרי, יש מישהו שהיה רוצה להיות זה שהפסיק לטפל בה? אני לא מאמין שבמצב כזה מפרידים בין פצועים ישראלים וזרים (למעט אולי מצב שבו יש שם גם אמבולנסים מצרים שיכולים לפנות לבית חולים מצרי קרוב). להגיד לך שאני, בלי לחשוב על זה אפילו, לא הייתי מחפש ישראלים.. קשה לי. אבל הייתי עושה את המקסימום כדי לטפל בכל מי שאני יכול. אם היה מדובר על פצוע מצרי קשה וישראלי קל, כמובן שהתשובה ברורה. אבל במידה ומצבם זהה.. אני יכול להגיד שאני מקווה שלא הייתי מתחשב בשיקול הזה, אבל אני בכלל לא בטוח. ואולי דווקא עדיף שכן - עניי עירך קודמים?

maxnot

New member
תשובה לשתי הודעות

1.מתוקונת יש קורס 60 בתחנה במוצקין(תחנת קריות) מיונים ב7/11 בשעה 16:00 לגבי חיפה אני לא יודע 2.בקשר לדילמה לטפל בערבים או לא התשובה לטפל אנחנו בקריות מקבלים מלא קריות לתאונות דרכים בשפערם תמרה וכו' ולרוב זה מוסלמים וכשמגיעים לאזור יש גלים של איזה 100 ערבים אבל אם כל הרעש שיש ולמרות שזה ערבים מוסלמים אנחנו מטפלים כי קודם כל זה בני אדם למרות שאני שונא אותם וגם כי קראו לנו שנית כל שבועת החובשים.

swimmer1

New member
איזה שבועה ואיזה נעליים??

אין פה בכלל דילמה...לא משנה אם זה מוסלמי,בדואי,תוניסאי,צ'רקסי ולא ויודע מה...אנחנו מטפלים בכל פצוע לפי מידת הפציעה שלו...והוא יקבל את הטיפול הטוב ביותר האפשרי.

../images/Emo104.gif זאת בכלל לא היתה השאלה.

לדעתי התשובה דומה אבל השאלה היתה האם לטפל במפגע, לפעמים אפילו על חשבון פצועים אחרים. חבל שאתה לא משרשר אלא בא ככה ואומר את דעתך, זה לא ככה שהדעה שלך היא הסיכום וזהו- אין עוררין. וגם אם כן- זאת עדיין לא סיבה לא לשרשר...

למעלה