דילמה ללא מוצא

NetFreak

New member
דילמה ללא מוצא

ברכות לכל לבאי הפורום, מזה כמה ימים אני נמצא בהתחבטות אישית על המשך דרכי בעולם התכנות. אז הבעיה היא כזאת: אני מעוניין לתפוס שפה אחת ולהמשיך איתה כמה שיותר - כלומר להתמקד בה ולדעת אותה על בוריה. אני מתלבט קשות בין ++C (וכמובן CV++.NET) ל-#C. אני נוטה ל-#C מפני שהיא שפה חדשה,חזקה, מאוד ידידותית ולא נותנת למתכנת כאבי ראש כמו חברתה למקצוע. לעומת זאת,CPP היא כיום השפה החזקה ביותר עם המון יתרונות - אך גורמת למתכנתים הרבה כאבי ראש. כדי להתאים את C++ ל-NET. ניתן לכתוב קוד מנוהל. אבל אז השפה מאבדת מעוצמתה, וכבר עדיף לתכנת ב-#C ל-NET. מה שמביא אותי לשאלה הבאה: מה השוני בין windows forms ל-MFC ב-VC++.NET? מה היתרונות/חסרונות? הבנתם את בעייתי? לתשובתכם אודה!

HaRmosh

New member
כמה נקודות

#C, מנסיוני איתה, היא שפה מאוד נחמדה, אינטואיטיבית וקלה ללמידה. קח בחשבון שלמרות הנוחות והפשטות, היא שייכת לפלטפורמת NET., ולכן יכולה לרוץ על רק מערכת ההפעלה windows מגירסה 98 ומעלה - בניגוד ל-java, שדומה לה מאוד, ובעלת יכולת לרוץ על כל פלטפורמה שהיא. לכן כדאי שתשקול ללמוד java, למרות שאני אישית ממליץ על #C. בנושא ה-windows forms, העסק שונה בהרבה לעומת MFC, והכל יותר פשוט וזורם, במיוחד אם אתה עובד עם visual studio .net. בגדול, יש הרבה פחות קוד לכתוב בכל העסק. הייתי ממליץ לך להתנסות בקטע הזה, אפילו אם אתה לא הולך עם השפה עד הסוף, כי זה עניין ממש פשוט ושימושי.

selalerer

New member
המממ...

אם תלך על הכיוון של NET. תוכל להתמקצע בתחום הזה ולעסוק למעשה בתכנות לNET. בלבד (וכרגע גם לWINDOWS בלבד) ויכול להיות שזה יהיה צעד מוצלח מבחינתך, הכל תלוי מה יקרה לNET. ומייקרוסופט בעשורים הבאים. אם תלך על הכיוון של ++C תוכל לעסוק במרחב ענק של טכנולוגיות ומערכות הפעלה ולא תהיה מוגבל לעליתה או נפילתה של טכנולוגיה X או Y. אני אישית ממליץ על ++C, אני אוהב דברים כלליים יותר ויציבים יותר.

nirtheking

New member
רק משהו קטן

.NET יכול גם לרוץ על מערכות בונות מוינדואס בעזרת פרוייקט מונו (שד"א מיקרוסופט לא שייכים אליו)

למעלה